Miért bánt ennyire, hogy ilyenek a "barátnőim"?
Figyu, lehet, hogy furcsállni fogod, amit írok, de azért leírom:)
Attól, hogy valaki figyelmetlen, még nem rossz ember vagy rossz barátnő, ez inkább egy személyes rossz tulajdonság, ugyanolyan, mint mondjuk a feledékenység. Szóval semmiképpen ne vedd magadra. Valószínűleg olyan típusú emberek a barátnőid, akiknek ez egy személyiségjegye. Magyarul: eszükbe sem jut, hogy odaadják a babakocsit, és amikor te viszel ajándékot, persze, örülnek neki, de valószínűleg nem is hatja meg őket túlzottan. De attól neked az örömöd még megvan, hiszen gondolom, nem azért veszel nekik ajándékot, mert viszonzást vársz...
Szóval a megoldási javaslatom: kérdezd meg őket nyugodtan, hogy mivel nekik úgysincs szükségük a babakocsira, használhatnátok-e. Lehet, hogy meg fogsz lepődni és azt mondják, hogy persze, miért is ne, máris viheted. Ilyenről is hallottunk már.
Ha szájhúzás van belőle (és hangsúlyozom, ha tényleg már nem akarnak több gyereket), akkor fogadd el, mert lehet, hogy más tervük van vele (pl. el akarják adni, már elígérték családtagnak stb.). Szóval akkor se sértődj meg, és főleg ne rúgj fel ilyen miatt egy barátságot. Gondolj arra, hogy a babakocsi azért nem olyan trivi dolog, mint hogy veszel egy tábla csokit a közértben (nem láttam a kommentjeid között vagy elkerülte a figyelmemet, hogy miket szoktál ajándékozni másoknak), szóval ez nem kis figyelmesség, ez egy elég nagy szívesség.
Ha viszont kölcsönkérsz tőlük egy dvd-t és arra is szájhúzás van, akkor gondold át a barátságot:)
Remélem, hasznosnak találtad a tanácsom, sok sikert, és ne szomorkodj!:)
Kedves utolsó válaszoló!
4 különbözö,eltérő barátnőm van.Háromnak van babája,egynek mégnincs. Mindig én hivom őket 1-2 hetente,hogy hogy vannak,van-e kedvük talizni. Szóval már a kapcsolattartás is rajtam áll vagy bukik. Mikor megszülettek a babák(övéik) vittünk szép ajándékot látogatoba,pl Fisher Price játszószőnyeg, ruhák,szopipárna,stb... utánna telt múlt az idő és ha mi mentünk át a picimmel vittünk apróságokat pl.cumi,babajoghurt,tejpép,kiscipő. Aztán szülinapkor is vittünk. Megértem amit irtál,de én belefárdtam,hogy mindig én,én... Persze,hogy nem a viszonzásért ajándékozok de 14 hónap semmi után már rosszul esik. A babakocsit csak behajitották a garázsba és a múltkor pedzegettem a témát de semmi... Köszi amit irtál és igazad van abban,hogy ezért ne szakadjon meg egy barátság vagy több de szerintem ha vkik több év barátság után ilyenek már ilyenek is maradnak. És nem ilyen barátokra vágyom.
Szia!
En is nagyon megertelek bar szerencsere nincs ilyen tapasztalatom :( Keves baratnom van de veluk megy az ajandekozas-csere. En vilag eletembe olyan voltam,hogy adtam es adtam mert az okozott oromet.
Nekem igy iras alapjan nagyon szimpi vagy :) szivesen baratkoznek veled, de mi egyenlore kulfoldon elunk bar a kozel jovoben szeretnenk hazakoltozni.
Szia!
Köszi amit irtál,kedves vagy:-) És külföldön hol élsz?
Mi is gondolkodunk,hogy ha meglesz a második babánk elmegyünk és külföldön telepedünk le. A babák jövöje miatt és magukért is. Neked mekkora a babád?
Utolsó előtti válaszoló vagyok.
Hú, hát ha így áll a helyzet, hogy még csak nem is kezdeményeznek találkozást veled, akkor viszont nem a babakocsi- meg ajándékkérdés a legnagyobb probléma. Tekintsünk most el tényleg az ajándékoktól, mert nem az tart össze egy barátságot jó esetben (én a barátnőm gyerekének összvissz karácsonyra vettem egy kis játékot, ő is az enyémnek, de szinte nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnénk vagy találkoznánk a játszótéren vagy valamelyikünknél. Ha valamelyikünk gyerkőce beteg, a másik vásárol neki, vigyázunk egymás gyerekeire, ha nem megoldható máshogy, és valamelyikünknek el kell menni... szóval számíthatunk, számítunk egymásra. És ez a fontos!)
Ha nálatok ez nincs meg, csak te szeretnéd, akkor viszont felejtsd el, amit írtam, és nézz új barátnő után! Így csak őrlődni fogsz:(
Nagyon sajnállak, mert én középsuliban próbáltam négy éven át egy olyan baráti társaság tagja lenni, akik magasból tettek rám. Mindig úgy tűnt, hogy velem is beszélgetnek meg jól elvagyunk, aztán jött egy házibuli és valahogy mégsem voltam soha a meghívottak között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!