Mennyit költötök havonta a babára? (LENT)
Úgy,hogy nincs benne a pelus,tápszer (már ha tápszeres) meg az ilyen alap dolgok.
Mi (vagyis leginkább én :D) kb. 15-20 ezret költünk játékokra,ruhákra meg hasonlókra.Anyukám szerint ez sok.
Ezért kíváncsi lennék,hogy ki mennyit költ.
7 hós kislány anyukája
Nem mindegy mennyiből él? Itt most nem egymás alullicitálása vagy túllicitálása a lényeg, gondolom csak szimpla kérdés volt.
Mi játékra és ruhára nem költünk havi fixet ahogy te, van hogy semennyit nem költünk egy hónapban a peluson és kaján kívül, de van hogy 20-30 ezret is, attól függ hogy mennyire nőtte ki a ruhácskáit, stb. Én mondjuk turkálóban alapból nem vásárolok soha, mert utálom (nem elítélem, ne értsen félre senki, csak én nem veszek ott babámnak), játékot szintén nem veszek használtan soha. Van hogy nem veszünk neki játékot hónapokig, de van hogy egy hónapban többet is, attól függ.
8 hós kisfiú
Én is kérdezhetném,hogy mennyiből él az,aki 5000-et költ havonta....de nem teszem.
Turikban én sem vásárolok,a ruhák nagy része brendonos,ami valljuk be,nem egy olcsó bolt.
Mindent újonnan veszünk,mert nincs nagyobb babarokon.
Brendont azért nem szeretem mert pl. múltkor vettek anyukámék egy cipőt neki 7900-ért (Siesta), másnap láttuk ugyanazt Auchanban 5000-ért. Van FP kincsesbödönje Tesco-ban vettük 4990-ért, Brendonban 7000......ruhácskáknál dettó, ugyanaz sokkal többe kerül mint máshol, mert hát sok szülő kifizeti csak mert Brendon...egyébként szép kis bolt meg minden, imádok ott elnézelődni de a bérleti díjukat nem én akarom fizetni :)
utolsó voltam
Ma pl vettem a picurnak egy cipőt (8.000 Ft),napozót(1.800 Ft)2 bodyt(3.500 Ft) és egy úszópelust
(3.500 Ft).
Ez volt "csak" 17.000 majdnem.Ebben pedig még a játékok nincsenek benne.
Rokonoktól,barátnőktől csak kevés babaruhát kaptunk,használtat meg nem szeretek ráadni.
Ahogy érzitek. Amúgy én is sokszor úgy járok, mint te, megveszem ezeket a dolgokat én is, néha szidom érte magam a vásárlás után, hogy talán meégsem kellett volna, de hát ez van. A jövőben megpróbálok nem költeni felesleges dolgokra, ennek az a módja, hogy nagy ívben elkerülöm a brendon és hasonló helyeket. Ha nem megyek, akkor nem is költök.
De a kérdésedre a válasz: persze meg lehet lenni sokkal kevesebből is, de van aki 10szer többet költ. Ilyenkor a szülők gyakran persze nem is annyira a babára, mint inkább saját magukra költenek, vannak akik inkább vásárolni szeretnek, vannak akik a szép dolgokat szeretik, vannak akiket pedig nagyon könnyű elcsábítani egy-egy dolog megvásárlására. De hát erről szól a marketing. Ha te is úgy érzed, hogy ez sok, vagy vmi hasznosabb dologra is költhetnél, vagy egyéb, akkor lejjebb is adhatod a lécet. De a ti pénzetek, ti jogotok eldönteni hová megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!