Hány honapos, vagy éves volt a babátok mikor először oda adtátok a mamának több órára vagy éjszakára?
12:26-os vagyok. Nem, anyósra még jó ideig nem hagyom éjszaka. Nagyon egyszerű okai vannak. Először is, "kirakatnagymama". Szeret büszkélkedni vele, mesélni róla a szomszédoknak, de amikor ott vagyunk, az idő nagy részét a konyhában tölti vagy alszik délután (akkor is, amikor a kicsi már felébredt). És nem, nem lehet helyette főzni, nála a kaja "szent", a napi főzés élete elengedhetetlen része. 2 és fél év alatt egyszer fordult elő, hogy előzőleg megfőzött és lefagyasztott kaját ettünk, akkor lelkendezett, h milyen jó, hogy unokázhat, és nem csak a nagyapja sajátítja ki. 1. Ki mondta, h a gyerekkel egyszerre csak egy ember játszhat? 2. Ki a fenét érdekel, h fagyasztott a kaja, attól ugyanolyan jó.
Míg az én szüleim havonta minimum egyszer feljönnek hozzánk, addig ő állandó kifogásokat keres, hogy éppen miért nem jön fel. Évente kb. 3-4 alkalommal nyitja ránk az ajtót. Pedig nyugdíjas, tehát a vonat ingyen lenne, ideje lenne vonatozni... Pedig én készséggel elhiszem, h szereti az unokáját, csak mintha nem tudna mit kezdeni vele...
Másik ok pedig, hogy amíg a szüleim megértik, hogy mit hogy szeretnénk, addig náluk ez problémákba ütközik. Szóval addig, amíg nem látom azt, hogy úgy csinálják a dolgokat maguktól és nem újbóli kérlelésre,(alapvetőkre gondolok, mint pl a 2 éves kezébe nem adunk éles késeket, h segítsen teríteni, mert eleshet vele)ahogy mi szeretnénk, addig nem aludhat ott. Illetve majd, ha ő kéri.
11 hónaposan, aztán legközelebb 23 hónaposan.
már korábban is rájuk hagytam volna szerintem, ha lettek volna a közelben nagyszülők.
7hetesen mi lagziba mentünk, és mamánál aludt a jó alvó tápszeres gyerekem... Azóta is sokszor, a nagyobb 3éves és a kicsi is aki 10hós. Sokszor együtt alszunk ott, de havonta 1-2x egyedül is ottalszanak, ha valami dolgunk van. Nem csak én anyukámnál, anyóséknál is. Nálunk big happy famili van-tündér mamákkal anyóssal.
:-)
Hálistennek! énnagyon örülök ennek. Nekik ez nagy boldogság, nekem meg nagy segítség.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!