Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka, aki 5hetes...

Van olyan anyuka, aki 5hetes babájával nem tart napirendet, és nem működnek a "nevelési elvek"?

Figyelt kérdés
Terhességem alatt bújtam a könyveket,kismamás újságokat, netet, jártam stülésfelkészítőre, védőnőhöz...Szóval,baromi sok "okosságot" magamba szívtam,elméletben annnnyira jól tudtam gyereket nevelni...Aztán itt vagyok egy 5hetes babával, cumizunk,hogy megnyugodjon, minden nyikkanásra mellen van, mert "igény szerint szoptatunk", néha közöttünk alszik,mikor fáradt vagyok a "suttogó"módszeréhez...szóval,feladtam a kis elveimet, maradt az össze-visszaság, és közben azt látom,hogy másnál olyan frankón megy minden...Nem tudtok valami jó kis középutat?
2010. aug. 23. 11:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Másnál is csak látszatra frankó minden nyugodj meg =)
2010. aug. 23. 11:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha elfogadsz egy tanácsot!? Felejtsd el a könyveket és hallgass az eszedre és a szívedre! A te babád, neked kell minden rezdülését ismerned. Egyébként ő még pici a szoros napirendhez. Lassan alakítsd ki nála, lépésenként. De határozottan. Pl. este próbálj a 7-8 órai fürdés-evés-alvás rituáléhoz ragaszkodni. Azonos időben vidd sétálni stb. Aludj vele, de inkább napközben. Neki még kell az illatod. Nem baj, ha cumizik. Neki is jó, neked is.

Jó egészséget Nektek!

2010. aug. 23. 11:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

4 és fél hónapos a kislányom. Nem tudtam soha napirendet kialakítani vele.

Ma reggel pédául nem kérte a tápszert. A hajnal fél 2-es evés után most 11 órakor ettünk. Megtömni nem tudom, és nem is akarom. Nálunk egyedül az esti fürdés, utána evés és alvási rítus ami rendszeres. De 5 hetesen még ezt is csak próbálgattuk.

Kitartás. Másnál is csak kívülről fényes miden. Mondani bármit lehet.

2010. aug. 23. 11:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3,5 hónapos tapasztalatommal csak annyit mondhatok, hogy szépek az elvek, de a gyakorlat más és a babád biztos nem olvasta azt a sok okosságot... én nem nagyon foglalkoztam sem kislányom születése előtt, sem most utána a "szakirodalommal". Inkább a védőnőt, doki nénit kérdeztem, meghallgattam anyumat és anyósomat, aztán azóta is azt teszem, amit jónak látok. Végtére is én vagyok együtt napi 24 órában a kicsivel, ha én nem ismerem, más sem fogja. Próbáld kiismerni a babádat, az nagyon sokat segít... és én sem hittem az elején, de idővel könnyebb lesz, a babád nagyobb, erősebb lesz stb. 5 hetesen még nem baj, hogy nincsen szigorú napirend. Nálunk először az esti fürcsi, kaja és lefekvés ideje állt be kb. 2 hónapos kora körül. Idővel a szopik is beállnak, nem kell minden nyekkenésre cicire tenni, van, hogy egy cumi ugyan olyan jól megteszi. Igény szerint szoptatok én is, de már átalusszuk az éjszakát, hajnalban kelünk egy szopira, majd alszunk tovább reggel 8-9-ig. Ezután kb. 2,5-3,5 óránként eszünk, mikor hogy... szóval szépen lassan alakul a rendszer, csak nem kell görcsösen ragaszkodni az elvekhez...
2010. aug. 23. 11:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

5 hetes babánál még ne add fel az elveidet, ilyenkor még nincs más, csak összevisszaság, és örülhetsz, hogy élsz. Most ismerkedtek, ő még nagyon pici.

Az elvekkel és a napirend kialakításával még ráérsz pár hónapig.

2010. aug. 23. 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Az alvás evés időkel kell most csak betartani,persze azt is rugalmasan,mert nyilván nem fogod felkelteni ha fél órával tovább alszik.Nem vagytok elkésve semmivel,a suttogót felejtsd el,meg a egy mód van rá azt is hogy közöttetetk aludjon,ilyennkor még nem neéz,később az lesz.

A cumizás nem gond,meg az igény szerinti szoptatás sem.

2010. aug. 23. 12:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj nekünk soha nem volt napirendünk, ha volt is akkor is pár napig és a kiscsaj a harmadik napon "felrúgta" az és a következő nap megint máshogy alakult. Én is mindig ki voltam emiatt készülve, de most már tudom, hogy felesleges volt az aggodalom a lányom most 13 hónapos és 7 hónapos korára a nagy káoszból egyszercsak kialakult egy rendszer. Szó szerint egyik napról a másikra és azóta e szerint él a kiscsaj. Nyugi minden megoldódik magától semmit nem szabad ráeröltetni!
2010. aug. 23. 12:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A fiamnak hat hónapos korára lett napirendje,amikor elkezdtem a hozzátáplálást.Anyatejes,így össze-vissza evett, volt amikor két óránként(többnyire),így az alvás is össze-vissza volt.Előfordult, hogy egész nap nem aludt semmit.Fél éves kora óta nagyon jó napirendünk van most 11,5 hónapos, de természetesen változott azóta,mivel már csak egyszer alszik napközben.Amire én ügyeltem az elejétől fogva a mai napig az esti fürdetés.Mindig ugyanakkor van,így tudja, hogy utána kis játék, majd alvás következik.Így két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.Szóval ne az okos sablon könyvekre hallgass, hanem figyeld a babádat, hogy neki jó legyen, és ne erőltess rá semmit, mert csak sírás árán tudod ráerőltetni a dolgokat.Ha az esti fürdés időpontja fix lesz, az elég egyelőre, aztán majd ő kialakítja magának a napirendet.
2010. aug. 23. 12:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia,

14hónapos a fiam, a napirendet mi rugalmasra vettük, hagyja a dolgomat végezni, jut idő arra is, hogy vele foglalkozzak, anyás.

Én is felhalmoztam a kismama anyáklapja újságokat a terhesség alatt, itt olvasgattam, kaptam a tanácsokat. És a végére úgy csináltam, ahogy nekünk jó.

Persze vannak dolgok, amiket téltől máshogy csinálok a lányunkkal majd, mert pl nem hagyom a cicin alvást, mert a fiunk szenved, máshogy szoktatom az utolsó nagy-kajáláshoz, hogy valamivel csökkentsük az éjszakai ébredéseket(ez már inkább a hozzátáplálásnál lesz érdekesebb) A napirenden viszont nem biztos, hogy változtatok, amíg képesek vagyunk egymáshoz igazodni. Mert lehet én alszok tovább, akkor nekik is csúszik minden...

érzésből, józan ésszel, és nem könyvből kell gyereket nevelni.

Én most kaptam jó tanácsot az apámtól búcsúzóra, hogy mi az, hogy a fiam most alszik, Ő ilyenkor alszik, reggeli, egy kis rohangálás alszik délig, ebédel, és pörög estig, ha nagyon kimerül akkor még 3kor felborul aludni egy fél órát, mert szüksége van rá.

Mert náluk rokon gyerekek csak délben alszanak, ebéd után, és miért így nevelem. Mert így jó a kicsinek.

Ügyes, értelmes gyerekem lett, aki megérti, hogy nekem is van életem rajta kívül, kötődik hozzám, hisztis néha, rendetlen, de segít ha szépen kérem. Volt, hogy mind a ketten üvöltöttünk, amikor már elkezdett nyiladozni az értelme, és még nem értette, anya miért nem csipeli a popóját, miért azt a zümmögő vackot piszkálja... Most ő "segít" felmosni:D

Mit engedsz meg majd a kicsinek? Ami nem károsítja az egészségét. Sétálhat az utcán, kézen fogva, ha nem tűri a babakocsit, de már nem rohangálhat. Kérhet csokit a boltban, de a nem az nem... Hiszti esetén kapja a hamubasültet, és keressen magán egy marhát aki megveszi...

És leírva lehet rózsaszín, de most a hosszúhétvége után ha látnád a bombatámadás sújtotta lakást, a páromnak már jeleztem, ébred a fiunk, én elkezdek rendet tenni, de Ő már csokival jöjjön haza, és előbb a csokit dugja be az ajtón... Mert lehet idegtépős lesz a rendrakás. Viszont ha sikerül rendet tenni "időre", akkor a diliből a játszótéren már senki semmit sem lát, csak egy szépen "idomított" totyogót, aki nem rohan neki a mozgó hintának, és nem eteti meg a homokozótársát, és egy nyugodt sima arcú anyukát...

A nagy titok szerintem a feszültség levezetésében van... Képes vagy e levezetni a feszültséget anélkül, hogy a babának árts, akár kajabálás akár fizikai bántalmazás, és ami fontos, hogy magadnak se árts vele, levezesd, ne elfojtsd. Mert egy idő után robbanni fog, és...

2010. aug. 23. 12:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj...majd Ő kialakítja a saját napirendjét. Ahogy írták, egy-két dologhoz "ragaszkodj", mint pl. azonos időben történő fürdetés, és figyeld a Babád. Kitanuljátok egymást, és előbb-utóbb meglesz a rendszer is az életetekben. 5 hetesen még nagyon kicsi. A könyvekből olvasott "okosságoknál" pedig többet ér az ösztön ezerszer. Az csak arra jó, hogy támpontot adjon, de ne akarj mindent úgy csinálni, ahogy le van írva, mert úgy sem fog menni :-) Kitartást! Lesz napirend előbb- utóbb :-))
2010. aug. 23. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!