8 hónapos babánál hány étkezést váltottál ki? Melyek azok? Mit eszik és mikor a nap folyamán?
reggeli: anyatej
tízórai: reszelt alma reszelt háztartási keksszel
ebéd: párolt csirkemell filé, párolt krumpli, petrezselyem anyatejjel összeturmixolva utána még anyatej
uzsonna: anyatej
vacsora: például sütőtök, vagy párolt répa krumplival, párolt cékla krumplival és a végén még anyatej (este kötelező a cici elalvás előtt nálunk) ez csak példa, annyi féleképpen lehet variálni
reggeli: tápszer
tízórai: gyümölcs
ebéd: főzelék
uzsonna: főzelék, vagy joghurt
uzsonna 2.: tápszer (nem mindig igényli)
vacsora: tápszer
napközben többször gyüm.lé vagy víz, ha keresel a neten hozzátáplálási táblázatot akkor kb. tudod mi mindent lehet adni egy ekkora babának. Fűszerektől kezdve mindent. Bocs, hogy most nem írom le. Többféle táblázat is van, én az egyiket kiválasztottam és kész, aszerint eszik újabb és újabb dolgokat. Jó babázást
reggeli:anyatej
tízórai:fél adag gyümölcs+anyatej
ebéd:fél adag főzelék+anyatej
uzsi:anyatej
vacsi:anyatej
Egyenlőre nem fogad el többet,de nem bánom,rengeteg tejem van.
Akkor vezettem be a másodi szilárd kaját, gyümölcsöt uzsonnára.
Ebédre főzeléket evett.
A többi anyatej volt.
Reggeli:200ml tápszer
Tízórai: gyümölcs (reszelt alma,banán narancslével vagy üveges szilva)
Ebéd: 1üveg főzelék vagy bolti vagy itthon csinálom.(ebben mindig van husi)
Uzsonna:200ml tápszer Ezután gyümölcs,babakekesz piskóta ha sok idő van még vacsiig.Van,hogy 1 nap csak 4szer eszik,de van mikor 6szor.Attól is függ hány órakor kel reggel.
Vacsora:200ml tápszer
még egyet se!
6x szopik, délelőtt szopi után kap gyümölcspürét, dél körül szopi után főzeléket.
9 hósan fogom kiváltani az ebédet.
Nagyon szépen köszönöm!
Egy étkezést váltottunk ki délután 6-kor, ilyenkor gyümölcsöt kap gabonapéppel általában, a többi mind szopi. A főzelékek nem nagyon érdeklik.
Csak azért kérdeztem, mert a védőnő szerint már kétszer kellene kapjon gyümölcsöt, és kétszer főzeléket.
a védőnők szoktak furcsákat mondani. nálunk a napi 3x 200g pürét nyomatja.
én maradok a saját elgondolásomnál. (9 hótól váltok ki 1 szopit és akkortól fogok 1x főzeléket, 2x gyümölcsöt szopi mellé adni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!