Mi lehet 5 hetes kisbabámmal?
Én a helyedben jól felöltöztetném és kivinném sétálni!
Hátha a friss levegő segít! :)
Milyen tápszert kap amúgy?És mennyiket eszik?Mindig van rendesen büfi?
Ilyen pici babánál igazából ha nem beteg, akkor 3 dolog lehet, vagy éhes, vagy a hasa fáj, vagy nagyon álmos, de nem tud elaludni.
Ehhez tudni kéne, hogy mennyit eszik, és napközben mennyit alszik?
Kitartás! Én is hasonló cipőben jártam, mint te.
Ha kizártad a fent említett okokat (egyébként tápszertől is fájhat a hasa, büfizik rendesen meg ilyesmi, ugye?)
akkor próbáld ki a hordozást. Nálunk ez nyújtotta a megváltást. Egy jó kendő, és nincs több sírás. Komolyan.
Ezeken a helyeken sok kérdésedre kapsz választ!
ha sokat van ébren, biztos már nagyon fáradt. elképzelhető, hogy nem is nyugtatásra vágyik, hanem alvásra.
próbálj megnyugodni, ez a legfontosabb. figyeld meg, hogy fáj-e a pocija: ha háton fekszik, és hűzogatja lábát, akkor nagy valószínűséggel a hasa fáj. Maszírozd a hasát, kapjon angol vizet, vagy infacolt, tedd hasra.
milyen gyakran eszik? 5 hetes babáknál szerintem a 3-4 óránkénti evés a jó, főleg, ha tápszeres. a tápszer mellett kell folyadék is!
mit jelent, hogy délután 6-kor elalszik és egyszer kel este? Meddig alszik így?
és miért van ölben? nem biztos, hogy számára ez a kényelmes. jó ötlet lehet a hordozó kendő, ahogy jársz-kelsz elringatózik, de az is lehet, hogy elég ha lefekteted, simogatod kicsit, esetleg dúdolsz neki halkan.
megjegyzem mi is jártunk úgy, hogy nagyon sírt a lányom, vendégek voltak, és kissé túlpörgött, illetve túl sok volt neki az inger. Hiába vettem fel, akkor is sírt. a lányunk is az apja nagy mancsában nyugodott meg, úgy aludt el. szóval az is elképzelhető, hogy túl sok inger éri, ezért nem tud megnyugodni.
ha eszik, büfizik, tisztába rakod, utána figyeld, hogy mikor álmosodik el. ha már ásítozik, ha már nem figyel pl. hang után, akkor tedd le aludni. vagy tedd hordozóba, vidd magaddal abba a helyiségbe, ahol éppen ténykedsz, hagyd, hogy nézelődjön, elképzelhető, hogy így elalszik. Jó ötlet a levegőzés is. Bár elég hideg van, de jól be kell bugyolálni, a friss levegőn jót alszanak a kicsik.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!