Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi pénz jut egy...

Kinek mennyi pénz jut egy hónapba ételre?

Figyelt kérdés

Azoknak az anyukáknak a válaszát várnám akiknek maximum 20 ezer forintot kell beosztaniuk úgy,hogy 3 főre.Férj,anyuka és egy 2 éves kisgyerek.

Hogy lehet ennyiből kihozni az ételt?Vagy akár ettől kevesebből?

2011. ápr. 3. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz pláne a kevesebből, de mindenképpen használd a fagyasztót!!

A fiam 2 éves , meg mi , most jön a tesó és néha eléggé csoppadt a konyha kassza..20 ezer a max..

Mindent megpróbálunk felhasználni, a kuka szinte tabu,megfőzöm amit a kicsi szeret (kimondott válogatós gyerek) és abból 2 adagot fagyasztok le ha lehet... azt eszünk mi is.

Nagy pörköltet főzök, és levest mindig fagyasztok, a főzelékekhez jó lesz feltétnek a levesbe meg csak tészta kell , zöldség.

Nem könnyű, tudom miről beszélsz.

2011. ápr. 3. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Húú.. hát jó kérdés. Képzeld, mi is "csináltuk" ezt vagy fél évig, mikor már csak gyes-es voltam... Volt (van) megtakarításunk, de az istennek nem akaródzott hozzányúlni, mert úgy éreztem, ha felbontjuk, el is folyik a kezünk közül. Úgyhogy meghúztuk a nadrágszíjat rendesen...

Kaja. Na hogy is volt, lássuk csak. Előtte napi kétszer ettünk meleget. Mikor ilyen szűk lett a kassza, akkor reggel és este már csak hideg kaját ettünk, és csak délben ettünk meleget.

Igyekeztem variálni, hogy egészséges dolgok is legyenek benne. Leves, főzelék sült virslivel, sült, rántott csirkecomb rizibizivel, lecsó (imádjuk!), sajtos tészta, sült alma fahéjjal, rizseshús, szilvásgombóc, stb... ilyesmik voltak ebédre.

Reggeli vacsora szendvicsek, virsli, májkérmes kenyér paradicsommal, bundáskenyér lilahgymával, finom teákkal, stb.

Szóval nálam ez elég nagy kihívás volt, mert a szülés előtt havi 400 ezerből éltünk meg, aztán ugye a férjem 100 ezres fizuja + az én 25 ezres gyes-em + a családi pótlék, hát elég nagy volt a kiesés, de meg tudtuk csinálni! :)

2011. ápr. 3. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi pont úgy vagyunk,mint az utolsó hozzászóló. Mi ugyan többet keresünk 150-nél,de kevesebbet 400-nál,de a lakáshitelt és rezsit levonva pár tízezer marad kajára és most jön a tesó. Mi is egyszer eszünk meleget,olcsó kaját,sokat krumpliból készítek pl. paprikás krumpli,rakott krumpli,krumplipüré,sült krumpli kevés hússal. A másik két alap a tészták és a rizs. Sok olcsó tésztás kaja van pl.mákos,grízes lekvárral,krumplis:),tejfölös,sajtos,stb. És reggel-este hideg kaja van. Felvágott,májkrém,melegszendvics(ugyanez csak sütve:)) De eszünk gyümölcsöt és zöldséget is az étkezések között. Azért ha valaki nem 7 fogásos kaját akar enni drága alapanyagokból,annak megy kevés pénzből is a dolog. Meg hát a szükség nagy úr. És persze legolcsóbban még mindig úgy jön ki az ember ha otthon főz.
2011. ápr. 4. 01:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Akárhogy spórolok ,20ezerből nem lehet kijönni,pedig csak hárman vagyunk. Az alapanyagok is drágák,mert a sült krumplihoz olaj is kell, a paprikáskrumplihoz pirospaprika,ételízesítő,a teába cukor,stb,de ezt ti is tudjátok. Ha 2-3 napra főzök,az akkor is kb 13 főzést jelent havonta,az minimum 13000ft és még nem számoltam bele a savanyúságot na meg a kenyeret,napi 1 kg kenyér az 6000ft egy hónapban,napi 30 dkg párizsi az szintén 6000 és akkor még keveset mondtam,kell margarin is ,zöldség is,gyümölcs is meg tejtermék is a szervezetnek.Na meg a férjemnek az elvinnivaló,mert fizikai munkás,nem ehet minden nap májkrémes kenyeret. Ha csak párizsis kenyeret eszel és krumplis tésztát,akkor esetleg kijössz húszezerből,de nálunk csak a párom elvinnivalója annyi. Sajnos albérletben lakunk,rezsivel 100e, marad 70e,abból bérlet,telefon,biztosítás marad 45,abból tisztálkodási szerek,pelenka stb,30e marad kb ételre,de nagyon kell spórolnom,hogy kijöjjünk.
2011. ápr. 4. 08:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Sajnos én is így látom,hogy lehetetlen 20 ezerből kihozni.

Kiszámoltam,hogy csak a kenyér meg a tej amit két naponta veszek 7500 forint.És akkor még semmi mást nem vettem.:(

2011. ápr. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!