Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatás közelebbi családtag...

Szoptatás közelebbi családtag előtt?

Figyelt kérdés
Anyósomék jönnek látogatóba több napra, elkerülhetetlen lesz, hogy itt legyenek, amikor szopizás jön, és nem tudom, hogy legyen? Küldjem ki őket, menjünk a hálóba a babámmal, vagy nálatok mások előtt ment? Após miatt lennék szemérmes.
2011. ápr. 4. 00:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Még a saját apukám előtt sem szoptattam, nemhogy apósom előtt! Ráadásul szerintem szegény apósom olyan zavarba jönne, hogy csak na!

A férjemen kívül a bátyám és az ő családja előtt szoptattam csak (a felesége, plusz a két gyerkőc). De előttük egyáltalán nem voltam szégyenlős, miután a férjem megmutatta nekik a szülés közben készült fotókat! Onnantól kezdve egy szoptatás már semmiség volt. :)

De egyébként szerintem is az a legjobb, ha szépen félrevonulsz. Ha akarod, anyósodat még mindig áthívhatod, de ha te egyedül akarsz lenni, azt is meg kell érteniük.

2011. ápr. 4. 06:59
 12/33 anonim ***** válasza:
71%

Szia, én is szégyenlős vagyok. Nálunk gyakran volt számos vendégsereg mikor a fiam megszületett (mamák, papák, dédik, nagynénik, nagybácsi) de amikor szoptatásra került a sor mindenki tudta "hol" a helye :-) Én az első alkalommal megkértem őket, ha épp a babaszobában voltak, hogy legyen szivesek kis időre magunkra hagyni bennünket, vagy ha a nappaliban voltunk elvonultam a babaszobába a kicsivel. Ez először kínos volt de aztán megszokták és már ha csak jeleztem, hogy enni fog a baba már mindenki vette a lapot! Később pár hónap múlva anyósom és anyukám na meg persze a férjem előtt tudtam szoptatni, más előtt soha.

Most várom a második babánkat de azt hiszem most is így lesz nem érzem, hogy a szoptatás az egész családra, rokonságra tartozik.

2011. ápr. 4. 07:01
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nem olvastam végig a válaszokat....de én még apukám előtt sem szoptattam,ez nekem nagyon intim dolog volt.Férfiember csak a férjem láthatta,persze a női családtagok az más.És hozzáteszem NEM vagyok szégyenlős,de akkor is...
2011. ápr. 4. 07:14
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan úgy csinálnám ahogy nekem és a babának a legjobb, marhára nem érdekelne mi ciki meg mi nem. Ha szégyenlős vagy és nem akarsz apósod előtt szoptatni akkor ne szoptass, át lehet menni másik helyiségbe. Ha meg ott helyben kényelmesebb neked, azon se fog fennakadni senki.
2011. ápr. 4. 08:20
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak a család női tagjai előtt szoptattam. Ha anyóséknál voltunk elvonultunk a férjem szobájába, ha itthon, akkor meg a hálónkba. Nem csak magam miatt, hanem azért is amit írtál, hogy ne hozzak senkit kellemetlen helyzetbe.
2011. ápr. 4. 08:22
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Én még a saját apám előtt sem szoptatnék, nehogy apósom előtt. Mondjuk ők kérdés nélkül kimennek, amikor látják, hogy itt az idő (pedig 1 szobás a lakásunk). Azt tanácsolnám, vonulj vissza a hálóba. Ez egy félreérthetetlen utalás. És nem csak az intimitás miatt, hanem azért is, mert ahogy írtad, küzdeni kell minden cseppért, mert még nincs elég tejed. Ekkor viszont óhatatlan, hogy beleszól a néző, hjogy szerinte hogyan kellene csinálni. Nekünk sem volt elég tejünk, anyukám volt a "tanácsadó", de én csak feszült lettem tőle. Egyrészt azért, mert szerettem volna szoptatni, de nehezen ment, másrészt azért, mert ezt látták is. Engem nagyon feszélyeztett, hogy látják a "bénázásomat", ami persze nem az volt, de én nagyonm agara vettem, hogy nem fogok tudni szoptatni. Hála Istennek kb a 3. hétre rendeződött a tejmennyiség, azóta nem is zavar, ha közeli családtagok, barátnő, sőt, a 3 éves unokaöcsi ott van a szoptatáskor, de felnőtt férfi előtt (vagy kamasz fiú előtt) nem tudnék szoptatni. A saját vérrokonom előtt sem.
2011. ápr. 4. 08:52
 17/33 anonim ***** válasza:
64%

Azt javaslom hogy úgy és ott szoptass ahol te és a kicsi megszoktátok mert ha mindig a nappaliban szopizik és most beviszed a hálóba akkor neki is furcsa lesz és lehet nem szopizik úgy.

Egyébként majd később biztos nem leszel ilyen szégyellős én is így kezdtem de ma már természetes hogy ha éhes bárhol bárki előtt megetetem.

Én bementem a hálóba és z anyós jött utánam erről ennyit.

2 kisfiú anyukája

2011. ápr. 4. 09:12
 18/33 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is vonulj el nyugodtan a picire. Én nem küldtem ki anyóst sem anyukámat, de végig nagyon kellemetlen volt, másodjára nem így csinálnám. A férfiaknak meg végképp nincs helye ott, ahol a pici szopizik.
2011. ápr. 4. 09:13
 19/33 anonim ***** válasza:
54%
Hát én nem csináltam belőle különösebb procedúrát. Igyekeztem úgy elhelyezkedni ilyenkor, hogy a lehető legkevesebb látszódjon belőlünk. Simán megszoptattam a gyerekeimet és kész. Szerintem senki sem arra kíváncsi, hogy milyen a cicid, vagy azt nézné, hogy hogyan szoptatsz. Én rosszabbul éreztem magam azért, hogy látványosan elvonulok, mikor vendégeim vannak. Szerintem majd meglátod, hogy Te hogyan érzed jónak, és csináld úgy. Úgy is az a lényeg, hogy nektek legyen kényelmes.
2011. ápr. 4. 09:26
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte legyek? AZ leszek, utáltam, ha nézték, ahogy szoptatok, és ha lesz második babám, mindenkit ki fogok zavarni:) Kivétel az apuka. Nagyon kínosan éreztem maga, ott volt anyós, sógornő stb... Maguktól nem mentek ki, de a második babánál másként fogom csinálni, mert neki egy nyugodt anyuka kell, ha pedig kínosan érzed magad, nem leszel nyugodt. Vonulj félre, és közöld, hogy a védőnő a nyugodt szoptatás favorizálja, mert ha ott vannak a gyerek körül, nem figyel oda az evésre.:D
2011. ápr. 4. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!