Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Komolyan mondjátok hogy a...

Komolyan mondjátok hogy a babának külön menüt főztök minden nap + a családnak egy másikat?

Figyelt kérdés
Kinek van erre ideje? 200nm-es házat rendben tartani+1000nm-es telek gyeppel+kiskert+veteményes tele zöldségekkel! Emellett lehet főzni 2 felé? Lehet én nem bírom a strapát, velem van a baj? Az tény 1 éves korig vigyázni kell, de nehogy már sót meg borsot se adjak neki 2 éves koráig! Akkor tulképpen nem eheti a mi kosztunkat! Mégis mit adtok neki enni? Krumpli+répa+csirke megfőzve, ez megy minden nap? Vagy mi? Nem túl változatos!
2009. márc. 5. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem én úgy fogom csinálni, majd, hogy a levesből kiveszem a zöldséget a babának, utána ízestem magunknak. Amúgy pedig időnként meg fogok főzni nagyobb adag kaját a lányomnak és kis adagokban lefagyasztom. Néha pedig jöhet 1-1 üveges bébiétel.

2009. márc. 5. 14:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
beirod a keresőbe hogy babaszoba,ott rengeteg változatos recept van,egyik se tart tovább fél óránál elkésziteni. Valamint bébiételben is rengeteg féle van. Nem ugy értem,hogy azzal etetni,hanem ötletnek.Ha valamelyik szimpi,megnézem mi van benne,és otthon megcsinálom.
2009. márc. 5. 14:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha amúgy is főznöm kell a családom többi tagjának, nem tart semmibe a másik lángra feltenni valamit a kislányomnak külön. Általában ezek a kajcsik fél óra alatt készen vannak. A mi kajánk készítése meg néha sokkal több ideig a konyhába köt, úgyhogy ez belefér mellette az időmbe.
2009. márc. 5. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
1 éves kora előtt sem főztem neki minden nap, olyan pici adagot nem is igen sikerült. Megfőztem több napit és a hűtőben, mélyhűtőben tároltam. Újraforraltam mielőtt odaadtam. Ha olyat főztem, pl. húslevest, eleve több zöldséget tettem bele, fűszerezés előtt én is kivettem belőle, leturmixoltam és 2-3 napi adag el volt intézve. Soha nem vettem üvegeset, így amikor nyaraláskor próbáltam adni, már nem is fogadta el. De azokban is biztosan vannak jók, sok gyerek felnő rajtuk, csak én nem ismerem.
2009. márc. 5. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen komolyan.

Jó nem minden nap.Van mikor a iénket kapja.de a legtöbbször elsö az ö ebédj,majd délután csinálom a mi kajánkat.

Èn eddíg nagyon kevés bébi kaját vettem!!!

Ja,és a háztartás is rendben :)

Örülj neki,hogy ekkora házatok és telketek van....

A másik .

E`n adok a lányom kajájába pici sót cukrot is,mert másként nem lene íze.Minden nap mást kel csina´lni.Fö a va´ltozatosság.

2009. márc. 5. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én kisfiam sajnos allergiás, így sokáig nem ehetett velünk. Gondolom, hasonló helyzetben te is külön föznél neki, mint ahogy én is tettem, s lefagyasztottam. Mára változott a helyzet, méghozzá úgy, hogy mi pl. nem tudunk egy gyors kaját összedobni Fix termékekkel (nem akarok márkát írni), vagy akármilyen füszerkeveréket használni, mert a kisfiam még mindig allergiás ezekre (Natrium-glutamat). Szóval mi lassan átálltunk, hogy ö is velünk ehessen!!!
2009. márc. 5. 14:43
 7/9 A kérdező kommentje:
vidéken mindenkinek ekkora a telke:) és a húslevesbe akkor rakjátok a fűszert mikor minden megfőtt! Én vendéglátós voltam, de annak utána nem sok íze lesz mert a hús csak akkor finom ha fűszereivel együtt fől!
2009. márc. 5. 15:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom! :-))) Külön főzök neki minden nap, és magunknak is.

De azért van néhány trükköm:

1. Télen, azaz most ugyanis nincs kerti munka. Nyárra pedig olyan nagy lesz a fiam, hogy csak egyfélét főzök már majd. Tehát 1 éves koráig kapja majd a külön főzöttet, aztán már a közösből teszek neki félre. Sót, fehérborsot már most is rakok pici mennyiséget a kajájába, hogy szokja. (10,5 hónapos most.)

2. A házimunkát nem viszem nagyon túlzásba. Rend van, tisztaság is, de igazi takarítást hetente csinálok. Ha nagyon nincs időm, segít a férjem is.

3. Megkönnyítem a babakaja elkészítését: előre lefőzök egy jó nagy adag húslevest és a benne lévő húst turmixolom, lefagyasztom jégkockatartóba. Így csak zöldséget kell minden nap főzni, az max. 15 perc. Mellédobom a husit, ízesítem, kész is a babakaja. Max. 20 perc.

Hát valahogy így... persze nekem sem megy ilyen tündérmeséhez hasonlóan a dolog. Ma még nem ettem például, mert nem volt időm. Most melegítem meg az ebédet magamnak. Ja és ma már jól kiordította magát a "türelmes" kisfiam, mert 10 (!) percre beraktam a járókájába...

Egy 10,5 hónapos kisfiú kimerült anyukája :-)

2009. márc. 5. 15:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos allergiás vagyok, így mindent elkövetek amit csak a tudomány mai állása szerint el lehet, hogy megkíméljem a hasmenéstől, fulladástól, tüsszögéstől fulladásos asztmás rohamtól stb...ennyit megér , hogy 6 hónapos korától 1 éves koráig külön pempőkézzek neki. Úgyse lesz 4-5 gyerekem, még 3 se valószínű, 2 szer 6 hónap belefér az életembe külön pepecselni:))

És én is úgy vagyok, mint írták előttem, a nagylábos mellé a kislábosa felmegy a tűzre és a megpucolt zöldségek husik tészta akármi egy mozdulattal az ő kislábosába is megy kisebb adagba:)

És én bevallom, hogy akciós bébiételekből be szoktam vásárolni, főleg olyanból amit én nem csinálok, vagy béna vagyok hozzá:) Teljes kiőrlésű rizs gyümivel,brokkoli zöldborsó.

2009. márc. 5. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!