Anyukák! Titeket nem idegesít amikor mindenki felveszi a babátokat vendégségben, családtagok, barátok? Mit tehetnék ellene?
amikor az első gyereknél először jöttek látgatni, mindekit hangosan tisztelettudóan megkértem, hogy a kisgyereket tiszta kézzel meg lehet fogni, ugyhogy mindeki mosson kezet. Egyáltalán nem volt sértődés- soha többet nem kellett modnani senkinek, ez alap lett.
Sose zavart, ha a családtagjaim - szüleim, anyósom, tesóm, sogorék - megfogják a gyereket és a legjobb-legközelebbi baráti társaság sem zavart soha egy percig sem. Mindenki csak csupa szeretettel és óvatosan nyúlt a gyerekhez, max a mamák puszilgatták- más nem. Mindeki örült, hogy egy picit megdajkálhatta. Semmi gond sem volt. Ha meg elsírta magát egyből visszaadták.
Engem nem zavart.
De itt most tényleg olyan emberekről van szó, akiket én is szeretek, jó a kapcsolat. Nekem szűk a családi köröm, nincs sok rokon. EGyetlen egy nagynéni van, akit nem csípek nagyon de ő ritkán jön - és vele kell csak vitatkozni azon is, hogy kezet kéne mosni, mielőtt megfoja a gyereket. :-)
A másik az, hogy egyszerre sosem jöttek túl sokan. Vagy az én szüleim tesóék - az 5fő összesen, vagy férjem anyukája esetleg tesójáék, az meg 1-3fő - változó. Barátok is egyesével jöttek, azaz házaspáronként, és esetleg egy gyerekkel- tehát az is max 3fő volt egyszerre.
Én nem borultam ki tőlük. :-)
De vannak, akiket ez zavar. Hidd el, senki sem akar rosszat a babádnak! Csak egy kis szeretetet adnak-kapnak! :-)
Nem idegesít, ha felvették. Ha nem jól fogták, megmutattam hogyan kell. Kezet mindenki mosott ez nem volt kérdés, aki nem arra rászóltam. Van akire a 10. alkalommal is rá kellett szólni. Ő ilyen.
A kislányom most 20 hónapos és mindenkit imád a családban.
Persze nekem is vannak rigolyáim. Például utáltam, ha az orrát nyomkodták. Jött mindenki nagy pisze-pisze felkiáltásokkal és jól megnyomták az orrát!
Amikor az első lányom pici volt, akkor ugyan ezt éreztem amit te. Zavart, ha "fogdosták" felvették a babám....Jobban mondva, nem csak engem, hanem a páromat is. Folyton mindenki fel akarta venni, és ez persze tetszett is a lányomnak. Annyira megszokta, hogy amikor nekem dolgom volt, és nem volt időm az ő kis fenekét fogni, akkor sírt ha letettem. És ekkor azt mondtam, hogy elég, mert volt olyan, hogy még a vécére sem tudtam kimenni. Akkor szépen finoman elmondtuk anyuéknak, anyóséknak,stb... hogy Adrikát nem vesszük fel...és szépen mindenki megszokta. Közben született egy kishúgi, és már senkinek nem jut eszébe felvenni, nem jár a baba kézről kézre:-)
Én azt tanácsolom neked, hogy szépen finoman mond el, hogy nem szeretnéd ha a babád folyton kézben lenne....ebből nem lehet sértődés!
szerintem ezt lehet kezelni. egyrészt, ha éppen alszik nem nyúl hozzá senki. másrészt megmutattam, hogy hogyan fogják, én hogyan szoktam, úgy szereti. ebből semmi sértődés nem volt.
egyébként amikor 3 hós volt a lányom túl sokan nem fogdosták, mert állandóan aludt, így evés és büfizés után volt egy kis idő, amikor lehetett nyammogtatni egy kicsit. később se nagyon vették fel csak pár percre, mert a lányom is szeretett csak úgy feküdni, nézelődni, ezért az érdeklődőknek javasoltam, hogy ha lehet tegyék le, telepedjenek mellé és mehet a gügyőrézés, csörgő rázogatás...stb. ebből sem volt sértődés. megjegyzem pont a nagymamákkal volt a legnehezebb, pedig szinte minden nap látták.
szóval neked kell megmutatni, hogy mit szeret a babád, úgy csinálja mindenki. de azért engedni kell, hogy egy kicsit nyammogtassák, hiszen a rokonaidról, barátaidról van szó, persze csak ha tűri, vagy esetleg tetszik a babádnak...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!