Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már csak én vagyok ilyen...

Már csak én vagyok ilyen "maradi"? Tényleg így kell lennie? Miért veszett el a "család"?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már, hogy a gyereket minél hamarabb le kell passzolni a nagyszülőnek, hogy szokja más társaságát is, meg, hogy ÉN illetve MI(férj feleség)kikapcsoljanak gyereket leadni stb..

Én ezt valahol nem tudom felfogni, amikor megszületett a kislányom lassan 18 hónapja MI egy család lettünk és csakis ebben tudok gondolkodni, meg nem fordulna a fejemben, hogy csak azért lepasszoljam, hogy szórakozzak, illetve kettesben legyünk a férjemmel, szerencsére a férjem is így gondolja, összebújva figyeljük ahogy játszi, és egy mp.-ről sem szeretnénk lemaradni, tehát család vagyunk, nem gondolom, hogy nekünk a gyereket itthon hagyva kellene szórakozni, nyaralni mennünk, mert már egy család vagyunk.

Engem is így neveltek soha nem voltunk lepasszolva nagyihoz pedig 3-an vagyunk(nem lehetett könnyű)mégis jól szocializált 2 szakmával 1 diplomával, egy nyelvvizsgával rendelkező talpraesett NŐ , ANYA lett belőlem, soha egyikünk sem volt Anya szoknyája mögé bújó félős valaki, de a család biztonsága ott volt mögöttünk.

Ha dolgom van Apa vigyáz a kicsire, ha tehetjük együtt megyünk, ha végképp nem jó sehogy próbálom alvásidőben intézni a dolgokat, addig nagyi vigyáz rá, minél kevesebbet vegyen észre a hiányomból, mégis barátkozó talpraesett kiscsajom van.És hamarosan jön a tesó is így már 4-esben gondolkodunk, így vagyunk egy család.

Szerintem pont azért olyanok a mai gyerekek amilyenek, mert a szüleik csak magukban, és nem családban gondolkoznak, és ez szerintem nagyon hiányzik a mai világbol.

Nem megsérteni akarok senkit, megértem a másik oldalt is, és nem egy ősanya vagyok, csak szeretnék a gyermekem mellett lenni amikor szüksége van rám, mert nagyon-nagyon gyorsan felnőnek, és akkor már hiába szeretném az időt visszaforgatni nem lehet.

2011. ápr. 2. 14:30
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Egy dolog nem nagyon kerül szóba,hogy mit akar a gyerek?Nekem mindegy hogy ki hogyan mit csinál,szerintem senkinek semmi köze hozzá.Két egyforma vélemény úgysincsen.Én úgy gondolom hogy a baba érkezik a családba,és neki valamilyen módon be kell oda csatlakoznia.Azelőtt is szórakoztak a szülők,elmentek ide-oda.Nem gondolom hogy ezt fel kell adni ha gyerekük lesz.Persze van kb egy év amiben nem is vágyik az ember és nem is megoldható(szoptatás),és a gyereknek is az a jó ha megvan az állandóság,ez ad biztonságot.És gyereke válogatja milyen személyiség,mikor jön el az idő hogy ott lehet hagyni nappal,majd éjjel is a nagyinál.Mikor már beszélni tud ezeket el tudja mondani.Az én lányom minden ok nélkül is ott aludt a nagyinál.Mert ő más volt,egy ágyban aludtak éjjel stb.Nagyon szerette a mamáját.Tavaly 4 évesen a szeme láttára halt meg,a mai napig emlegeti az nála töltött napokat.Egy faluban laktunk, és ő az anyósom volt nem is az anyám.Nagyon sajnálom a lányomat emiatt.És örülök hogy amennyit csak lehetett együtt voltak ez sosem volt kényszer,mindíg megbeszéltük.Volt hogy nem akart menni,de hoztunk közös döntést.A sógornőm szinte kizárta az anyósomat a másik unoka életéből,telebeszélte a fejét miért ne jöjjön nyaralni.Ő pl olyan hogy iskolás már a gyerek de nemn megy el dolgozni se mert agyerek a gyerek,a fenekét is kinyalja,a gyerek parancsol.Teljesen alárendelik magukat a gyereknek.Ez a két véglet egy családban.Én azt gondolom kell a kettesben eltöltött idő(neke4m pont ez hiányzik,itt van még apósom is a 3 gyerek mellet a 4.)persze igyekszem én is minél többet a gyerekekkel lenni.
2011. ápr. 3. 11:01
 32/35 anonim ***** válasza:

De most a kérdező mellett állók és mocskolódónak leírva többek közt engem, mondjátok meg légyszi, MELYIK SZÓ ebből a mondatból, amiben az van, hogy elutazok pár napos baba mellől nyaralni, szórakozni, egyáltalán mi utal erre?, mertha tényleg benne van ez, amit ti állítotok, tényleg mocskolódom:

"Ha dolgom van Apa vigyáz a kicsire, ha tehetjük együtt megyünk, ha végképp nem jó sehogy próbálom alvásidőben intézni a dolgokat, addig nagyi vigyáz rá,"

Ha dolgom van!!!: a szórakozás, nyaralás dolog? És egyébként egyedül jár a dolgozó a dolgára (szórakozni, nyaralni)amíg a férje vigyáz a gyerekre? Bocs, ez eddig nem jutott eszembe, de mondjuk ez így érthető és világos.

Szó nincs itt arról, miért megy valaki két hónapos baba mellől nyaralni, szórakozni, egyértelmű, ha dolgom van sem bízom a magyira a gyereket.

És egyébként még egy megjegyzés, az, hogy ha meglátogatod a nagyit családostól, az nem ugyanaz, mintha a nagyi kettesben eltölthet egy délutánt a gyerekkel. Nem is tudom, hogyan merülhet fel komolyan bárkiben is ez. Ez kb a skót viccekbe illő dolog.

Hiszen pont itt volt egy anyuka, aki panaszkodott, hogy séta közben a nagyi mást enged meg és másért szól rá a gyerekre, mint ő. (Na persze nagyi kapott is rendesen, mert ugye "TE vagy az anyja, tedd helyre a nagyit..."És pont erről van szó, ha a nagyival megy sétálni, mások a szabályok, más a kontaktus. Ha együtt a nagyi elkísérheti anyát és gyerekét. Nem ugyanaz, közel sem. És nem is hinném, hogy lehet közeli kapcsolat a nagyi és unoka között, ha ott van mindig 4 figyelő szempár.

2011. ápr. 3. 14:25
 33/35 anonim ***** válasza:
akinek nem inge... ugye ismered? Bizony, volt már itt az oldalon olyan kérdés, hogy "ti elmennétek-e néhány napra (1 hétre) az x hónapos babátok nélkül nyaralni/kikapcsolódni úgy, hogy őt a nagyszülőknél hagyjátok?".. gondolom, ezek a kérdések jutottak sokaknak eszébe. Ugyanis az ilyen kérdésekből is a mostani kérdéshez hasonlóan elég nagy vita kerekedett. Volt aki szerint ez természetes, másnak nem az.. Nem a te és a többiek válasza indította a lavinát, hidd el! :) Ha dolgod van, hát hagyd a nagyinál, de ha magaddal viszed, az ugyanolyan jó... neked kell döntened és természetesen a babád reakciói alapján kell ezt megtenned.
2011. ápr. 3. 16:29
 34/35 anonim ***** válasza:

Ha akarnám sem tudnám a nagyszülőkre bízni a gyerekemet,mert mindegyik dolgozik sajna,mert nem tehetik meg,hogy otthon ücsörögjenek.Én úgy érzem,hogy mikor megyek anyukámékhoz vagy anyóshoz,akkor azért megyek,mert kikapcsolódom,de a gyerkőc is ott van és a nagyszülő is.

Anyámhoz,ha megyünk,akkor ő vigyáz rá,meg a nővérem és az öcsém,de én is ott vagyok.Vam mikor leülök az öcsémmel 23 éves létünkre számítógépezni és közben a lányom kitudja,hogy hol csavarog a nagyival a házban.Anyóshoz,ha megyünk,akkor együtt sétálunk a gyerekkel vagy kártyázunk és hasonlók.A lányom meg addig eljátszik magában vagy jön oda hozzánk és ott produkálja magát.De el van a nagyszülőkkel de mi is ott vagyunk.És tényleg jobb ez mindannyiuknak.HA elintézni valóm van,akkor viszem magammal a leányzót vagy a párom intézi el.Ebből sose csináltam nagy ügyet.Különben is 6x több időbe telne elvinni a gyereket a nagyikhoz,mintha gyorsan elintézném vele a dolgaimat.

Kinek hogy sikerül megoldani,kinek hogy kényelmes.

Egyébként visszaolvasva a kérdező válaszait,akkor azt veszem ki,hogy ő bizony nem tört senki felett úgy pálcát,mint itt a válaszolók többsége.

Kinek milyen a hozzáállása.Én egy percet sem szeretek kihagyni a lányom életéből,de van akinek ez nem okoz gondot és abban leli örömét,hogy átviszi a nagyinak a gyereket,hogy ők is legyenek együtt.Ki hogy gondolja.

Tényleg létezik az az arany középút.

És amúgy mindenkinek más a szűk család fogalma.

Nálunk:

- a szűk család:Apa,anya és a baba.

- a család: szülők,nagyszülők és testvérek+mi

- a nagy család meg az akivel tartjuk a kapcsolatot,mint pl.nagynénik,nagybácsik,unokatestvérek.Nálunk így alakult ki.

Másnál meg lehet,hogy a szűk családba tartozik a nagyszülőktől kezdve a hörcsögig mindenki.Ezért már igazán nem kéne hajba kapni,mert a kérdezőnek nem tartozik bele úgy igazán a szűk családi körbe a nagyi

2011. ápr. 4. 14:12
 35/35 anonim ***** válasza:
10%

"Ezért már igazán nem kéne hajba kapni,mert a kérdezőnek nem tartozik bele úgy igazán a szűk családi körbe a nagyi."

Csak aztán 25 év múlva majd ne itt sírjon, hogy nem engedi a menye a gyerek közelébe, csak ha vigyázni kell rá, vagy még akkor sem... :(

2011. ápr. 4. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!