Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szélcsövet milyen gyakran...

A szélcsövet milyen gyakran használjátok?

Figyelt kérdés
És tényleg használ? Azonnali eredménye van?
2011. ápr. 1. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Annyiszor használtam ahányszor szükséges volt. Ha normálisan lecsapolod szegényt akkor azonnali eredménye van, és hatásosabb volt mint bármi más amit mi próbáltunk.
2011. ápr. 1. 16:13
 2/6 anonim ***** válasza:
33%
A szélcső valóban barátságos módszer alkalmanként,viszont ha mindig használod akkor nem tanul meg egyedül kakálni a baba.Nem baj az,ha akár csak 6 naponta van széklete,igaz,hogy nyűgös már olyankor nagyon,de hagyni kell a természetnek végezni a dolgát.
2011. ápr. 1. 16:32
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
Nem igaz, hogy nem tanul meg kakilni! Mindkét gyerekem szörnyű hasfájós volt, kezdettől 4-5 hónapos korukig naponta vagy akár naponta többször is használtuk, utána nyugodtan el tudtuk hagyni, semmi gond nem volt a kakilásukkal! Ez nem lázmérő, amihez hozzá lehet szokni, mert nem is kakiltatásra szolgál! Kérdezz meg egy gyerekorvost!!!
2011. ápr. 1. 16:52
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

szia! második válaszolóval én se értek egyet. kb. 5 hós koráig rendszeresen használtuk a szélcsövet, és tud egyedül kakálni. dokinénink is azt mondta, hogy annyiszor használjuk, ahányszor szükséges. a 6 naponta kakitól meg egyenesen égnek áll a hajam, tapasztalat is, hogy nem szabad annyit várni, és a dokinénink is azt mondta, max. 3-4 naponta kell lennie.

egyébként az első hetekben nálunk kaki is kinézett a csövön, úgy hogy ne nézd túl közelről, mert beszeplősödhetsz :DD én így jártam :D

2011. ápr. 1. 16:58
 5/6 anonim ***** válasza:
29%
Helló csajok.A második vagyok.Nem írtam és főleg nem magamtól oltári baromságot.Nekem is a dokinő mondta,hogy ha mindig azt használom akkor hogyan tanul meg magától kakilni,hiszen siettetem az eredményt!
2011. ápr. 2. 08:42
 6/6 anonim ***** válasza:
79%

Neten találtam ezt a választ. Szerintem helyes:

Kérdés:

Kislányunk 6 hetes lesz. Szinte kizárólag anyatejet kap. A problémánk, hogy csak 2-3 naponta van széklete, amire azt mondták, hogy normális, viszont nagyon erős szélgörcsei vannak. A Tűzoltó utcai kórház UH szakrendelésén megnézték, semminemű elváltozást nem találtak, csak annyit mondtak, hogy nagyon gázzal telítettek a belei. Javasolták a bébiszélcső használatát, ami a gázok kivezetésében és a székletürítésben is segítséget nyújt. Nem okoz-e hozzászokást, ha a szélcsövet naponta használjuk, amikor szemmel látható görcsei vannak a babának (lábát felhúzza, rugdos és nagyon keservesen sír), illetve mivel a használatot követően az ingerlés hatására a székelés is megindul, nem okozhat-e olyan függőséget, amely a későbbi ingerlés nélküli székletürítést megnehezíti.

hirdetés

Válasz:

Nem okoz csecsemőnél hozzászokást a szélcső használata és nem változtatja meg a későbbiekben a gyermek székelési szokásait. Más a helyzet 1 éves kor után, amikor a székletürítés forszírozását kúp, vagy eszköz használatával a kisgyermek már negatív élményként éli meg. Pici babánál ez még nem jelentkezik, sőt közérzetét javítja a gázoktól és a széklettől való megszabadulás. Az életkor előre haladtával a bevezetett rostos gyümölcsök, zöldségek, az emésztés javulása szerencsére általában megoldja ezt a problémát. És a szélcső használata feleslegessé válik.

Dr. Gömöri Ágnes

2011. ápr. 3. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!