Mit csináljak az egy hetes kisbabámmal ha fáj a pocija és nem tud büfizni?
Mennyit kell büfiznie hogy ne fájjon a pocija? Tényleg 2 óránként szabad szopiztatni, nehogy fájjon a pocija?
Azt mondták nekem a védőnők hogy ne szopiztassam akkor mikor sír mert a pocija nem tud rendesen ürülni és azért fáj neki. Adjak neki vizet hogy nyújtsam az evés időt. De nem fogadja el.
Most akkor ha sír a kisbabám, adjak neki idő előtt tejcsit vagy se?
Próbáld meg csak megvigasztalni ha sir és te azt gondolod hogy nem éhes, lehet nem is éhes a pici csak a közelségedre vágyik.Onnan tudod hogy fáj a hasa hogy huzza fel fele a lábát.Akkor simogasd neki meg sétálni kell vele és büfiztetni.
egy 11 hónapos kislány anyukája
köszi a válaszokat.
eddig mindig cicire tettem mikor sirt és láttam rajta hogy éhes, mert a száját nyitogatta. Csak azt vettem észre hogy erőlködik, mintha kaksizni akart volna, de nem hallotam semmit hogy jött is volna.
Meg összerándul a pici arca is olyankor és onnan gondoltam hogy hasfájos. ezért is szóltam a védőnőnek meg a dokinak. Ők mondták hogy ne etesem 2 ó-nál előbb.
Lehet hogy nem is azert sir mert tul van etetve, hanem azert, mert ehes!!! Honnan tudja a vedono, hogy tuleteted? Tedd mellre mindig, ha nem fogadja el, akkor pedig simogasd a kis hasat az ora jarasaval megegyezo iranyba, csak finoman, de azert eleg sokaig! Ezt nagyon szeretik.
De a dudi megnyugtatja oket elvileg, ha nem is szopizik.
Van cumija a babadnak?
Anyatejes babát nem lehet túletetni. Nyugodtan add neki a cicit, ha azt igényli. Ha éhes eszik, ha nem akkor lehet, hogy csak cumizik rajta. Nem kell feltétlen ennie is, a cici nyugtató és fájdalomcsillapító is a babának. Az anyatej pedig nagyon gyorsan emésztődik! Arra érdemes figyelni, hogy ne váltogasd a melled, csak kb. 3 óránként. Az én babám az első hetekben szinte álladóan a cicimen lógott, mégsem lett hasfájós, sőt, sokszor nem is büfiztettem. Szerintem ez a hasfájás is "tulajdonság", nem lehet igazán elkerülni, vagy fáj a hasa, vagy nem, kár ezért az anyukákat hibáztatni.
Ha úgy látod, fáj a pocija, lehet a lábikáját is tornáztatni, felnyomni a pocakra, körözni vele, simogatni a pocakját az óra járásával egy irányban. Hasfájásra van több praktika amit ki lehet próbálni, ha nem működik, akkor marad a gyógyszeres megoldás.
Egyébként meg a teával és vízzel nem érdemes itatni a kicsit, mert az anyatej egy védőréteget képez a bélrendszerben, amit más folyadék szépen le is mos!
Teljesen egyetértek, az utolsó válaszoló nagyon jókat írt. Csak annyit tennék még hozzá, hogy a lányom nagyon hasfájós volt, és ami neki segített, az a melegítő-párna. GYógyszertárba vetem ezer ft-ért, 2 db van benne, kék zselészerű-cucc van benne, és ha megmelegítettem ,akkor nagyon sokáig tartotta a meleget. ere fektettem hasra a lányomat, és ez nagyon jó volt neki.
De sima háztartási sóból is csinálhatsz melegítő-párnát, jó erős és sűrű szövésű anyagból varrd több rétegben hajtva, nehogy kiszóródjon belőle a só.
köszi a válaszokat!
Beszéltem az anyukámmal és mondta hogy ne ha hallgasak a dokira meg a védőnőre mert valószinűleg éhes a kicsi!
Meg lehet hogy fázik is néha!
Nem adok neki vizet mert nem kellett és nem erőltetem! :D
Cumija az van néha azt is szopizza de nem naon! :S Sebaj!!! Mert a cicimet megkapja ahányszor csak kéri a kis drága!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!