Férjed, párod miben veszi ki részét a baba körüli teendőkben?
Rájuk meritek bízni a babát? Milyen formában?
Mit segítenek? Mit várhatok el egy férfitól? (és nem rossz értelemben kérdezem)
Minden formában, kivéve persze az etetést.
ha elmentem valahova és nem dolgozott vigyázott rá.
Segített illetve segít amiben tud, amire megkérem, asszem az alap.
Ez nagynál is így volt és kicsinél is.
az elejétől kezdve rá merem bízni. eleinte csak fél órára, most már 2,5 órára (még szopihoz vagyok kötve).
esténként együtt fürdetünk, de én egyre kevesebbet segítek. így az esti fürdés-bohóckodás-öltöztetés, mejd altatás Apa dolga. és nagyon büszkén és ügyesen végzi.
hétvégén a gyümölcspürét, zöldségpürét is apa adja a babának, ha épp ráér.
most 8,5hós
A szoptatáson, és a főzésen kívül mindent megcsinál, ha van ideje.
Az esti fürdetés mindig az övé, én addig összedobom a konyhát vacsi után. (mosogatás, a köv. napi kaja elkészítése, stb)
Amúgy meg kerets házban lakunk, sok a tenni való ilyenkor, a ház körül, meg hát a munkahelye, így sok ideje nincs, de én azt gondolom, hogy ahogy az elején szoktatva van, úgy fog kialakulni később is.
Nekem amúgy szerencsém van a férjemmel, mert nem anyuka elkényeztetett kisfiút kaptam, még fiatalon albérletben élt a barátjával, mindent meg kellett csinálniuk, így a gyerek előtt sem volt nagy lázadás, ha nagy riktán be kellett segítenia a házimunkába pl.
Amikor egyerek megszületett, elég rosszul voltam, napokig csak szoptattam , a férjem csinált mindent, és utána is sokszor fogalakozott vele.
Két emberre merem bármikor rábízni a gyerekem, az apjára, és anyámra. Úgy gondolom, ha egy pár gyermeket vállal, a baba nem lehet csak a nő vagy csak a férfi felelőssége- viszont vannak kívánságok, amiket tiszteletben kell tartani.
Amikor hazahoztuk a fiamat a kórházból, a párom mindenből kivette a részét, még a szoptatásból is:) mindig jött velem etetni, ott ült mellettünk az ágy szélén. Később mindig ő csinálta meg a tápszerét, megengedte a fürdővizet stb. Egy dolgot nem akart csinálni, a fürdetést. Szerintem félt, hogy akaratlanul is kárt tesz a babában, vagy kicsúszik a kezéből. Azt mondta, ha majd már pancsolni fog, megfürdeti szívesen, de addig nem. Így is lett, egy éves a fiam, ücsörög a kádban, az apja meg a kád mellett.
Én úgy gondolom, hogy ha a férfi azelőtt is kivette a részét a háztartásból, pl néha takarított, főzött, vagy levitte a szemetet, és meg lehetett kérni dolgokra, akkor valószínű a baba körül is segíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!