Komolyan mondjátok hogy a babának külön menüt főztök minden nap + a családnak egy másikat?
Szia!
Szerintem én úgy fogom csinálni, majd, hogy a levesből kiveszem a zöldséget a babának, utána ízestem magunknak. Amúgy pedig időnként meg fogok főzni nagyobb adag kaját a lányomnak és kis adagokban lefagyasztom. Néha pedig jöhet 1-1 üveges bébiétel.
Igen komolyan.
Jó nem minden nap.Van mikor a iénket kapja.de a legtöbbször elsö az ö ebédj,majd délután csinálom a mi kajánkat.
Èn eddíg nagyon kevés bébi kaját vettem!!!
Ja,és a háztartás is rendben :)
Örülj neki,hogy ekkora házatok és telketek van....
A másik .
E`n adok a lányom kajájába pici sót cukrot is,mert másként nem lene íze.Minden nap mást kel csina´lni.Fö a va´ltozatosság.
Komolyan mondom! :-))) Külön főzök neki minden nap, és magunknak is.
De azért van néhány trükköm:
1. Télen, azaz most ugyanis nincs kerti munka. Nyárra pedig olyan nagy lesz a fiam, hogy csak egyfélét főzök már majd. Tehát 1 éves koráig kapja majd a külön főzöttet, aztán már a közösből teszek neki félre. Sót, fehérborsot már most is rakok pici mennyiséget a kajájába, hogy szokja. (10,5 hónapos most.)
2. A házimunkát nem viszem nagyon túlzásba. Rend van, tisztaság is, de igazi takarítást hetente csinálok. Ha nagyon nincs időm, segít a férjem is.
3. Megkönnyítem a babakaja elkészítését: előre lefőzök egy jó nagy adag húslevest és a benne lévő húst turmixolom, lefagyasztom jégkockatartóba. Így csak zöldséget kell minden nap főzni, az max. 15 perc. Mellédobom a husit, ízesítem, kész is a babakaja. Max. 20 perc.
Hát valahogy így... persze nekem sem megy ilyen tündérmeséhez hasonlóan a dolog. Ma még nem ettem például, mert nem volt időm. Most melegítem meg az ebédet magamnak. Ja és ma már jól kiordította magát a "türelmes" kisfiam, mert 10 (!) percre beraktam a járókájába...
Egy 10,5 hónapos kisfiú kimerült anyukája :-)
Én sajnos allergiás vagyok, így mindent elkövetek amit csak a tudomány mai állása szerint el lehet, hogy megkíméljem a hasmenéstől, fulladástól, tüsszögéstől fulladásos asztmás rohamtól stb...ennyit megér , hogy 6 hónapos korától 1 éves koráig külön pempőkézzek neki. Úgyse lesz 4-5 gyerekem, még 3 se valószínű, 2 szer 6 hónap belefér az életembe külön pepecselni:))
És én is úgy vagyok, mint írták előttem, a nagylábos mellé a kislábosa felmegy a tűzre és a megpucolt zöldségek husik tészta akármi egy mozdulattal az ő kislábosába is megy kisebb adagba:)
És én bevallom, hogy akciós bébiételekből be szoktam vásárolni, főleg olyanból amit én nem csinálok, vagy béna vagyok hozzá:) Teljes kiőrlésű rizs gyümivel,brokkoli zöldborsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!