Van olyan anyuka, aki 5hetes babájával nem tart napirendet, és nem működnek a "nevelési elvek"?
Hát, ha elfogadsz egy tanácsot!? Felejtsd el a könyveket és hallgass az eszedre és a szívedre! A te babád, neked kell minden rezdülését ismerned. Egyébként ő még pici a szoros napirendhez. Lassan alakítsd ki nála, lépésenként. De határozottan. Pl. este próbálj a 7-8 órai fürdés-evés-alvás rituáléhoz ragaszkodni. Azonos időben vidd sétálni stb. Aludj vele, de inkább napközben. Neki még kell az illatod. Nem baj, ha cumizik. Neki is jó, neked is.
Jó egészséget Nektek!
4 és fél hónapos a kislányom. Nem tudtam soha napirendet kialakítani vele.
Ma reggel pédául nem kérte a tápszert. A hajnal fél 2-es evés után most 11 órakor ettünk. Megtömni nem tudom, és nem is akarom. Nálunk egyedül az esti fürdés, utána evés és alvási rítus ami rendszeres. De 5 hetesen még ezt is csak próbálgattuk.
Kitartás. Másnál is csak kívülről fényes miden. Mondani bármit lehet.
5 hetes babánál még ne add fel az elveidet, ilyenkor még nincs más, csak összevisszaság, és örülhetsz, hogy élsz. Most ismerkedtek, ő még nagyon pici.
Az elvekkel és a napirend kialakításával még ráérsz pár hónapig.
Az alvás evés időkel kell most csak betartani,persze azt is rugalmasan,mert nyilván nem fogod felkelteni ha fél órával tovább alszik.Nem vagytok elkésve semmivel,a suttogót felejtsd el,meg a egy mód van rá azt is hogy közöttetetk aludjon,ilyennkor még nem neéz,később az lesz.
A cumizás nem gond,meg az igény szerinti szoptatás sem.
Szia,
14hónapos a fiam, a napirendet mi rugalmasra vettük, hagyja a dolgomat végezni, jut idő arra is, hogy vele foglalkozzak, anyás.
Én is felhalmoztam a kismama anyáklapja újságokat a terhesség alatt, itt olvasgattam, kaptam a tanácsokat. És a végére úgy csináltam, ahogy nekünk jó.
Persze vannak dolgok, amiket téltől máshogy csinálok a lányunkkal majd, mert pl nem hagyom a cicin alvást, mert a fiunk szenved, máshogy szoktatom az utolsó nagy-kajáláshoz, hogy valamivel csökkentsük az éjszakai ébredéseket(ez már inkább a hozzátáplálásnál lesz érdekesebb) A napirenden viszont nem biztos, hogy változtatok, amíg képesek vagyunk egymáshoz igazodni. Mert lehet én alszok tovább, akkor nekik is csúszik minden...
érzésből, józan ésszel, és nem könyvből kell gyereket nevelni.
Én most kaptam jó tanácsot az apámtól búcsúzóra, hogy mi az, hogy a fiam most alszik, Ő ilyenkor alszik, reggeli, egy kis rohangálás alszik délig, ebédel, és pörög estig, ha nagyon kimerül akkor még 3kor felborul aludni egy fél órát, mert szüksége van rá.
Mert náluk rokon gyerekek csak délben alszanak, ebéd után, és miért így nevelem. Mert így jó a kicsinek.
Ügyes, értelmes gyerekem lett, aki megérti, hogy nekem is van életem rajta kívül, kötődik hozzám, hisztis néha, rendetlen, de segít ha szépen kérem. Volt, hogy mind a ketten üvöltöttünk, amikor már elkezdett nyiladozni az értelme, és még nem értette, anya miért nem csipeli a popóját, miért azt a zümmögő vackot piszkálja... Most ő "segít" felmosni:D
Mit engedsz meg majd a kicsinek? Ami nem károsítja az egészségét. Sétálhat az utcán, kézen fogva, ha nem tűri a babakocsit, de már nem rohangálhat. Kérhet csokit a boltban, de a nem az nem... Hiszti esetén kapja a hamubasültet, és keressen magán egy marhát aki megveszi...
És leírva lehet rózsaszín, de most a hosszúhétvége után ha látnád a bombatámadás sújtotta lakást, a páromnak már jeleztem, ébred a fiunk, én elkezdek rendet tenni, de Ő már csokival jöjjön haza, és előbb a csokit dugja be az ajtón... Mert lehet idegtépős lesz a rendrakás. Viszont ha sikerül rendet tenni "időre", akkor a diliből a játszótéren már senki semmit sem lát, csak egy szépen "idomított" totyogót, aki nem rohan neki a mozgó hintának, és nem eteti meg a homokozótársát, és egy nyugodt sima arcú anyukát...
A nagy titok szerintem a feszültség levezetésében van... Képes vagy e levezetni a feszültséget anélkül, hogy a babának árts, akár kajabálás akár fizikai bántalmazás, és ami fontos, hogy magadnak se árts vele, levezesd, ne elfojtsd. Mert egy idő után robbanni fog, és...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!