Hogy szerettessem meg 6 hónapos kisbabámmal a sós ízeket?
Kislányom már elmúlt 6 hónapos, szeret kanalazni, de ami nem édes, nem hajlandó megenni!
Már eszik almát, barackot, szilvát, körtét, banánt. Ezeket szereti, megeszegeti.
Próbáltuk a krumplit, répát, brokkolit, sütőtököt, ezek közül csak a sütőtököt eszi meg, azt is ímmel-ámmal.
Az első kanál után összeszorítja a száját, és nem engedi, hogy a szájába tegyem. A végén mindig sírásba torkollik az evés, ha nem édeset kap :(
Én nem erőltetném, elég sok minden mást megeszik. Rájön majd ő, hogy finom a krumpli is, meg a répa is.
Ha nagyon nyomatod bele, akkor lehet, csak elveszed a kedvét, és nem fogja szeretni.
Itt nem is csak az ízekről van szó, hanem arról, hogy szüksége lesz a zöldségekre is...
Én hasonló cipőben jártam, úgyhogy mindig valamit "belecsempésztem" a kajájába, ami megédesítette. Almát, vagy barackot, szóval még a sütőtököt is kevertem almával, aztán egyre kevesebb alma kellett bele, elfogadta magában a sütőtököt, akkor egy ideig azzal, meg répával édesítettem mindent.
Az én lányom szintén 6 hónapos, ő sem nagyon eszik meg mást a sütőtökön kívül. A brokkolit pl. egy az egyben ki is köpte. Nagy ritkán a répás főzelék is megy.
De pl. próbálhatod a paradicsomos krumplit vagy a gesztenyés csirkét is, mindkettő édes. Kb. 2 hétig a lányom is megette. Most 4 napja csak a sütőtök megy.
Én nem erőltetem. A sütőtökhöz szoktam más fajta főzeléket csempészni, úgy megeszi.
Ráadásul gyümölcsből is csak az alma-barack-banán-körte megy. Külön egyik sem kell, csak 2-3 kombinációja. A szilvát és a meggyet sem eszi meg.
Nem egyszerű, de mivel ezeket eszi, ezt adom. Kínálgatom, kóstoltatom mindig, hátha valami megtetszik neki.
Kedves utolsó!
A gesztenyéset hol szoktad venni? Én már mindenhol kerestem, de nem találtam sehol, pedig szerintem az ízlene neki! Melyik cég gyártja?
Ezt érdemes olvasgatni, itt is írják, hogy ha valamit nem fogad el a pici, akkor fokozatosan tegyél abból többet olyanhoz, amit szívesen megeszik.
Kecskeméti gyártja az alma-gesztenye-csirke bébiételt, én pl. tescoban is vettem anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!