Megkeresztelik úgy a kicsit, ha csak polgári esküvőnk volt?
Nekünk megkeresztelték a kicsit, pedig nem voltunk házasok sem.
Elmondtam az "ügyintézőnek" a plébánián, hogy amikor úgy érezzük megértünk a házasság szentségére, akkor az oltár előtt is fogadalmat teszünk, addig "csak mert az olyan szépre" nem. Elfogadta az atya is, minden gond nélkül megvolt a keresztelő.
Most a második kicsi is úgy lesz megkeresztelve, hogy templomi esküvőnk nem volt, még( polgári volt)
Igazsag szerint nem szabadna megkeresztelnie de ha kicsit is engedekeny a papa megteszi.
Mi hazasok vagyunk minden tekintetben de a frjem az eskuvo utan kijelentette hogy o templomba megegyszer be nem teszi a labat.Izgi volt igy elmenni megbeszelni a keresztelot,persze rogton kerdezte a pap hogy hol van az apuka.Mondtam neki hogy o nem szeretne resztvenni a keresztelon,eloszor jott hogy igy nem lehet de aztan elkezdtem sorolni hogy a gyerek nem tehet rola hogy az apja nem akar ott lenni stb.Vegul megkeresztelte az apja nelkul is.A gyereket kell eloterbe helyezni hogy nem akarod hogy pogany legyen stb,ha engedekeny a pap belemegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!