Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tud büfizni a 4...

Miért nem tud büfizni a 4 hetes babám? Minél több trükköt szeretnék kapni, hátha valami beválik.

Figyelt kérdés

Evés után soha nincs büfi, ha egész nap járkálok vele a vállamom, akkor sem. Az ölemben is szoktam döntögetni, aztán felemelni, "leejteni" hirtelen, de semmi nem segít.

Ilyenkor kínozza a gyomrában a kőnek érzett levegő, mert sír, nem alszik, nyugtalan, elkeseredett, rugdos, lökdös.

Na három nap után, általában épp amikor kiveszem a kiságyból, egy óriásit büffent. Óriásit. Ilyenkor haláli nyugalomban ernyed el, és elalszik azonnal.

Mit lehetne tenni, hogy ez ne csak néhanapján jöjjön?

2011. jún. 21. 13:28
 1/8 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy már etetéskor pózt kéne váltani?

Ő általában vízszintesen fekszik az oldalán (szopipárna vagy fekszünk).

Legyen a gyomra / hasa lejjebb?

De akkor hogy tudnám tartani?

2011. jún. 21. 13:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Először is ilyen leejtéseket ne csinálj vele, pici még hozzá nem neki való, főleg nem büfi szempontjából. Nálunk sem vált be semmi, egyedül csak az, ha hasra tettem. Így én evés után nem is rázogattam, veregettem a hátát, hanem egyből ment hasra. Így szépen megtanult büfizni.
2011. jún. 21. 13:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Én sem csináltam vele semmit, azonnal letettem a kiságyba, figyeltem és amikor elkezdett mocorogni megemeltem és büfizett. Egyébként nem szoktam sem cipelni, sem dobálni semmit.

Egyébként a nagyobb sosem büfizett nem is büfiztettem soha.

2011. jún. 21. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Lányom nagyjából 4 hónapig nem büfizett rendesen.

Tök mindegy mit csináltam, nem jött a büfi. Mondjuk dobálni nem dobáltam.

Volt a vállamon (leginkább jobb vállamon, baba picit megdöntve kifelé) - így néha jött büfi.

Hasra nem tudtam tenni, mert ordított.

Letettem őt vízszintesbe, felvettem őt a vállamra, ekkor néha szintén jött büfi.

De igazából csak néha büfizett. Aztán 4 hónaposan megtanult valahogy büfizni, és azóta minden rendben van.

Lányom még hasfájós is volt, úgyhogy jó lett volna, ha tudott volna büfizni. Szenvedés volt.

A doki azt mondta ne aggódjak, vannak ilyen nem büfizős babák. Na, ne mintha megnyugodtam volna...

Amúgy puki volt rendesen nála, így azért valahol távozott a sok levegő.

2011. jún. 21. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Az enyém is nehezen büfizik. (4 hónapos) Én azt szoktam, hogy evés után a hóna alatt felemelem, tartom egy kicsit, így lóg a lába, egyenesben van és könnyebben tud távozni a levegő. Ilyenkor általában már büfizik, de ha nem, akkor a mellkasomra fektetem velem szemben, tehát hogy az ő hasa az én hasamon van és picit magamhoz szorítom persze nem erősen, és 1-2szer megveregetem a hátát finoman. Olyankor már ki szokott jönni. De próbáld ki az Infacol-t, attól nagyon könnyen tud büfizni és sok levegő kijön egyszerre. Ha ezek sem válnak be, én is hasrafektetem.
2011. jún. 21. 13:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Eleinte nekem is csak az segített valamennyit, hogy evés után hasra tettem, akkor ugye mocorgott, mikor egyre jobban mocorgott, felemeltem, jött a büfi. Aztán könnyítettünk a helyzeten: Infacol-t kapott. Evés előtt adtam neki, s ez nálunk csodát tett: minden kaja után jött a büfi.
2011. jún. 21. 13:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi is infacolt használunk, és simán jönnek a dolgok, evés közben pukisorozat, aztán evés után a büfi. De amikor hastra teszem, akkor még szokott jönni büfi, ha esetleg előzőleg nem jött volna ki minden. :)
2011. jún. 21. 14:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Infacolt is használunk, hasra (és sehogy) meg nem lehet letenni, mert ordít...
2011. jún. 21. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!