Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már ütöttetek az 1 éves...

Már ütöttetek az 1 éves gyermeketek kezére amikor nem hallgatott rátok?

Figyelt kérdés
2009. márc. 14. 11:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Soha nem ütöttem meg a gyermekemet. Nem tudom, mit kéne ahoz csinálnia, hogy megtegyem...
2009. márc. 14. 11:44
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
En mar hamarabb is utottem a kicsi szajara amikor kibujt a foga es szopizas kozbe megharapott. Igaz azt az utest nem ugy kell elkepzelni, hogy uttem-vagtam, hanem oda legyintettem es mondtam, hogy ez nagyon faj nekem, aztan tobbe nem harapdalt. Egy picit ha oda legyintesz a kezecskejere az nem baj, legalabb tudja, hogy mit szabad es mit nem:D
2009. márc. 14. 11:45
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
Bevallom,sajnos volt amikor rácsaptam(de nem erősen) a praclijára,ha rá nézve veszélyes dolgot piszkált,de be kellett látnom ilyenkor jobb abbahagynom mindent,mert az ilyen rosszalkodása nekem szól,hogy foglalkozzak vele.Úgy sem érti meg igazán,miért is tiltok dolgokat.A nem-et is érti,ha szólok,hogy vmit nem szabad rázza a fejét és vigyororg rám.Pár hete az apja "vigyázott" rá és megfogta a kályhaajtót és lett 2 hólyag a kezén.Volt nagy vita és a párom közölte majd most legalább nem fog hozzá nyúlni.Persze,most úgy megy a kályhához,hogy " ssszzzz",mert tudja hogy süt,de nem érdekli.Ezért én mindíg lesem Őt és arrébb viszem,ha rossz helyen van.
2009. márc. 14. 11:46
 4/13 A kérdező kommentje:

én is rászoktam legyinteni a kezére. egy kicsit stresszelek mert fözni minden nap takaritani és a gyerekkel foglalkozni ne könnyü dolog. de azt vettem észre hogy már majdnem mindenért rászólok, és ha nem hallgat rám, akkor meg a kezére csapok.

sajnos azt tapasztalom hogy a fiam nem húz annyira felém... és mintha már nem is szeretne annyira mert állandóan "görcsölök" mindenért.

a tegnap amikor altattam, 2-szer is pofon vágott.. és én ráütöttem a kezére és mondtam neki hogy nem szabad. de utánna nagyon megbántam amit tettem

nem akarom hogy a fiam durva legyen :(

2009. márc. 14. 11:54
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
szia! az nem azert teszi. az enyem ha duhos, csepel engem a kezecskeivel. tudom, h nem nekem szol, es ennek ellenere szeret. csak o meg igy kommunikal, meg kell veluk tanitani, h mi a helyes. ne aggodj szeret a babad, csak ok meg nagyon osztonlenyek. Ha felnott fejjel ut meg az a gaz.Remelem, ilyen sose kovetkezik be senkinel. egyebkent az enyem a popsijara kapott mar. A peluson keresztul ugyse faj neki, nem is erosen utottem. Ha incselkedek vele akkor is el szoktam popsizni...olyankor kacag:-)))
2009. márc. 14. 12:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
2. Sztem te is póbáld ki,hogy amikor felhúz a rosszalkodásával(én is tök ideg leszek,ha vár a házimunka Ő meg láb alatt van,de vele is lennék) hagyj abba 10-20 percre mindent és játsz vele kicsit vagy adj neki pár edényt és lomotáljon azokkal melletted.Mosogatáskor pl a lábamra ül és pakolászik:)Nekünk bevált,hiszen tudja már,hogy ha olyat tesz,amire én mondom,hogy nem szabad akkor addig is rá figyelek.Altatásnál akkor csapkodot,ha nagyon fáradt vagy épp nem akart még aludni.Ha nagyon fáradt egyedül hagyom a kiságyban és Ő elalszik egyedül,ha meg nem álmos még annyira kiviszem magamhoz,hogy fárassza magát.Annyira vártam Rá és nem akarom,hogy az legyen most is mint az első 6 hétben(segítség hiányában),hogy a házimunka az első,mert ha bejön vki rend legyen.Most már nem érdekel,nincs kosz,de a házimunka megvár a gyerek meg olyan hamar megnő.Használd ki ezt a pár évet:)
2009. márc. 14. 12:39
 7/13 anonim ***** válasza:
44%
Bocs 3. :)
2009. márc. 14. 12:39
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsaid! megfogadom öket :)
2009. márc. 14. 16:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez túl sok, szokj le róla!

Inkább akkor se legyints rá, ha kellene, hogy el tudd hagyni.

2 hónapban egyszer ha történhet olyan, amiért esetleg a kezére csapsz. Ha mondjuk épp dugja be a konnektorba a hajcsatot.Ha semmiért csapkodod, mit fogsz csinálni, ha valamit komolyan meg akarsz értetni, hogy nem? Elveszti így az értékét a dolog, nem ér semmit, viszont ő agresszívebb lesz. Én egyszer csaptam rá a kezére és kétszer vágtam pofon, 18 év alatt. Ezek nagyon hasznosak is voltak. Ha mindig csapkodod, annyi, mintha nem tennél semmit. Ha feszült vagy, ideges, próbálj segítséget kérni, esetleg egy-két napra lepasszolni a kicsit inkább. Menj fodrászhoz vagy usziba, oldd meg, mert ártassz ezzel a kapcsolatotoknak, tanulni meg nem tanul semmit belőle, annyi se mintha rászólnál, mert túl gyakori.

2009. márc. 16. 10:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ne legyen melletted, ha zavar, vegyetek neki járókát, inkább sírjon benne, minthogy állandóan feszültség legyen köztetetk! Játsz vele, mikor van időd, minden nap kb. ugyan akkor legyen a közös játék óra, majd megszokja és várja. És legyen ugyan akkor kb a te házimunka időd, akkor adj neki olyan játékot, amit máskor nem kap meg, és tedd őt biztonságos helyre vele! Meg fogja szokni. Szóval a lényeg: próbáld úgy szervezni a napot, hogy elkerüld a rácsapós helyzeteket! Játsszatok, nevessetek, sétáljatok, bábozzatok együtt, menjetek el virágot szedni, lovagoltasd a hátadon, masszírozd meg, puszilgasd a nyakát, és megint anyás lesz.

Nincs barátja, akit egyik délelőtt elhoznátok, másik nap meg te adnád oda a tied?(ha itt van, csak velük foglalkoznál addig) Nyugodtabb lennél, ha lenne egy kis szusszanásod.

2009. márc. 16. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!