Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatás közelebbi családtag...

Szoptatás közelebbi családtag előtt?

Figyelt kérdés
Anyósomék jönnek látogatóba több napra, elkerülhetetlen lesz, hogy itt legyenek, amikor szopizás jön, és nem tudom, hogy legyen? Küldjem ki őket, menjünk a hálóba a babámmal, vagy nálatok mások előtt ment? Após miatt lennék szemérmes.
2011. ápr. 4. 00:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb korban csináltam bárki elött,de mikor pici volt csak a nagylányom és férjem lehetett jelen,de ők sem mindig.Nem miattam,zavarta a babámat.Mond azt nekik,hogy el kell vonulj,mert másképp nem hajlandó szopizni a pici,csak ha tartod magad a megszokotthoz.
2011. ápr. 4. 10:17
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekel, ki mit mond: ha megszületik a babám és vendégeink jönnek szopizáskor, egyszerűen bemegyek a babaszobába azzal a címszóval, hogy: "na úgy látom éhes, megyünk, eszünk"

Szerintem mindenkiben van annyi tapintat, hogy nem fog utánam jönni, én legalábbis feltételezem a legjobbat a látogatóinkról :) És szerintem ez természetes.

Szerintem azon lepődnének meg inkább, ha mindenki előtt kicsapnám a mellem, és rácuppantanám a gyereket :DDDDDDD

Úristen!!:D Bele se merek gondolni!!:DD:D

2011. ápr. 4. 10:37
 23/33 krisztivan ***** válasza:
100%
Nem gondolom,hogy bárki segitsége kellene a szopihoz.Én mindig mondtam,hogy most megyünk enni.Azt a 1/4 órát kibirják nélküled is és így te is nyugodtabb vagy.Az én fiamat ráadásul mindig zavarta illetve jobban érdekelte a mozgás vagy beszéd közben,így sokszor még apa és tesó se jöhetett be mert akkor órákig tartott volna a szoptatás.Nyugodtan mond ,hogy ti mentek enni és vonulj félre,aki ezen megsértődik meg vessen magára.
2011. ápr. 4. 10:54
 24/33 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, OFF következik:

"Nem gondolom,hogy bárki segitsége kellene a szopihoz"

Általában igazad van, de én találkoztam már olyan anyukával, aki nem tudott szoptatni. Hetekig segíteni kellett neki, meg kellett tanítani Őt is, meg a babát is.

Akiben most megfordult a gondolat, hogy 'Milyen anya az ilyen?' az érezze magát virtuálisan felpofozva!

DE! még az ilyen segítségre szoruló anyukák is el szokták tudni dönteni, hogy kitől kérnek segítséget. Anya/anyós/védőnő/sógornő/barátnő/nagymama/férj/LaLecheLiga/stb a választék elég széles :) Aki jön 'segíteni' de valjában zavar, azt farba lehet billenteni.

Tehát kis eszmefuttatásom nincs hatással erre a konkrét esetre :)

Mégegyszer bocs

/OFF

2011. ápr. 4. 11:11
 25/33 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szégyenlős voltam mielőtt szültem.El sem tudtam képzelni, hogy mások előtt szoptatok.

Aztán amikor megszületett nem zavart ha valaki ott volt.

Nekünk nagyon nagy a családunk, van 2 tesóm akik közül az egyik fiú, de sosem mondanám neki, hgy menj ki mert szoptatok.

Olyan áhítattal nézték, hogy milyen édi mikor eszik.

Apósom pl. mindíg kiment amikor szoptattam, mert ő Amúgy is olyan pici a mellem, hogy amikor szopizunk semmi sem látszik belőle.

De mostmár 6 hós a babám és őt zavarja, ha bárki ott van apán kívül, így már mi is elvonulunk.Szólok ,hogy megyünk szopizni mindjárt jövünk.Senki nem haragszik meg.

2011. ápr. 4. 11:22
 26/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a + mindenkinek :). OFF: Utolsó, egyet értek, lehet, hogy engem is köpködni fognak ezért, de kellett "tanítani" engem is, pláne hogy az első hetét Manó kórházban töltötte, így valójában igazán másfél hete szopizik, most kezdünk ráérezni, kényelmes pózt találni annak ellenére, hogy 3 napig tanítottak. Ettől nem érzem magam rossz anyának. Másnak mást kell tanítani, ami nekem ment ösztönösen, ebben is biztos vagyok. :)

Szerintem majd finoman szólok, hogy most szeretnék szoptatni, igyanak egy kávét a konyhában. Vagy mosogassanak el nekem, teregessenek ki, stb. :DD Mindig a nappaliban szopiztunk, úgyhogy mi maradunk.

2011. ápr. 4. 11:29
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez a mosogatas, teregetes nagyon tetszik. IGEN! Tegyek magukat hasznossa! :)

Nagyon jo!

2011. ápr. 4. 12:07
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Én max. anyámat tűrtem el a (páromon kívül) szoptatás alatt. Volt, hogy anyós is bent volt szoptatáskor a szobában, de zavart! Nyugodtan mondd meg, hogy menjenek ki egy kicsit, vagy Te vonulj félre! Szerintem ezen nem lehet megsértődni, megérthető!
2011. ápr. 4. 12:10
 29/33 krisztivan ***** válasza:
100%
10.54-es vagyok.Nem raktam oda a"segitség"szóhoz a macskakarmot ezért félre lettem értve.Bocsi.
2011. ápr. 4. 12:11
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig elvonultam természetesen, de ha bejöttek(anyós, sogórnő, nem após!), akkor nem zavart, és a babámat sem zavarta.De mások előtt sosem kaptam volna elő a cicimet csak úgy, mert hallottam már hogy egy csajnak a barátnője ott a beszélgetés közben előkapta a cicit, na azt nem.
2011. ápr. 4. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!