Már ütöttetek az 1 éves gyermeketek kezére amikor nem hallgatott rátok?
én is rászoktam legyinteni a kezére. egy kicsit stresszelek mert fözni minden nap takaritani és a gyerekkel foglalkozni ne könnyü dolog. de azt vettem észre hogy már majdnem mindenért rászólok, és ha nem hallgat rám, akkor meg a kezére csapok.
sajnos azt tapasztalom hogy a fiam nem húz annyira felém... és mintha már nem is szeretne annyira mert állandóan "görcsölök" mindenért.
a tegnap amikor altattam, 2-szer is pofon vágott.. és én ráütöttem a kezére és mondtam neki hogy nem szabad. de utánna nagyon megbántam amit tettem
nem akarom hogy a fiam durva legyen :(
Ez túl sok, szokj le róla!
Inkább akkor se legyints rá, ha kellene, hogy el tudd hagyni.
2 hónapban egyszer ha történhet olyan, amiért esetleg a kezére csapsz. Ha mondjuk épp dugja be a konnektorba a hajcsatot.Ha semmiért csapkodod, mit fogsz csinálni, ha valamit komolyan meg akarsz értetni, hogy nem? Elveszti így az értékét a dolog, nem ér semmit, viszont ő agresszívebb lesz. Én egyszer csaptam rá a kezére és kétszer vágtam pofon, 18 év alatt. Ezek nagyon hasznosak is voltak. Ha mindig csapkodod, annyi, mintha nem tennél semmit. Ha feszült vagy, ideges, próbálj segítséget kérni, esetleg egy-két napra lepasszolni a kicsit inkább. Menj fodrászhoz vagy usziba, oldd meg, mert ártassz ezzel a kapcsolatotoknak, tanulni meg nem tanul semmit belőle, annyi se mintha rászólnál, mert túl gyakori.
Inkább ne legyen melletted, ha zavar, vegyetek neki járókát, inkább sírjon benne, minthogy állandóan feszültség legyen köztetetk! Játsz vele, mikor van időd, minden nap kb. ugyan akkor legyen a közös játék óra, majd megszokja és várja. És legyen ugyan akkor kb a te házimunka időd, akkor adj neki olyan játékot, amit máskor nem kap meg, és tedd őt biztonságos helyre vele! Meg fogja szokni. Szóval a lényeg: próbáld úgy szervezni a napot, hogy elkerüld a rácsapós helyzeteket! Játsszatok, nevessetek, sétáljatok, bábozzatok együtt, menjetek el virágot szedni, lovagoltasd a hátadon, masszírozd meg, puszilgasd a nyakát, és megint anyás lesz.
Nincs barátja, akit egyik délelőtt elhoznátok, másik nap meg te adnád oda a tied?(ha itt van, csak velük foglalkoznál addig) Nyugodtabb lennél, ha lenne egy kis szusszanásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!