Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ezek a dolgok...

Szerintetek ezek a dolgok tényleg feleslegesek?

Figyelt kérdés

Írtam egy kelengye listát,anyukám átnézte(amit annyira nem akartam....). Szinte mindennel gondja volt,de a legjobban ezekkel:

*bébiőrző-mondván,úgyis meghalljuk,ha nagyon sír. (Nagy a házunk,a telefont nem hallom néha,ha csöng.)

*kiságy-alhat velünk is.(Szerintem ez nem valami jó ötlet...)

*pelenkázó-az ágyon is megoldhatom.(Háááát...inkább pelenkázó,szerintem.)

*babakád-megfürdethetjük a mi kádunkban is.(Nem valami kényelmes a sarokkádba hajolgatni.)

*pelenkatartó-elég egy szemeteszsák is (elég szagos lehet.)

*játszószőnyeg,játékok-ellesz mindennel,amit a kezébe adunk(szerintem a játszószőnyeg hasznos,a játékok meg alap felszereltség.)

*cumi-ott lesz neki az ujja,ha nagyon akarja. (minden babának van cumija,szerintem nem véletlenül...)

Megérteném,hogyha azért nem akarná,hogy ilyeneket vegyünk,mert nincs pénzünk,de jól élünk és a babámnak a legjobbat szeretném (ami szerintem érthető).

2011. márc. 28. 19:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A bébiőrzőről tényleg megoszlanak a vélemények. Ha te csak ezzel tudod biztonságban a babádat, vegyetek. Csak aztán tudd is, mit kell tenni, ha valóban jelez!

Kiságy: erről is sok-sok ellentétes vélemény van.. Sok baba tényleg nyugodtabban alszik az anyukája mellett. Mi az első hónapokban fel se állítottuk a kiságyat, a kislányom a mózeskosárban aludt.. Mivel éjjel is 3 óránként szopizott és nekem kellett reggel 6-kor kelteni a család többi tagját, ez életmentő volt.

Pelenkázó: valóban nem biztos, hogy túl sokáig fogod tudni használni. Amint elkezd majd forgolódni, tényleg biztonságosabb leköltözni valami szélesebb, alacsonyabb helyre.. ágy, padlószőnyeg :)

Babakád: a nagy kádba nagyon nagyot kell hajolni, emiatt nagyon kényelmetlen lenne, csak komoly derékfájást okoznál magadnak. Különben sem kell drága, flancos kádat venni, megfelel egy egyszerű változat, fél év múlva már tényleg mehet a nagy kádba :)

Pelenkatároló kuka: tényleg nem olcsó játék, főleg az utántöltő ára borsos. De. lehet kapni utángyártottat, majdnem olyan minőségben.. Egyébként tényleg megfelel egy akármilyen jól záródó szemetes ehelyett.

Játszószőnyeg és játékok.. egy újszülöttnek ezek tényleg feleslegesek még. Fogni nem tuud, a mozgását sem tudja koordinálni, látni is csupán néhány centire fog látni tökéletesen eleinte... Ezekre majd kb. 3 hónapos kora körül lesz szükség.. én addig nem vennék, hátha kaptok valakitől. Ha meg nem, akkor sem lesz késő.

cumi: biztonság kedvéért szerezz be egyet (a Felicitas csomagban szokott lenni), hátha szükség lesz rá. De: nincs igazad, nem minden baba igényli a cumit :)

A babádnak nem azzal teszed a legjobbat, ha mindent megveszel, amit a különféle listák felsorolnak vagy a boltban ajánlanak :) Neki az egyszerű dolgok is épp úgy megfelelnek.

2011. márc. 28. 19:51
 12/24 anonim ***** válasza:

Szia

Bébiőrző egy kis emeletes házba felesleges a többi esetbe hasznos lehet.

Kiságy az kell,nekünk egybe volt a pelenkázóval viszont a mi ágyunkon pelenkáztam :)

Babakád az kell

Pelenkatartónk az nem volt mert a büdi pelenkát kiraktam az ajtó elé majd amikor tudtam kidobtam a nagy kukába (kertesbe lakunk).

2 féle játszószőnyege volt a lányomnak és ő azon kevesek közé tartozott akit az ilyen nem érdekli :( egyébként jó ötlet.

A cumi....mi azért vettünk ha úgy van legyen ,de lányom se az úját se a cumit nem szopizta és már 2 éves

Egyébként meg azt vesztek neki amit akartok :) Mi még mindig kapjuk az ötleteket milyen játékot kellene neki venni,hogyan foglalkozzunk vele stb stb stb...én ezen már túl léptem meghallgatom őket aztán majd szelektálok :)

2011. márc. 28. 20:03
 13/24 anonim ***** válasza:

szia én a 19:42-es vagyok..

anyukádnak azt üzenem hogy mi is a szüleimmel lakunk,de ők nem szólnak bele abba hogy mit vegyünk és mi az ami felesleges, ha mégis elújságolom neki hogy mit vettünk tesz rá jó-vagy rossz megjegyzést de ennyi ja és annyit hozzátesz: " ti dolgotok"!

persze azért jó ha van aki ért hozzá és tudja hogy mi kell neki,de ha nem az ő pénzéből veszitek akkor szerintem hagyja rád/rátok a dolgok megvásárlását!

Hiszen ti lesztek a szülei, nem pedig ő/ők!

2011. márc. 28. 20:04
 14/24 anonim ***** válasza:

1 hete szültem, amit eddig hasznosnak tapasztaltam első gyerekes anyukaként....

1. bébiőr: én is akartam, de végül is nem vettünk, de tényleg meghalljuk, úgyhogy ez tényleg csak a te döntésed.

2.kiságy: eddig kétszer vettem magam mellé, kb. hajnali 5 felé, de nem tudtam aludni mellette, inkább nézegettem... :)

Külön szobában, kiságyban alszik, remekül elvan benne, mellettem nagyon kimelegedett.

3. pelenkázó: ez egy áldás. Ha tudtok, olyat vegyetek, amit később sima komódként tudtok nála használni. Állandóan cipelhetném a popsikrémet, fülpucit, alkoholt, pelenkát, törlőkendőt, gumilepedőt, textilpelenkát, minden nyavalyát, ami ilyenkor kell. Ott meg egy helyen van, csak a babát kell letennem és minden kézre esik.

4. kiskád: én még ennél is bizonytalanul fürdetek, hát még mélyre hajolva tartani és mosdatni a babát, közben szegény üvölt...

5. pelenkatartó: én is feleslegesnek tartottam, de az első pelenkázásnál felhozattam a fürdőszobai kis kukát. Nekem nagyon hasznos, hogy rögtön kidobom a használt pelust, törlőkendőt, egyebeket... Úgyis ürítem, nincs ideje szaglani.

6. játszószőnyeg: ezt nem vettünk, nem hiszem, hogy veszünk. Játékokat vettem, de nem sokat, inkább a színes dolgokra mentem. Erről még messze nincs tapasztalatom, hogy mit fog szeretni.

7. cumi: egy rahedli cumink van, mind ajándék, promó volt... Egyet használunk, ha nagyon nyüszög, odaadom, de ha megunja kiköpi, úgy látom, eddig nem nagyon igényli.

2011. márc. 28. 20:13
 15/24 A kérdező kommentje:

Nekünk saját házunk van,bár szerintem kettőnknek (hamarosan hármónknak :D) ez is nagy...

Anya elég régimódi,de én ahhoz ragaszkodom,hogy saját szobája legyen...A többiben már kezdtem kételkedni,de ezek szerint nekem van igazam :D

2011. márc. 28. 20:15
 16/24 anonim ***** válasza:

Most nézd ha megtehetitek akkor vegyétek meg amit szeretnél.

Én nem tehettem meg, el sem fért volna a pelenkázó, tényleg megfelel (nekem) az ágy.

Játszószőnyeg sztem egyáltalán nem fölösleges, nagyon szerette a kisfiam, és napközben volt hogy azon aludt.

A cumi az vagy fog kelleni vagy nem.Én nem szerettem volna venni, de kénytelen voltam hívni anyumat hogy vegyen ha olyan helyen jár, mert amimet érte (ha épp az orromat) akkor azt cumizta.

A pelenkatartó még az amit fölösnek tartok én, azért nem olyan szagos az.Csak a szemetesbe dobjuk, és nem érezni.

2011. márc. 28. 20:20
 17/24 anonim ***** válasza:
Kiságy,fürdető,pelenkázó sztem alap. Nem tudtok nyugodtan aludni ha veletek van és előbb utóbb ugy is kell majd. Pelenkázó sztem kihagyhatatlan egyrész nem kényelmes az ágyon másrészt ha már ficánkol simán összekeni az ágyatokat.Fürdőkád is alap nagyon kényelmetlen a nagy kádban fürdetni. A babaörző sztem neked ad egy is nyugalmat nekünk sokat jelzett örülök hogy megvettük. A játszószőnyeg sztem hasznos mi nagyon szerettük.Játékok még tényleg ráér meg azt úgy is kaptak majd. Sztem vedd meg amit szeretnétek főleg ha megtehetitek és nem is nagy dolgokat írtál fel.
2011. márc. 28. 20:24
 18/24 anonim ***** válasza:

Hasonló véleményen vagyok az előttem szólókkal.

Szerintem kiságy mindenképp kell a picinek. Azon túl, hogy kell neki egy hely, ahol nyugodtan aludhat, ti is jobban fogtok aludni éjszaka, ha nem azon kell parázni, hogy rá ne feküdjetek, meg nehogy rácsússzon a fejére a takaró stb.

A pelenkázó szintén nagyon hasznos. Nekünk egyben van a kisággyal és kéznél van minden.

Kiskád. Szintén nagyon tudom ajánlani. Ugyanis az első hetekben sokszor még ruhában is alig meri megfogni az ember, anyósom pl. csak pólyában merte. A mély kádba behajolni egy újszülöttel, aki ráadásul ide-oda nyaklik, nem egyszerű, főleg egy elsőgyerekesnek. Ha meg már kinövi, akár ruhákat is áztathatsz benne, vagy nyáron pancsolhat benne a pici.

Cumit én nem vettem, kettő is volt a babacsomagban. De szerencsére nincs rá szükségem. Amolyan vésztartalék, de nagyon nem szeretném rászokatni.

A bébiőr tényleg nem létszükséglet, de ha nagy a ház, udvarral, akkor praktikus. Én sokat használtam.

Játszószőnyegből tényleg elég egy olcsóbb. De megteszi egy színes pléd is. Néhány játék azért nem árt, ha van.

Pelenkatartó vödröm nincs, csak egy sima kuka. Kertes házban lakunk, akármikor ki tudom vinni.

Jó vásárlást és ne add meg magad anyukádnak! A XXI. században élünk!

Üdv, egy háromgyermekes anyuka, 6 hetes kisbabával

2011. márc. 28. 20:31
 19/24 anonim ***** válasza:

A bébiőrző, és a pelenkatartó szerintem is fölös. Az anyai ösztöneid miatt mindig meg fogod hallani ha sír, pl én mindig 2 perccel előbb kelek a lányomnál, és mindig meghallom ha felkel, pedig külön szobában van, és nem sír csak beszélget az állatkáival a kiságyban(15 hós).

A pelustartó helyett pedig nagyon jó egy olyan kuka aminek jól záródó teteje van.

A többi nekünk is mind volt(van).

De ha neked nem okoz nagy kiadást nyugodtan vedd meg. de szerintem felesleges, jó babavárást:)))

2011. márc. 28. 20:40
 20/24 anonim ***** válasza:
NEkünk ez mind kellett. Én ki szoktam állni a pelenkatartó kuka mellett is, a sima kukához képest tényleg sokkal jobban tartja a szagokat. Persze ha kertes házban laktok, akkor ki tudsz vinni minden pelust a kukába, de mi társasháziak vagyunk. cumit nem kell venned, a kórházban kapsz majd egy termékminta csomagot, abban van cumi, kezdőnek az pont megfelel.
2011. márc. 28. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!