Milyen beosztás szerint etetitek 6 hónapos tápszeres gyermeketeket?
Arra gondolok, hogy hányszor adtok neki tápszert naponta, mennyit, és gyümölcsöt, zöldséget ugyan abban az időben kap?
Ha adtok neki üveges ételt, megeszi alkalmanként az egészet?
5 és fél hónapos a kisfiam, de kb. így néz ki.
Reggel tápszer
Délelőtt gyümölcs
Ebéd tápszer
Délután főzelék/gyümölcs vagy tejpép
Vacsora tápszer
Minden esetleges plusz étkezés tápszer.
Éjszaka már ritkán eszik, este 8-tól alszik 6- fél 7-ig.
Nem eszik meg egy üveg bébiételt, általában felezem és felturbózom babapiskótával vagy gabonapéppel. Gyümölcsöt mindig frissen készítek neki, csak vésztartaléknak van itthon üveges. Eddig délután is gyümölcsöt kapott, megpróbálunk ráállni a főzelékekre is.
Az én babám (állitólag rendhagyó módon), de csak 4 szer eszik 1 nap (kihagyja a reggelit), viszont alkalmanként sokat eszik.
Reggel fél 10: 240ml. tápszer
14óra: kb. 240g főzelék, és 60g gyümölcs
18óra: 270ml. tápszer
21:30: 270ml. tápszer.
Ennél sűrűbben nem hajlandó enni, és alkalmanként ennél kevesebb nem elég neki. A gyümölcsöt sem fogadja el 2 étkezés között, csak főétkezés után. Nálatok hogy eszik?
Nálunk így folyik az étkezés:
07:30 - 180 ml tápszer
11:00 - 150 ml tápszer, tejbegríz
15:30 - 150 ml tápszer, üveges főétel
19:00 - gyümölcs(friss vagy üveges)
21:30 - 180 ml tápszer
De mostanában szinte csak a tápszert fogadja el, az ételekből csak 1-2 kanállal.A problémám az, hogy egyre több tej kell neki, és nem hajlandó több ételt enni.De az eddigiekből azt szűröm le, hogy nem is olyan sok ez a tápszer amit én adok neki.És hogy megy nektek a kanállal való etetés?
Reggeli: 7.30-8.00, 180 ml tápszer
Tízórai: 11.00, 120 ml tápszer
Ebéd: 13.30-14.00, 100-130 ml főzelék (üveges)
Uzsonna: 17.30-18.30, 200 ml tápszer
Vacsora: 20.30, 120-160 ml tápszer.
És az én kisfiam 7 és fél hós, szóval szerintem nagyon ügyesen táplálod a babád, biztosan eleget eszik!
20:53-as vagyok.. Szerintem pont jó mennyiségű tápszert adsz- legalábbis az én védőnőm is ezt mondta, csak azt is mondta, ha kiváltom az ebédet főzelékkel, akkor ne adjak már tápszert utána, mert a 2-t nehezen tudja feldolgozni a gyomra. Én ezért adok neki főzi után gyümit napi fél babakeksszel összeturmixolva.
Kanállal egész szépen tud enni, csak elég macerás, mert nagyon mohó, és állandóan feldönti a kezemben lévő kaját, meg belenyúl. Az biztos, hogy a tápszerrel kevesebb a macera. Nálatok kanalazás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!