Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért bánt ennyire, hogy...

Miért bánt ennyire, hogy ilyenek a "barátnőim"?

Figyelt kérdés
A barátnőmenek van egy 3éves gyereke. Van egy szép babakocssija amit már nem használ. Nekem meg az lenne az álomkocsim mert miénk sajnos nem vállt be. Eszébe se jutott,hogy nekem adja vagy kölcsön. Azért bánt nagyon mert a baráti körben lévő babák,gyerekek tölünk csomó mindent kaptak,szép új vagy alig használt dolgokat.1éves múlt a gyerekem és annyira bánt,hogy senkitől semmit nem kap csak tölünk.A szülinapjára is csak tölünk kapott. Ne értsetek félre nem ez a mérvadó,de itt mindenki tehetősebb és megtehetné... Én pl volt,hogy vettem vmit a babámnak és vettem egyből egy ugyanolyat a barátnőmnek is. Én ilyen gesztus sose kaptam. Engem ezt bánt..Szerintetek? Ja még annyi,hogy 2 családnak( ismeretlenek) még segitettünk is egy csomó babacuccal-játékkal. Amugy megtehetem,hogy megvegyem újjonnan a babakocsit csak elegem van. Úgy érzem,hogy hiába "van" 4barátnőm egyik sem érdemli meg a figyelmességemet.
2011. ápr. 7. 11:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ja, az ismeretleneknek való adakozást ne hagyd abba, csak ezekre a barátnőkre értettem a figyelmességek beszüntetését.
2011. ápr. 7. 13:48
 12/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!! Mindenki válaszában volt ám igaz. A babakocsis dologhoz még annyi,hogy olyan család ahol már nem lesz több gyerek és a családjukban sem. Persze,megtudjuk venni és meg is fogjuk de a kedves felajánlás nagyon jól esett volna. Én is olyan vagyok,hogy ha vendégség akkor mindig viszek vmit és azért mert jó látni,hogy örül neki a baba vagy az anyuka. Hatalmasakat csalódtam mostanság és szerintem ilyen dolgokból is kiderül,hogy milyenek valójában az emberek.Szeretek adni és biztos van aki ezt kihasználta. Olyan jó volt olvasni azt a választ amiben irta a kedves válaszoló,hogy neki igazi barátnője van de az 100százalékos barát:-) Valójában nem értem,hogy miért vagyok ilyen egyedül. Mert egyedül érzem magam,hiszen ha őszintén magamba nézek én nem ilyen barátokra vágyom. A családunk mindkét oldalról rossz kivéve anyumat de őt meg mi támogatjuk. Már a kórházban is átéltem,hogy jöttek a barátok és hoztak pl. lufit. Hogy örültem volna én is akár egí lufinak is. Nem nehéz szerintem az ember kedvére tenni,lehet azt aprósággal is. Valahol szeretek ilyen lenni,olyan jó volt mikor segitettünk a 2családnak úgy örültek. Viszont félek,hogy sosem lesz igazi barátnőm? Akivel oda-vissza müködnének a dolgok? Az ajándékok miatt is csak azért sokalltam be,mert már 14hónapos a kisfiam és senkitől semmi. Amugy nem vagyunk ám nagygazdagok,pl most a babakocsira nekünk is kell spórolni,hogy megtudjuk venni. És igen amit irt vki,hogy ennek az árából sok más mindent is vehettünk volna. Tényleg egytől egyig köszönöm Nektek a válaszokat,jól estek nagyon!
2011. ápr. 7. 13:57
 13/22 A kérdező kommentje:
Ja és bocsi egy-két szót félre gépeltem mert itt játszik pont a babám mellettem:-)
2011. ápr. 7. 14:00
 14/22 A kérdező kommentje:
Aki irta az iwiwes dolgot,nagyon megértem!! Én ezért töröltem le magam a facebookról mert én is tölöttem fel néha édes kis képeket és semmi komment semmi like. Tudom,hogy ezek kis dolgok és másnak ennél sokkal nagyobb a problémája de tudnak fájni.Hiszen mi nők-anyukák igényeljük a barátnőket.
2011. ápr. 7. 14:04
 15/22 anonim ***** válasza:

Figyu, lehet, hogy furcsállni fogod, amit írok, de azért leírom:)

Attól, hogy valaki figyelmetlen, még nem rossz ember vagy rossz barátnő, ez inkább egy személyes rossz tulajdonság, ugyanolyan, mint mondjuk a feledékenység. Szóval semmiképpen ne vedd magadra. Valószínűleg olyan típusú emberek a barátnőid, akiknek ez egy személyiségjegye. Magyarul: eszükbe sem jut, hogy odaadják a babakocsit, és amikor te viszel ajándékot, persze, örülnek neki, de valószínűleg nem is hatja meg őket túlzottan. De attól neked az örömöd még megvan, hiszen gondolom, nem azért veszel nekik ajándékot, mert viszonzást vársz...

Szóval a megoldási javaslatom: kérdezd meg őket nyugodtan, hogy mivel nekik úgysincs szükségük a babakocsira, használhatnátok-e. Lehet, hogy meg fogsz lepődni és azt mondják, hogy persze, miért is ne, máris viheted. Ilyenről is hallottunk már.

Ha szájhúzás van belőle (és hangsúlyozom, ha tényleg már nem akarnak több gyereket), akkor fogadd el, mert lehet, hogy más tervük van vele (pl. el akarják adni, már elígérték családtagnak stb.). Szóval akkor se sértődj meg, és főleg ne rúgj fel ilyen miatt egy barátságot. Gondolj arra, hogy a babakocsi azért nem olyan trivi dolog, mint hogy veszel egy tábla csokit a közértben (nem láttam a kommentjeid között vagy elkerülte a figyelmemet, hogy miket szoktál ajándékozni másoknak), szóval ez nem kis figyelmesség, ez egy elég nagy szívesség.

Ha viszont kölcsönkérsz tőlük egy dvd-t és arra is szájhúzás van, akkor gondold át a barátságot:)

Remélem, hasznosnak találtad a tanácsom, sok sikert, és ne szomorkodj!:)

2011. ápr. 7. 15:33
 16/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

4 különbözö,eltérő barátnőm van.Háromnak van babája,egynek mégnincs. Mindig én hivom őket 1-2 hetente,hogy hogy vannak,van-e kedvük talizni. Szóval már a kapcsolattartás is rajtam áll vagy bukik. Mikor megszülettek a babák(övéik) vittünk szép ajándékot látogatoba,pl Fisher Price játszószőnyeg, ruhák,szopipárna,stb... utánna telt múlt az idő és ha mi mentünk át a picimmel vittünk apróságokat pl.cumi,babajoghurt,tejpép,kiscipő. Aztán szülinapkor is vittünk. Megértem amit irtál,de én belefárdtam,hogy mindig én,én... Persze,hogy nem a viszonzásért ajándékozok de 14 hónap semmi után már rosszul esik. A babakocsit csak behajitották a garázsba és a múltkor pedzegettem a témát de semmi... Köszi amit irtál és igazad van abban,hogy ezért ne szakadjon meg egy barátság vagy több de szerintem ha vkik több év barátság után ilyenek már ilyenek is maradnak. És nem ilyen barátokra vágyom.

2011. ápr. 7. 17:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Szia!

En is nagyon megertelek bar szerencsere nincs ilyen tapasztalatom :( Keves baratnom van de veluk megy az ajandekozas-csere. En vilag eletembe olyan voltam,hogy adtam es adtam mert az okozott oromet.

Nekem igy iras alapjan nagyon szimpi vagy :) szivesen baratkoznek veled, de mi egyenlore kulfoldon elunk bar a kozel jovoben szeretnenk hazakoltozni.

2011. ápr. 8. 04:31
 18/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi amit irtál,kedves vagy:-) És külföldön hol élsz?

Mi is gondolkodunk,hogy ha meglesz a második babánk elmegyünk és külföldön telepedünk le. A babák jövöje miatt és magukért is. Neked mekkora a babád?

2011. ápr. 8. 09:39
 19/22 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszoló vagyok.

Hú, hát ha így áll a helyzet, hogy még csak nem is kezdeményeznek találkozást veled, akkor viszont nem a babakocsi- meg ajándékkérdés a legnagyobb probléma. Tekintsünk most el tényleg az ajándékoktól, mert nem az tart össze egy barátságot jó esetben (én a barátnőm gyerekének összvissz karácsonyra vettem egy kis játékot, ő is az enyémnek, de szinte nem telik el úgy nap, hogy ne beszélnénk vagy találkoznánk a játszótéren vagy valamelyikünknél. Ha valamelyikünk gyerkőce beteg, a másik vásárol neki, vigyázunk egymás gyerekeire, ha nem megoldható máshogy, és valamelyikünknek el kell menni... szóval számíthatunk, számítunk egymásra. És ez a fontos!)

Ha nálatok ez nincs meg, csak te szeretnéd, akkor viszont felejtsd el, amit írtam, és nézz új barátnő után! Így csak őrlődni fogsz:(

Nagyon sajnállak, mert én középsuliban próbáltam négy éven át egy olyan baráti társaság tagja lenni, akik magasból tettek rám. Mindig úgy tűnt, hogy velem is beszélgetnek meg jól elvagyunk, aztán jött egy házibuli és valahogy mégsem voltam soha a meghívottak között...

2011. ápr. 8. 13:57
 20/22 anonim ***** válasza:
Szia! Kanadaban elunk mar majdnem 3 eves. Itt szuletett a kisfiunk aki most 21 honapos. Mar terhes vagy a masodikkal vagy csak tervezitek? Es hova szeretnetek koltozni? :)
2011. ápr. 9. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!