Vendégségben ki rohangál a babád után? Te vagy a
háziak?
Figyelt kérdés
Akárhányszor kisgyerekkel jönnek hozzánk vendégek, az anyuka vidáman ül, cseverészik, és meg sem moccan, ha a gyereke elindul a lakásban. Totyogó babákról van szó, vagyis akiket még a saját épségük miatt nem lehet egyedül hagyni, nem a lakást féltem. Így viszont szinte minden vendégség abból áll, hogy a vendégeim beszélgetnek, én meg bébiszitter vagyok. Ez így szokás?
Hát, nekem a pofám égne, ha a gyerekem összecsokizná más cuccait. Akármilyen érzékeny is a szülő, elmondanám a véleményem, elrántanám a gyereket, hogy -otthon is ez a módi? Ha megsértődik, csak tessék. Magát minősíti vele...
2011. márc. 24. 21:03
12/20 anonim válasza:
A csokis-kanapés vagyok.
A csoki miatt nem igazán szoktam szólni, viszont a kanapén ugrálás miatt mindig szólok, mert ott tényleg féltem a gyereket az akváriumtól.
Meg a múltkor azért is szóltam, mert a gyerek letépte a karnisunkat a helyéből, és utána csak rángatta a függönyt. Anyja nem tudom miért nem szólt.
Elég fura gyerekes ismerőseim vannak, de ezeket ritkán hívom át természetesen, nem vagyok a saját magam ellensége, hogy azért hívjak át valakit, hogy utána csak ideges legyek.
2011. márc. 24. 21:16
13/20 anonim válasza:
Én sem értem ezeket az anyákat, náluk otthon is ez megy? A gyerek a fejére tojhat? Sajnálom :(
2011. márc. 24. 21:20
14/20 anonim válasza:
Szerintem igen, a fejére tojhat a gyerek, és közben irigyek rám, hogy nekem milyen rendes a lányom, hogy soha nem rendetlenkedik... talán mert néha rászólok, és tudja, hogy mit szabad és mit nem? :) Nem ez a titka? :) :)
Nem szól rá a gyerekére, aztán csodálkozik, hogy hülyeséget csinál.
Egyébként nem is inkább a rászólós-típus vagyok, hanem a figyelemelterelő-típus :)
2011. márc. 24. 21:32
15/20 anonim válasza:
Ha anyosnal vagy anyukamnal vagyunk vendegsegben, altalaban ok rohangalnak a gyerek utan, foleg anyosek lakasa egy muzeum. Ezert nem is szeretek oda menni, inkabb megbeszeljuk anyossal hogy talalkozunk valahol, vagy o jon hozzank. Ha masnal vagyok vendegsegben, termeszetesen en ugyelek a gyermekemre, kiveve ha a vendeglato megker, hogy foglalkozhasson vele vagy ha a gyerekszobaban vannak.
2011. márc. 24. 22:27
16/20 A kérdező kommentje:
Nálunk nem múzeum a lakás, de mivel itthon kicsi gyerek nincs, így nyilván nem is bababiztos. Totyogó gyereket nem merek egyedül hagyni kószálni a szobákban, mert azért vannak élesebb szélű bútorok, olyan tárgyak, amiket magára ránthat stb... Én elhiszem, hogy egy anyukának az a kikapcsolódás, ha végre 1-2 órát nem kell a kicsi után rohangálnia, de legalább néha hagyhatna egy kicsit engem is leülni a társasággal.
2011. márc. 24. 23:05
17/20 anonim válasza:
En rohangalok a gyerekem utan es szerintem ez a normalis. Pont ma delelott ferjemmel hivatalos helyre kellett mennunk ahova a fiunkat nem vihettuk, baratok vigyaztak ra addig. Ott van egy 3 eves es egy 6 honapos kislany. Mikor mentunk a fiunkert udvariasan betereltek ebedelni. A vege az lett,hogy orak hosszat ott maradtunk, az anyuka lelepett vasarolni!!! az apuka meg a ferjemmel elvonult computert butykolni. Ram maradt a ket nagyobb es sztem a pici is ram maradt volna ha nincsenek ott a nagyszulok...hat no comment.
2011. márc. 25. 03:25
18/20 anonim válasza:
Én rohangálok a kisfiam után. Milyen vendégeitek vannak?:D
2011. márc. 25. 07:18
19/20 anonim válasza:
Nem klasszikus vendéges-sztori, de azért leírom:)
Lapra szerelt konyhabútort vettünk, és a férjem áthívta a sógorát (nővére férje) hogy segítsen neki összeszerelni. Jött is a koma, hát leesett az állam, hozta magával a 3 éves lányát, mert az anyja elküldte vele. Így ahelyett, hogy én is szereltem volna, urána futkoztam a bebútorozatlan, gyerekekre nézve veszélyes lakásban. (mindenhol szögek, szerszámok, félkész bútorok)
De amúgy lányok, ha vendégségben vagyunk, miért MI rohangálunk a gyerek után? az apukák miért nem érzik azt, hogy esetleg ők is felemelhetnék a seggüket?
2011. márc. 25. 09:31
20/20 anonim válasza:
Á, de nem bírom az ilyen anyukákat.A gyereke után rohanjon csak az anyja.Pláne vendégsében.Mindig én mentem(vagy az apja) utána, nem a vendéglátók.Hozzám is jött már olyan anyuka aki ráhagyta a gyerekre "had menjen", és nem egy dolgot tett tönkre(már nem totyogó volt).Nem szóltam, de bosszantó volt nagyon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!