Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vendégségben ki rohangál a...

Vendégségben ki rohangál a babád után? Te vagy a háziak?

Figyelt kérdés
Akárhányszor kisgyerekkel jönnek hozzánk vendégek, az anyuka vidáman ül, cseverészik, és meg sem moccan, ha a gyereke elindul a lakásban. Totyogó babákról van szó, vagyis akiket még a saját épségük miatt nem lehet egyedül hagyni, nem a lakást féltem. Így viszont szinte minden vendégség abból áll, hogy a vendégeim beszélgetnek, én meg bébiszitter vagyok. Ez így szokás?
2011. márc. 24. 20:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is totyogó,de Ő ott ül velünk vagy ha nagyon nem bírja már,akkor elindulok vele én felfedezni a házat.Szerintem ez bunkóság,hogyha a házigazda megy más gyereke után...
2011. márc. 24. 20:13
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerekem én rohangálok !
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de ezt te csinálod.

ha nem rohangálsz utánna akkor majd az anyja fog.

Hozzánk is sokszor jönnek vendégek és egyböl elveszik a babám, és állandóan a vendégek kezében van. nem akarom öket megbántani és hagyom. de nem tudom nekik mikor sok.

4/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ahányszor baba volt, mindig én szaladtam utána, anyuka meg ült tovább. Nemsoká nekem is lesz kicsi, kíváncsi vagyok, nekem mennyi erőm lesz ülve maradni, mert szerintem én pattanok majd fel, ahogy kiszalad a szobából, hiába leszek már én a vendég :D
2011. márc. 24. 20:14
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már bocs de ez nem normális!Én ha lemegyek valakihez a gyerekemmel SOHA nem csinálnám ezt senkivel engem jobban érdekel a gyerekem épsége meg az hogy tudjam merre van és mit csinál... ÉN szoktam utána rohangálni!
2011. márc. 24. 20:17
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én rohangálok utána, természetesen nem hagyom, hogy lebontsa másoknál a berendezést.
2011. márc. 24. 20:27
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi ha megyünk valahova,felváltva megy az "őrzés".

Hol én megyek utána,hol a háziak.Először persze ott játszik a szobába,de mikor megunja és mehetnékje van,valaki mindig megy utána.Ha új helyen vagyunk,akkor persze én vagyok az a személy.De ha pl. a mamáékhoz megyünk,akkor a mama vagy a papa megy utána.

2011. márc. 24. 20:30
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Általában én rohangálok a saját gyerekem után, de ha a keresztanyja jelen van, akkor ő.

Mind1 hogy nála vagyunk vendégségben, vagy ő van nálunk akkor is.Ő nem hagyja hogy olyankor én szaladjak, ha megindulok akkor is rám szol, hogy most itt vagyok, te pihizzél. :)

Imádom!!

2011. márc. 24. 20:45
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

nálunk ez attól függ, kinél vagyunk. ha barátoknál, én megyek a lányommal, illetve utána, ha pedig közeli rokonnál, akkor ők szaladgálnak. legalább akkor én is leülhetek, ehetek rendesen, ők pedig babáznak.

ha csak kedves ismerőshöz megyünk, nyilván nem hagyom, hogy szétszedje a házat, és a háziak általában udvariasak, nem nagyon szólnak, hogy mihez lehet nyúlni, mihez nem. ezért jobb az, ha én felügyelem a ténykedését.

2011. márc. 24. 20:50
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon érdekes, mert én mindig nagyon figyelek, ha máshol vagyunk, hogy ne csináljon szinte semmit a babám, alig bírok beszélgetni, mert folyton azt nézem, nem ront-e el valamit a lányom (2éves múlt). Itthon lazább vagyok vele, mert egyrészt bababiztos a lakás, meg amúgy is.

De jönnek hozzánk is néha vendégek, babával együtt, és elképedek, hogy mennyi mindent megengednek a szülők.

Pl nálunk van egy hatalmas terrárium, mellette a kanapé, ezért nálunk tilos ugrálni a kanapén, nehogy beleessen a gyerek az üvegbe -- és simán nekem kell rászólni más gyerekére, hogy ne ugráljon -- az ő anyja nem látja, hogy ott egy nagy dög akvárium???

Másik példa, amitől rosszul vagyok, hogy nálunk ha eszik a lányom, akkor le kell hogy üljön, nem engedem, hogy csokis kézzel mászkáljon ide-oda. Mégis tele van csokifolttal a kanapénk, és azt nem az én gyerekem csinálta, hanem a vendéggyerekek, és azért sem szólnak rájuk, hanem engedik hogy az én kanapémat összefogdossák.

Még tudnék ezer példát írni, csak nincs kedvem, mert ideges leszek. Túlságosan engedékenyek a szülők az én ismeretségi körömben. Én sem vagyok azért annyira szigorú, de szerintem ez nem szigorúság, hanem intelligencia, hogy nem engedem, hogy más kanapéját összecsokizza a gyerekem.

2011. márc. 24. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!