Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi pénzből vagytok meg...

Mennyi pénzből vagytok meg egy hónapban babás anyukák? Hányan vagytok összesen, mire költötök, mit hol szereztek be a háztartásba, magatoknak, a gyerkőc (ök) nek?

Figyelt kérdés
Inkább azok a családok érdekelnének, akik kevesebb pénzből élnek. Babát szeretnénk a párommal, de nem tudjuk, bele merjünk-e kezdeni. Válaszoljatok minél többet!
2011. ápr. 5. 11:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
160-ból élünk 3-an.Kocsi és személyi hitel van.Nagyon nehéz!!!Hónapról-hónapra.Épp marad pár száz forint hó végén.9 hónapos baba.Neki mindenből a legjobbat próbáljuk megvenni(ruhát használtan,jó minőségűt).De magunknak nem sok marad sem kajára,sem ruhára...Nem is lesz több baba!!!!
2011. ápr. 5. 13:05
 12/26 anonim ***** válasza:
kb 260e-ből élünk ketten a babámmal. 100-110e elmegy a lakáshitelre, kb 50e a rezsi (nyáron kevesebb). A maradék 100-ból megélünk, de a szükségeseken kívül nem nagyon vásárolgatok, inkább félre teszek, hogy inkább legyen tartalék. Szerencsére eddig neki még nem kellett sok mindent venni, mert sok cuccot kaptunk.
2011. ápr. 5. 13:18
 13/26 anonim ***** válasza:
Mi havi 200 eft.-ból élünk 4-en, 6 hónapos és 4 éves fiúnk van.Lakáshitel, diákhitel, rezsi, mire ezeket kifizetjük, kb. 80-90 ezer forintunk marad, ezt pedig nagyon be kell osztani, hogy hó végéig elég legyen.Ruhát újat mi sem veszünk, csak turiból, idén nyaralás sem lesz, mert tetőfelújítást akarunk:(
2011. ápr. 5. 13:30
 14/26 anonim ***** válasza:

Négyen vagyunk, gyermekeink 6,5 hónapos és 2,5 éves.

Kb. 240 ezerből élünk. Lakáshitel, rezsi, mobilok, tv, internet, személyi kölcsön 140, benzin 20, marad 80, ebből pelenkák (mindkét gyerekre), popsitörlő, bébiétel, fürdető, 10000 (dm-ben kuponokra) tisztító, és tisztálkodó szerek (mosópor, öblítő, fogkrém, tusfürdő...) kb. 5000, férjem dohányzik 15000, marad 50000 ez a kaja, illetve ebből gyógyszertár havi kb. 3000 (betegség esetén van hgoy 10000). Megtakarítani nem tudunk, de férjem havonta 2-3* el tud menni horgászni, én tudok venni magazinokot, ELO tanfolyam havi 3000, kisfiamnak apróságokat (matricák, színes ceruza, kirakó, ilyesmik), havi 1-2* pizzázunk.

2011. ápr. 5. 13:37
 15/26 anonim ***** válasza:
A tescos ruhát akció idején pár száz forintból meg lehet venni!
2011. ápr. 5. 13:44
 16/26 A kérdező kommentje:

Igazából nekem még ez is sok, amit ti így leírtok :(

Most borzalmasan elkeseredtem :(

Mi 110000Ft-ból élünk ketten, ebből fizetjük az albérletet, a rezsit (60000Ft), háztartási apróságokra, drogériára elmegy 10000Ft havonta, így marad 40000Ft ételre, semmi másra. Hozzáteszem, nekem két diplomám van, a páromnak egy.

2011. ápr. 5. 13:57
 17/26 anonim ***** válasza:

180-ból élünk 2 felnőtt és egy 2 éves gyerkőc.

60 a rezsi

20 a kocsi

kb. heti 20-at költök vásárlásra (kaja, pelenka, tisztálkodó-szerek, ez olyan kb. 80, a maradékból megy ruha (szinte csak turiból vagy leértékeléskor vásárolok) ill. néha 1-1 hétvégi program, váratlan kiadás.

Eddig 220-ból éltünk (1 hónapja már csak gyest kapok), akkor tudtunk félretenni minden hónapban.

2011. ápr. 5. 14:11
 18/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem akarlak elkeseríteni,de ha otthon maradsz a kicsivel még kevesebb lesz a pénzed:(

És ha véletlenűl nem tudsz szoptatni,akkor a tápszer még +minimum 10e havonta:(

Nagyon sokba van egy kisbaba.

A jelenlegi helyzetetekben én nem bizos,hogy bevállalnám.

Tudom,hogy sokan ennél jóval kevesbből is kijönnek,de akkor is...

Én írtam már,hogy mi 160e-ből vagyunk havonta,de nagyon-nagyon nehéz,főleg most télen a fűtés:(

És mindig van valami,betegség,pelenkaallergia,ami miatt másik fajta kell stb....rengeteg váratlan kiadás.Arról meg ne is beszéljünk,hogy mennyibe kerül az eleje.

Szülés(doki),meg megvenni mindent a picinek...

Mi szinte semmit nem vettünk újat,csak babakocsit,de vagy 300ezerben így is benne volt!

2011. ápr. 5. 14:24
 19/26 anonim ***** válasza:

A te helyedben én most nem vágnék bele, nagyon sokba van egy gyerek.... Mi saját lakásban élünk, hitelünk nincs és olyan 200at kerestünk mikor belevágtunk, ne is mondjam h egyből eljöttem táppénzre így rögtön kevesebb lett, pedig orvoshoz kell járni, ultrahangra, egészségesen táplálkozni, vitamin, kismamaruha, babacuccok...stb. Nekünk is nagy szerencsénk van, mert a szüleink tudtak és tudnak is segíteni.

Most olyan 160-ból élünk hárman a 9hónapos kislányommal, de így is nagyon nehéz.

2011. ápr. 5. 15:02
 20/26 anonim ***** válasza:
El sem tudom képzelni,hogy ha 40. ezretek marad havonta,ami csak a kajátokra elég, akkor miből gondoltad a baba havi szükséges dolgait megvenni? A másik dolog,hogy a szived fog meghasadni,ha a babádnak nem fogod tudni megadni legalább az alapdolgokat, a többiről meg nem is beszélve,ami nem szükséges ugyan ,de ha a babádnak nem lesz akkor rosszul fogod érezni magad. (ha esetleg mégis úgy döntesz,hogy ilyen kevés pénzből babát vállatok)
2011. ápr. 5. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!