Miért bánt ennyire, hogy ilyenek a "barátnőim"?
"Én pl volt,hogy vettem vmit a babámnak és vettem egyből egy ugyanolyat a barátnőmnek is"
lehet itt baj, te túl sokat adsz és kihasználják
Hát... a babakocsit lehet én sem adnám oda, DE mi tervezzük a kistesót, ezért nem. Az egy olyan használati tárgy, hogy tényleg igénybe van véve. Ha már a két gyereket kiszolgálta, akkor jöhetnek a rokonok (tesók), ha nincs még gyerkőc, akkor a barátnők.
Ilyen szempontból mi sem kaptunk semmit, mert bár a baráti társaságban 2. baba (tehát akár kaphattunk is volna) mégis tartogatják a kistesónak. Ez még nem is esett rosszul, mert én is így teszek/tennék, inkább ha belegondolok, az esik rosszul (jogtalanul, de így van), hogy mivel mi vagyunk az elsők a családban, a tesóinknak már alig kell valamire majd költeni. Jó nyilván, ha jön nálunk is a pici, és náluk meg az első gyerkőc, akkor nem, de ha már mi kinövünk belőle.... A barátnőim meg mind kapták a cuccokat, köztük azért tőlünk is, amiket nem használunk, de nem elnyűhető: pl. légzésfigyelő, pihenőszék, hordozókendő ilyesmik.
DE: ha megyünk egymáshoz, akkor nálam az alap, hogy a gyerkőc is kapjon valamit, és ez már így megy akár 3-4 hónapos kortól. Most, hogy nagyobbak, már nem valami játékot viszünk mindig, hanem van, hogy csak valami pufit, kölesgolyót, olyan rágcsát, amit a gyerkőc is ehet. Mivel nem vagyunk csoki és édességpártiak, ezért ezeket nem tudjuk vinni. Párom szokott kiakasztani, hogy nem kell mindig vinni valamit a gyerkőcnek... erre én mindig azt mondom: hogy a "szülőknek" is mindig viszünk valamit, sör, üdítő, rágcsa, ilyesmi, akkor a gyereket miért hagynánk ki? Nem gondolok nagy összegű dolgokra, de 3-400 Ft-ból már lehet vinni bármi apróságot.
De ha nálatok ez nem így működik, vagy a barátnőidnél, akkor egész egyszerűen te is szokj le róla. Nincs ezzel semmi gond. Vagy ha barátnők, akkor meg is lehet beszélni az ilyeneket. Mi pl. megbeszéltük, hogy névnapra nincs ajándék. Szülinapra a fiamnak volt legelőször, akiktől kaptunk, visszaadjuk (mármint mi is visszavesszük) akitől nem, ott nem. Felnőtt embereknél ebből nem lehet sértődés.
Én örülök neki, hogy olyan barátnőm van, aki simán kölcsönadta nekem a babakocsiját, holott nem kértük, vettünk volna vadonatújat a harmadik gyereknek, de így másra is költhettük azt a pénzt... abszolút nem amortizáltuk le, pedig két évig használtuk.
Ha valaki nem buta, akkor tudja, hogy mások dolgaira még jobban illik vigyázni,mint a sajátunkra.
Nem szép dolog, megértelek, hogy rosszul esnek ezek a figyelmetlenségek. Válogasd meg, hogy ezentúl kihez hogyan állsz hozzá, sajnos nagyon önzőek az emberek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!