Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kivittétek a gyermeketeket...

Kivittétek a gyermeketeket akkor amikor állítólag a radioaktív felhő európa és hazánk fölé ért?

Figyelt kérdés

Mi kinnt voltunk azt mondták nem veszélyes és a kisfiam tegnap is ma is hányt.Eddig soha, 13 hós.

Egyéb baja nincs.Anyatejes.

2011. márc. 31. 07:28
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

[link]

Nézzétek meg hol van ma a radioaktí felhő.

A"jet stream" angol kifejezés sugár terjedést jelent.

Rengeteg hazugságot találtam a neten,csak hogy ne keltsenek pánikot.

Kisfiam valószínű sokat evett és azért öklendezte vissza,de...csernobil óta szinte mindenki valamilyen rákban hal meg és nem öregségben..

2011. márc. 31. 13:03
 22/35 A kérdező kommentje:

[link]

ezen jobban látszik.

2011. márc. 31. 13:13
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

De ha így is van, hogy mindenki rákos lesz... mégis mit tudsz ellene tenni????

A sugárzás elől nem tudsz bezárkózni a szobába!!! Nem tudod légmentesen lezárni az otthonodat. Attól, hogy nem mozdultok ki, még ugyanúgy elérhet a sugárzás!

Sajnos ez a katasztrófa már megtörtént, a következményei ellen pedig nem lehet védekezni.

Lehet, hogy én is rákban fogok meghalni, mert a csernobili robbanáskor voltam 2 hónapos! Az elmúlt 25 évben mégis nagyszerűen éreztem magam, eddig nem derült rá fény, hogy bajom lenne, remélem nem is fog! Ha mégis, akkor sem tudok vele mit kezdeni! Csak ezért nem fogok bekuporodni a szobába, és várni, hogy mikor fog ledönteni valamilyen betegség!

Kár ezen morfondírozni, mert nem tudunk ellene mit tenni!

2011. márc. 31. 13:19
 24/35 anonim ***** válasza:
82%
Így van, ahogy az utolsó írja.Ne is gondolj ilyenekre, ne is nézd meg a neten! Eszembe nem jutna utánanézni, hogy hol tart most a radioaktív felhő! Jó neked, hogy ennyire ráérsz ilyeneken agyalni. Ezt nem bántásképp írom, de ne nehezítsd meg a saját életedet azzal, hogy szörnyűségeken töröd a fejed.Egyébként amitől félsz, azt magadhoz vonzod!!
2011. márc. 31. 13:25
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel nem mész ki.Nem is szellőztetsz heteken át? Egyébként eszembe sem jutott.Pláne,hogy 20 hónapos és nem lehet vele bent lenni,mióta jó idő van,egész nap lent vagyunk;homokozás,biciklizés,motorozás,stb.Élvezzük hoghy tavasz van!!!!Ti is tegyétek ezt!
2011. márc. 31. 13:35
 26/35 A kérdező kommentje:
Én is 2 hónapos voltam,de a mi országunkat elég jól "elkerülte az akkori felhő" Bezárkozással 40%-kal csökkented a dózist.
2011. ápr. 2. 04:19
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
Én meg 14 éves voltam Csernobil idején 1986-ban nem lett semmi bajom.
2011. ápr. 2. 21:41
 28/35 anonim ***** válasza:
78%

Akkor ha Te úgy látod jónak, zárkózzatok be! Mást már nem tudok mondani... Biztos jobb lesz odabent a 4 fal között mikor végre itt a jó idő!

Mindenesetre én azóta is mindennap kiviszem a fiamat! Sőt többször is egy nap! Kimondottan élvezzük a tavaszt mindketten!

2011. ápr. 2. 22:13
 29/35 anonim ***** válasza:
78%

Mit került el a csernobili felhő? Szépen áthúzott Magyarország fölött, csak sokáig kussoltak róla, hisz akkor senki nem ment volna május 1-jén felvonulni...

Az meg vicc kategória számomra, hogy azt hiszed, hogy egy sugárzó valamitől el tudsz bújni a 4 fal közé... Bár hogy mennyi jut el hozzánk, az megint csak minimális... Több tízezer kilométerről van szó... A nap és a kozmikus sugárzás erősebben hat egyelőre, mint Fukushima.. legalábbis itt, nálunk.. Most te azt képzeled, hogy ott, Japánban megállt az élet, mindenki bezárkózott??? Ugyan már! Folytatják az eddigi életet, nem is tehetnek mást! próbáld elhessegetni magadtól a rémhíreket, sokkal nagyobb annak az esélye, hogy a fejedre esik egy erkélyről egy cserép virág, mint annak, hogy sugárfertőzést kapj :)

2011. ápr. 2. 22:22
 30/35 anonim ***** válasza:
90%

Drága Kérdező!

Találtunk a párommal egy érdekes táblázatot, amin nagyon elgondolkoztam. Ez a radioaktív anyagok felezési idejét tartalmazza, ami nagyjából azt jelenti, hogy a jelenlegi sugárzás a mellékelt táblázatban lévő idő múlva csökken a felére.

Ha szerencséd van, akkor a Fukusimából csak polónium 210-es izotópot hozott a szél, így csak 136 napi hideg élelemre van szükségetek, addig nem jöhettek ki a lakásból, feltéve, hogy a lakásba nem jut be semminek az izotópja. Ha nincs szerencséd, akkor találkozhatsz a nappaliban a tórium 232-es izotópjával is, aminek 19.900 millió év a felezési ideje. Ami nem azt jelenti, hogy akkor mehetsz ki a lakásból először, hanem azt, amit már leírtam, hogy a jelenlegi szint felére fog csökkenni.

Még egy tanács: szerezz be jó sok parafadugót, hogy a lakás összes rését, lyukát betömhesd. Ehhez segítséget a Megalkuvó macskák című Koós-Hofi duettben találsz. Nem tudom, melyik a legnagyobb áruház, de nézz ki magadnak egyet, ahonnan be tudsz szerezni annyi kaját, ami ennyi időre elegendő lesz.

És íme a táblázat:

[link]

2011. ápr. 2. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!