Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Teljesen kiakadtam! Hogy...

Teljesen kiakadtam! Hogy lehet egy anya annyira önző, hogy 9 hónapos kisbabáját is vegán elvek szerint étkezteti?!

Figyelt kérdés
Sőt, ha húst hall, kiakad, mint a taxióra! A gyerek visít, ha az anyja tömné bele a kotyvasztott ételt, az anya meg idegbeteg, hogy nem eszik a gyerek semmit. Védőnő, gyerekorvos ilyenkor hol van?!
2011. márc. 28. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
szia, mindkét 12.11-es válaszolóval teljesen egyetértek! Én sem eszem húst (halat igen) a párom ritkán eszik húst és a 20 hónapos fiamnak is megfőzöm persze módjával. Emellett nagyon odafigyelek, hogy változatos legyen az étrendje, nem evett még csak 3x csokit, viszont minden zöldséget, gyümölcsöt szeret. Kap gabonaféléket, magam sütöm a kenyerünket minden másnap...és még sorolhatnám. Szerintem lehet egy kisgyerek étrendje jó attól, hogy nincs benne hús, bár azért a teljesen állati eredetű mentes étrendet nehezen tudom elképzelni...tej, tojás és tejtermékek nélkül. Pedig odafigyelve biztosan össze lehet állítani úgy, hogy ne hiányozzon belőle semmi fontos vitamin, nélkülözhetetlen aminosav, ásványi anyag. Nem vagyok Krisna tudatú, és nem is akarom propagálni de van néhány ismerősöm akik azok (és igaz tejet, tejterméket esznek) és gyönyörű egészséges okos gyermekeik vannak.
2011. márc. 28. 13:46
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

Helen Wilcock dietetikus a Guardian brit lapnak úgy nyilatkozott, hogy nem akarja megítélni a vegán étrend előnyeit és hátrányait gyermekek esetében, de minden szülőnek, aki ilyen étrenden akarja nevelni gyermekét, nagyon tájékozottnak kell lennie a kérdésben. "A vegán gyermekekben D-vitamin, kalcium, vas és valószínűleg B12 vitaminhiány is kialakulhat, ezért étrendi kiegészítőkre van szükségük" - állítja.

A másik fontos kérdés az, hogy a vegán étrend nem igazán gazdag energiában: ahhoz, hogy elegendő energiához jussunk, nagyon sokat kell ennünk. A gyerekek azonban jellemzően nem esznek túlságosan sokat, így nehéz vegán ételekkel megfelelő mennyiségű kalóriát beléjük tukmálni. A dietetikus szerint ezért érdemes egy kis olajat hozzáadni az ételekhez, mert ezáltal több kalóriát lehet bejuttatni.

A következő kérdés a fehérje. A húst és halat fogyasztó gyermekek hozzájutnak a megfelelő mennyiségű aminosavakhoz. Ha viszont egy gyermek csak hüvelyesekből jut hozzá fehérjéhez, az a probléma, hogy egyetlen fajta bab nem tartalmaz minden aminosavat, ezért fontos, hogy a hüvelyesek egyensúlyban legyenek az étrendben. Tehát az a gyerek, aki csak csirkehúst eszik, minden aminosavhoz hozzájut, ezzel szemben az a gyerek, aki csak egyfajta babot fogyaszt, nem.

2011. márc. 28. 13:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem biztos hogy az önzőség erre a legjobb szó.

Nem hinném, hogy egy 9 hónapos gyerek azért visít, mert nem kap húst...na mindegy:)

Én nem eszek húst, de a babámnak adok.Úgy érzem, nem biztos hogy mással tudom neki pótolni a fehérjét,ezért meghagyom neki a döntést későbbre.Megismertetem a hússal, aztán ha akarja eszi majd, ha nem akarja nem:)

(csak halkan megsúgom, a hús nem annyira jó a szervezetünknek, mint ahogyan sokan azt hiszik)

2011. márc. 28. 14:03
 14/16 anonim ***** válasza:
32%

És a húsnélküliség mellett legalább különféle étrend kiegészítőkkel is tömik a gyereket? Mert olvastam itt nemrég hasonló kérdést, ki is akadtam rendesen rajta, hogy húst nem ad a gyerekének, ahelyett étrend kiegészítőt akar adni a 10 hónaposnak, hogy pótolni tudja a húshiány miatti fontos elemeket... Na az ilyentől én tényleg eldobom az agyam...

Azt még csak-csak elhiszem, hogy gondosan összeválogatva a zöldségeket, gabonákat lehet valahogy pótolni a hús hiányát, de ehhez mint ahogy már írták komoly ismeret szükséges!

2011. márc. 31. 10:50
 15/16 anonim ***** válasza:
46%

EZ NEM ÖNZŐSÉG PONT EZZEL AZ ÉTRENDDEL VÉDI A GYERMEKÉT!

Hús és tejtermék helyett ott a szója, tofu, hüvelyesek... Az ezekből származó fehérjék pedig még ráadásul jobban beépülnek, nem terhelik az emésztőrendszert.

Erősen kétlem, hogy a gyerek húshiány miatt visít... Ha még nem is evett, honnan tudná, hogy neki az hiányzik.

Röviden lezárnám a dolgot... TUDOD KI AZ ÖNZŐ, KEDVES KÉRDEZŐ? AZ, AKI ÁLLATOKAT GYILKOL LE ÉS FAL FEL. Nem pedig az, aki megalapozza a gyermeke hosszú életét.

2014. okt. 17. 19:36
 16/16 p64 válasza:
nem önzőség, egészségesen lehet táplálkozni állati fehérje nélkül is, csak a B12 pótlásra és a megfelelő növényi fehérjékre kell feltétlen figyelni, az állati tej egyébként is nem embernek van, (és az ebből készült tejtermékek sem jók,) az az adott állat kicsinyének való, az állatoknak sem adunk emberi anyatejet táplálásra, nem véletlenül egyre több a laktóz érzékeny ember...
2017. nov. 30. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!