Mennyit költötök havonta 6 hónapos vagy annál idősebb babátokra?
Azért írtam ki így a kérdést mert 6 hónapos korban mindenki elkezdi a hozzátáplálást.
A dolog azért érdekes számomra mert elég sok anyukával beszélgetek és olyan horribilis összegeket mondanak, nem tudom tényleg igaz-e hogy ennyit költenek a gyerekükre vagy csak azért mondják hogy mondjanak valamit? Volt olyan anyuka aki azt mondta 10x annyit költ havonta a kislányára mint én a kisfiamra. Irreális nem? Pedig az enyémnek is meg van mindene.... Őszintén válaszoljatok ha kérhetem!
Kiszámoltam mindent összevetve, hogy mennyi a költségünk ami csak a babára megy el. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti mennyit írtok.
Igazán soha nem számoltam ki, de én kb. így költök: Pelenka: 2 csomag (6-7 ezer)
néha 1-1 üveg bébiétel, mert én főzök neki: havi 1-2 ezer
Popsitörlő 2 csomag:1 ezer max.
tisztálkodószerek.1 ezer (néha még ennyi se!) Tehát ez kb. havi 10-12 ezer...
Kaja neki: itthon elég sok mindent megtermelünk, így azt nem tudom felszámolni, amit meg főzök neki, az a mi kajánk alapanyaga is, szóval nem külön költség... Persze, bármennyit el lehet költeni, van, akinek a bank pénze se elég, de nem hinném, hogy a gyerek ezt igényli... Biztosan a tiéd se boldogtalanabb a másik anyuka gyerekénél, sőt, lehet, hogy neked még rá is marad időd... Én nem hiszek abban, hogy ha anyagilag megkap mindent a gyerek, az boldogabb lesz, mint az, aki szeretetet és törődést kap... sőt!
az én fiam igaz már 15 hónapos.
pelu nálunk egy hónapban kb 3 zacsival kell, 28db-os egy zacskó ennek darabja 1050ft, pelenka diszkontból, tehát a pelus havi 3150, nem fogy el 2 db 80-as törlőkendő a dm-be vagy rossmannban elég olcsó kb 700ft szokott lenni
őt már nem bébikajával etetem de néha kap ha nincs kész az ebéd időben de ez ritka, azt eszi mint mi így azt nem számolom.
akkor desszertek, gyümölcs ez havi 3000ezer körül van de sokat hoznak a nagyszülők is.
ruhák tescoba, kinaiba szoktam venni vagy a teszveszen nagyon jó árak vannak, de nem minden hónapban kap ruhát.
játék hát azt kap minden hónapban valami kis apróságot ez kb 2000ft szokott lenni.
mi a családipótlékot rá költjük így a 12ezer bőven elég rá, egy hónapban.
Gyógyszert hála égnek nem kell venni csak a vitamint de az is belefér.
Szerintem az túláz ha valaki azt mondja 40ezret költ 1 hónapban a gyerekre.
Mikor bébiételt kapott még akkor egy hónapban kb 7ezret költöttünk a kajájára.
6000 a pelus(pamp prem care)
popsitörlő 2 csomi 1200 ft
popsikenőcs, babe 1800 ft
fürdető+testápoló+sampon babé 5000 ft(fél évig elég)
tápszer beba 3 4*2490 ft=10,000 ft
bébiétel 15.000 ft
gyümölcs egy havi 5-6000 ft
cumi 800 ft/hó
külön mosó és öblitő havonta 4000 ft
(ekcémás)
vitamin+kenőcsök 6000 ft/hó
kb ennyi
1 éves anyukája
18:35-ös vagyok, fentiek,ti de ügyesek vagytok.
nálunk a bőre miatt sok extra kell :-(
de ha lehetne én is igy csinálnám,mint Ti
A fiam 6,5 hónapos.
Én nagyon szerencsés vagyok, csak pelusra kell költeni, meg popsitörlőre. Pamperst használunk, popsitörlőt meg hol pamperst, hol dm-eset. Pelust most vettünk 2x162db-ot, kuponnal a kettő együtt volt kb. 10.000Ft, de nekünk az elég 2-2,5 hónapig, popsitörlőt szintén vettünk dmeset 2x4 csomagot, az is elég 3 hónapig, az a 2 együtt volt 2600Ft.
Fürdetőt 2-3 havonta veszek, johnson vagy gabi 600-700Ft körül.
A hozzátápláláshoz nem tudok hozzászólni, mert bár reggel, délbe, és este tápot eszik, tízóraira, déli nasira és uzsira gyümölcsöt, főzeléket, vagy tejpépet kap, de nekünk ezek ingyen vannak, mert a párom a cégétől rengeteg bébikaját kapott (eddig 70 üveges kajcsit, 18 doboz tejpépet, 8 doboz tápszert, 4karton (4x6x4) baby compotot-dessertet, babyital) és még egyszer fog kapni, úgyhogy nekünk ezek nem kerülnek pénzbe. Ha nem lenne, akkor biztos én főznék neki, de akkor is vennék üvegeset, mert néha így is szoktam olyat venni, amilyen nekünk nincs itthon, az havonta kb. 1000Ft. Úgyhogy ha fizetni kéne érte, akkor a havi tápszer adagja olyan 3-4000Ft körül mozogna, + az üveges kajcsik, hát azt így nem tudom, hogy mennyit vennék, mennyit főznék...
Gyógyszert még egyszer sem kellett vennem, vitaminokat nem kap, csak a vigantolt, az meg hónapok óta megvan. Ja, és az öblítő havonta 400Ft, mosópora születésétől megvan, anyukám hozta németből, egy nagy dobozos persil, még mindig van belőle. Ha elfogy, akkor a miénkkel fogom mosni az ő ruháit is.
köszi mindenkinek! Egy anyuka azt mondta 60000 Ft-ot költ havi szinten a lányára és ez a minimum náluk! Egy másik azt mondta nekik ebben a hónapban 38 kevés volt mert tápszeres a gyerek. Az enyém is az lassan 5 hónapja de mégsem megy el ennyi.
Másfél hónapra számoltam ki, mert a pelus eddig elég és mindent ahhoz igazítottam:) Számokkal:
-Pelenka 2 cs (másfél hónapra) Tescos 2x64 db : 4200Ft
-Popsi törlő Tescos 2 cs. 620Ft
-Tápszer 4db. Milbibés : 2856 Ft
-Tejpép Mildibés 630Ft
-Popsikrém 940Ft
Popsikrém 940 Ft (tovább elég mint másfél hónap)
Üveges kaját nem nagyon kap, én főzök neki. Most volt Libero kuponunk így olcsóbban vettünk egy csomival, de a felét sem használtuk el mert véresre marta a popsiját, (kiskorától a Tescoshoz van szokva) szóval mégsem jöttünk ki olcsóbban mert meg kellett venni a Bepanthen-t a popójára, egyébként a gyógyszertárit szoktuk használni és fürdetőt is azt vesszük, az vált be a legjobban az érzékeny bőrére és jó az ára is. A tápszert OTP-s egészségkártyára szoktam venni, szóval az sem kerül "pénzbe" ha azt vesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!