Szerintetek ezek a dolgok tényleg feleslegesek?
Írtam egy kelengye listát,anyukám átnézte(amit annyira nem akartam....). Szinte mindennel gondja volt,de a legjobban ezekkel:
*bébiőrző-mondván,úgyis meghalljuk,ha nagyon sír. (Nagy a házunk,a telefont nem hallom néha,ha csöng.)
*kiságy-alhat velünk is.(Szerintem ez nem valami jó ötlet...)
*pelenkázó-az ágyon is megoldhatom.(Háááát...inkább pelenkázó,szerintem.)
*babakád-megfürdethetjük a mi kádunkban is.(Nem valami kényelmes a sarokkádba hajolgatni.)
*pelenkatartó-elég egy szemeteszsák is (elég szagos lehet.)
*játszószőnyeg,játékok-ellesz mindennel,amit a kezébe adunk(szerintem a játszószőnyeg hasznos,a játékok meg alap felszereltség.)
*cumi-ott lesz neki az ujja,ha nagyon akarja. (minden babának van cumija,szerintem nem véletlenül...)
Megérteném,hogyha azért nem akarná,hogy ilyeneket vegyünk,mert nincs pénzünk,de jól élünk és a babámnak a legjobbat szeretném (ami szerintem érthető).
Mi is nagy házban lakunk, 3 gyerek, mindnek külön szobája. A pici a mellettünk lévőbe került. Az első!! dolog amit megvettünk a bébiőr volt. Ha csak nyöszörög, már azt is hallom, nem kell megvárni, hogy torka szakadtából üvöltsön. Valljuk be, agy anyának azért nagyon húzósak a napjai. Még ha éjjel is féléberen kell aludnia, hogy meghallja a csemetét, akkor nem tudja kipihenni magát másnapra. Én úgy alszom mint akit fejbevertek, de az első nyöszörgésre ugrok.
A másik dolog ami miatt nagyon hasznos nekem. A lányom most egy éves, és születése óta kint alszik a teraszon 2-3 órákat egyhuzamban a babakocsiban. Télen is kint volt, akkor azért nem esett volna jól nyitott ajtónál lennem idebent. Csak kiteszem mellé a bébiőrt, becsukom az ajtót, és csinálom a dolgomat amit mellette nem tudok elvégezni. Nem kell percenként lesni, igaz, max félóránként így is ránézek.
Most így tavasz kezdetekor olyan hang van a lakásban mint egy madárházban, a kinti csicsergést is hallom a bébiőrön keresztül, nagyon vicces:))
Fontos, hogy jó minőségűt vegyetek, mert nem mindegyik fajta viszi át a hangot a két emelet között. Mi kettőt vettünk, mert az első gagyi volt:(
A pelenkatárolót én nem venném meg,f őleg egy kertes házban. Hip hop kint vagy a kukánál. Minek tárolgassa az ember a kakit a lakásban? Kis zacsiban egyenként már viszem is ki, ha nem egészen a kukáig, akkor is a teraszra.
Játszószőnyegünk volt, de felesleges.
A többi szerintem mind kell!
Szia!
Szerintem ne hagyd hogy anyukád döntse el mire van szükség, mire nincs, hisz ez a baba már a te gyereked lesz nem az övé, és ha mindenben hagyod hogy irányítson a későbbiekben gond lehet!
Nekem 3 éves a kisfiam, amiket felsoroltál mind-mind hasznos dolog. Én a pelenkázást, bár volt pelenkázónk, az ágyon csináltam, nekem így volt kényelmes.
Pelenkatartó: Hát az nem volt, de beraktam egy Tescos szatyorba összekötöttem és nem volt büdi. Meg hát nem volt fent napokig...
Bébiörzőnk sem volt, de ha megengedhetitek magatoknak, és úgy nyugodtabb lennél inkább vedd meg.
*bébiőrző-vettünk, mert fenn alszik az emeleten
*kiságy-saját szobája van
*pelenkázó-alátétet vettünk, azt mindenhová letehetem, nem kötődik bútorhoz, fenn is, lenn is pelenkázhatom
*babakád-pár 1000Ft-os tétel, pár hónapig biztos kell
*pelenkatartó-Tommee Tippee vöröt veszek majd most, a 2. babómnál, mert a kaki szag...:) eddig minden kakit külön kozmetikai szemeteszacsiba tettem, de rosszul kötöm meg, így büdi van néha:)
*játszószőnyeg,játékok-bébitornázós szőnyeg kellhet, meg pár hónaposan már játékok is, persze a műanyag palack, a konyhai cuccok, amivel ti foglalkoztok, az majd jobban érdekli, pláne a telefonod:)
*cumi-vettünk, de 1 hétig használta, örülök neki, így nem kell leszoktatni a cumiról:)
Bébiőrző - 10 hónapos korában vettük. Bárcak korábban vettük volna... Egészen addig nyitott ajtó mellett altattuk és lábujjhegyen jérkáltunk, hogy a zajokkal fel ne ébresszük. Amióta van bébiőrzőnk, nyugodtan rácsukhatjuk az ajtót, és mosogathatok, zenét hallgathatunk, szexelhetünk, nem hallatszik be hozzá, de mi halljuk őt.
Pelenkázó - csak kiságyra való feltétet vettünk. 10 hónapos kora óta nem marad meg rajta, azóta az ágyon pelenkázom. Nagyon megbántuk volna, ha 40 ezerért vettünk volna pelenázószekrényt - egy akkora szekrény ráadásul kicsi is lett volna a ruháihoz. Külön háromajtós komódot vettünk neki.
Babakád - kell. A nagykád mellett kitörik a derekad, főleg eleinte, amíg teljesen tartani kell az újszülöttet. Igazán nem kerül sokba, nem nagy beruházás.
Játékok - előre semmit se! Egy csomót úgyis fogsz kapni a rokonoktól. A többit meg apránként beszerzed, ahogy látod, hogy a babádnak mire lesz idénye. Végül úgyis egy lavór vagy egy szárazbabbal teli vizesflakon lesz a kedvence, a zenélő tanulókutyát meg kutyába se veszi. :-)
cumi - ha szoptatni akarsz, felesleges. Rontja a szopás hatékonyságát. Csak akkor szabad adni, ha a baba már stabilan szopik, azaz pár hónapos korban.
Pelenkatartó - nekünk elég volt egy sima, fedeles műanyag szemetes is.
Kiságy - abban teszem le aludni este, de reggel már velem ébred egy pótágyon. :-) Nem bántam meg, hogy van, de tényleg keveset használjuk. Még jó, hogy olcsón és használtan vettük. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!