Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én gondolom úgy, hogy a...

Csak én gondolom úgy, hogy a mai anyák kezdenek nagyon szélsőségesek lenni? Tökéletes anyukák, ti most ne figyeljetek!

Figyelt kérdés
Kiver a frász ha olvasom hogy valaki a Hipp-es szuperminőségi babakaján azt nézi h van-e benne cukor és ha van 2% visszateszi, vagy lepontozza azt a szerencsétlent akinek a gyereke cumiból szereti inni a teát (miközben gondolom az övé már 1 hónaposan ultrasteril kiskanállal kapta a 10x felforralt szigorúan csak vizet, az mindegy h szanaszét folyt orrán- száján - ezt így KELL!), vagy attól aki már 9 hónapos gyerektől számonkéri h miért nem beszél, vagy attól aki kijelenti hogy csokit sose az méreg egyen inkább karalábét az a gyerek. Csak az írjon aki hasonlóan gondolkodik, remélem van ilyen.
2009. febr. 26. 15:16
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
62%
Kedves utolso valaszolo,igazad van,a kerdezonek addig tetszenek a valaszok ameddig egyeznek a sajat velemenyevel,de sajnos a kritikakat is el kell fogadni.En is szoktam kerdeseket feltenni es neha kapok negativ valaszokat,de azok sokkal jobban elgondolkodtatnak mint azok a valaszok amiket igazabol varunk,hogy helyeseljenek,ezt varjuk el,foleg az ilyen kerdesekre ami vegul is nem is kerdes volt,inkabb csak unalombol tette fel a kedves kerdezo.
2009. febr. 27. 07:08
 32/40 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm aki mellém állt, a pont nem ide való vagyok.

Kérdező igen el van szállva magától, bocsi, hogy ezt írom.

2009. febr. 27. 12:06
 33/40 A kérdező kommentje:
Nem unalomból kérdeztem és mások véleményét pontosan ismerem a többszáz kérdés elolvasása után, az én kérdésem célja pont az volt hogy azoknak a tapasztalatait gyűjtsem csokorba akik úgy gondolkoznak ahogy én. Kifejezetten kértem csak azok írjanak, nem vitaindító. Ez szerintem teljesen korrekt. Akkor nem értem mit kell kellemetlenkedni, akadékoskodni. És ha már nagy toleranciáról, kinek a pap kinek a papnéról beszélünk beszélünk hogy lehet az hogy mindenki le van itt pontozva mikor én a három utolsón kívül mindenkit felpontoztam, gondolom a hasonló véleményen lévők is egymást, akkor ki? ez elgondolkodtató..... Legyetek szívesek ti is tartsátok tiszteletben az ÉN/MI véleményünket és máshol balhézzatok.
2009. febr. 27. 12:21
 34/40 anonim ***** válasza:
85%

Hát én azt hiszem sem ide sem oda nem tartozom,szeretem a babám életkorának megfelelően adni a dolgokat,de nem csinálok mindent a nagykönyv szerint,hanem ahogy igényeljük.

Viszont az kiakasztott amikor a nővérem a 7 hónapos babámnak adta a csokit,hogy nyalogassa,mert ismerje meg,de mi a fenének,neki erre még nincs szüksége,pláne hogy a párom is kiakadt rám,miért ne na még egyet,hát na nem,persze hogy tetszik neki az édes,de azért szerintem nem kell túlzásba esni.

Manóm szereti a Milupa teáit,az cukros,de pl az édesköményt,kamillát keserűn issza,így szokta,és nem is kéri másként,de a vizet is megissza.

Senki sem tökéletes.

2009. febr. 27. 12:53
 35/40 anonim ***** válasza:
63%
Szia! Én pontosan így gondolkodom mint te, és sajnos nem értem azokat a hozzászólókat, akik negatív kritikát írnak. Te külön megkérted őket, hogy ne reagáljanak, és még ők beszélnek papról és papnéról! Nekik is el kellene tudni fogadni, hogy vannak akik máshogy gondolkodnak. Az ő véleményüket most nem kérte senki. Egyébként az ő gyerekük lesz az oviban, iskolában a legelső beteg, ugyanis a szervezetüknek nem alakul ki immunitása. Azért kíváncsi lennék rájuk, mikor a homokozóra kimennek a gyerekükkel mit csinálnak. Végig fogják a kezüket nehogy az előzőleg bepiszkolt homokhoz, játékokhoz hozzáérjenek?!( A homokban van a legtöbb baci és fertőzés) Ja, és ha netalán lesz nekik második, esetleg harmadik gyerekük, mennyi idejük lesz a fertőtlenítésre(cumisüveg) a ház suvickolására. Mert szerintem a a gyerek, háztartás, fertőtlenítés,(minden együtt) segítség nélkül nem igazán megy.Ja hacsak nem egy hiper-szuper anyuka.Most le lehet pontozni. Minden jót a kérdezőnek
2009. febr. 27. 14:23
 36/40 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó válaszolónak:Én az egyik olyan válaszoló vagyok,aki nem teljesen értett egyet a kérdezővel-ennek ellenére nem pontoztatok le,ezt köszi-és már 2 gyerekem van...a 3.babán pedig gondolkozom.És minden további nélkül beengedem a homokozóba,és a kicsinek-9 hós-már régóta nem sterilizálom hetente a cuccait.Ettől függetlenül van amiben eltér a véleményünk(ami rendben is van így)
2009. febr. 27. 20:58
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszolónak szeretném mondani, azzal nincs semmi baj hogy különbözőek vagyunk, és másként neveljük a gyerekeinket, de itt most egy véleményt kért a kérdező és nem különbözőeket. Én pl két gyermek, nem éppen tökéletes anyukája vagyok, de mid a két gyerek merőben más. Én nem tudnám, és nem is akartam őket könyvből nevelni, hiszen ők nevelnek szinte engem. Őnáluk jobban nem tudhatja senki nekik mi a jó. Esetleg terelgetni tudom az útjukat. Az egyik fiam(3 és fél) mai napig nem szeret kockázni, a másik aki alig múlt 1éves hónapok óta 3-4 kockát(nem túlzással) egymásra pakol.Akkor most a könyvek szerint a nagyobbik fiam, elmaradott(buta) én meg nem foglalkozom vele. Még nagyon sok ilyen és ehhez hasonló dolgokat tudnák sorolni, de nem akarok. Miért kell egy általános könyvben, és védőnői tanácsadásban másról sem szólni mint a tökéletességről? Vannak nagyon fiatal, és tudatlan segítség nélküli anyukák, akik igenis rászorulnának a segítségre. Nekik az alapvető dolgokat sem mondják el. Igenis nem az a lényeg mindenáron, hogy mit írnak a könyvben, hanem a gyerek érdekét kell nézni. Ha a gyerek nem szeretne még egyévesen megszólalni, akkor miért kell leszólni a szülőt. Ő mit tehet, talán verje ki az első szót belőle? Ezeknek az anyukáknak kellene nekünk kicsit tapasztaltabb anyukáknak segítenünk, és a tapasztalatainkat, véleményünket megosztani velük. Nem pedig vitatkozni, hogy jó-e az üveges sütőtök, vagy csak a saját készítésű jó? El kellene fogadni más véleményét is, és nem lenézni a másikat, mert ő máshogy neveli az ő más típusú gyerekét.Ugyanis nem mindenki lehet orvos, ügyvéd,igenis kellenek pékek, ácsok stb. is. Lehet, hogy sokkal nagyobb szeretetben nevelkedik az a gyerek, akit a szülei ösztönösen nevelnek, és nem utasításra könyvből.
2009. febr. 27. 22:46
 38/40 anonim válasza:
63%

Szerintem van igazság abban amit mondasz!Az én babám 5 hós.Az elejétől kezdve tettem a kamilla teájába egy pici cukrot.Nem hiszem,hogy ettől lenne valami baja....Először mindent kifertőtlenítettem.De azóta nem mindennapos!Jól kimosom és kész!A csokiról meg csak annyit,hogy egy gyereknek kell édesség (mértékkel!!).Anyunak van egy üzlete,tele édességgel.De soha nem ettem kiló számra az édességet kicsi koromba.

Engem nem izgat a pontozás!Nem azért írok ide!!

2009. márc. 1. 13:01
 39/40 anonim ***** válasza:
63%
Én nem gondolom azt, hogy könyvből kéne nevelni, de a cukortól és a csokitól én is óva inteném a mamákat, méghozzá a saját példám miatt. A cukor sajnos függőséget okoz én is ennek a rabja lettem még egész pici koromba, aminek az lett a következménye, hogy a normál kaját nem is ettem meg és szép kerek lettem, amitől máig nem sikerült megszabadulni:( Tehát biztos nem fogok feleslegesen cukrot adni a gyermekemnek, hiszen a természetes ételekben is vannak cukrok és a babák ízlelő bimbója még nincs eltorzítva, persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem fogok adni, csak megfelelő időben és mértékkel. A cumit sem szeretem, mert megzavarja a szopós babákat, más technikával kell szívni a cumit és másként a cicit, amúgy gyerekápolónőként tudom, hogy az újszülöttek szépen isznak pohárból, sokszor csináltam. A fertőtlenítgetés pedig csak az elején fontos, később minek, ahogy nő ugyis megrág mindent, meg egyébként sem kell burokban nevelni, mert kisebb lesz az ellenállása a fertőzésekkel szemben, tehát egyetértek azzal, ha valaki nem tankönyvből neveli és félti óvja gyermekét, hanem hallgat az ösztöneire, de vannak dolgok amiket jó átgondolni. Csokira visszatérve, ellenben velem a páromnak 5 éves koráig nem adtak csokit, helyette gyümölcsöt kapott és nem is volt ilyen problémája, bár szereti az édes nassokat, főképp a süteményeket, de tud mértéket tartani.:)
2009. márc. 2. 23:20
 40/40 A kérdező kommentje:
Az én példám meg az hogy kiskoromtól (amikor még nem számított minden méregnek) marokszám ettem a töltetlen keménycukorkát napi rendszerességgel, és az első lyukas fogamat 12 éves koromban tömték, a nagyanyám szintén édesszájú 78 éves eredeti hibátlan fogsora van egy fogát tömték 20 éves korában. Ebben genetika is van jócskán. És nem is vagyok túlsúlyos egyáltalán. A gyereket csokiból kihagyni meg vétek. Persze mindezt mértékkel.
2009. márc. 3. 07:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!