Szerintetek nem árt az a babának, ha a napközbeni alvásából mindig felébresztem?
ne haragudj, de nem tudok túllépni a dolgon.
te mindig percre pontosan ugyanannyit alszol? babád ráadásul fejlődésben van, szüksége van az alvásra. alvás közben fejlődik az idegrendszere, akkor raktározza el a szerzett infokat.
én csak akkor keltem fel, ha időre megyünk valahova, és akkor is nagyon rossz érzés van bennem.
Ne keltegesd! Nem tesz jót neki,és te sem örülnél ha veled csinálnák. Had aludjon akkor és annyit amennyit ő akar! A babák maguknak alakítják ki a napi rendjüket,nekünk kell hozzá alkalmazkodni. Az este 8kori alváshoz sem kell görcsösen ragaszkodni.
Az én kislányom 6-7között kel,de már 10óra után álmos. Alszik vagy délig,aztán délután 4-5felé megint elalszik,és van hogy 7ig. Este 9-10között fekszik le,én nem csinálok ebből problémát.
de számolj!
5kor kel, este 8kor fekszik. akkor ha leteszed 11kor, alszik 2-3 órát és este 7-8 között ismét fáradt lesz.
a Te babád 2-3 órával előbb kezdi a napot mint a többi baba, tehát 2-3 órával előbbre is kéne hoznod.
legyen ebéd 10kor, 11kor meg alvás. vagy legyen ebéd alvás után, de akkor valami nagyon laktató 10órai kéne
Én is felkeltettem a lányomat, amikor a napi 2 alvásból 1 lett.
Én RAGASZKODOM hozzá, hogy este 8-kor aludjon, nem érdekel más véleménye ezzel kapcsolatban.
Volt idő, hogy a napi 2 alvás sok volt, és még este 10-kor is ugrált a fejünkön. Ezért én is ezt csináltam, felkeltettem délelőtti alvásból is 1 óra után (amúgy aludt volna 1,5 órát), és délután SOHA nem hagytam aludni 4 után. Ha akár fél 5-ig is aludt, nem aludt el 8-kor.
Kb 2 hónapig tartott ez az időszak, utána nagyon jól el tudtam húzni a délelőtti alvást, hogy déli alvás legyen belőle. Mindig egy picit később raktam le délelőtt, míg dél nem lett.
NEM LETT SEMMI BAJA, nem állt meg a fejlődésben.
Viszont nagyon jó kis napirendje van, és hálás és kiszámítható is, nem totál össze-vissza van, ahogy esik úgy puffan.
2 éves múlt, most is ragaszkodom a napirendjéhez, és most is szeretem, ha este 8-kor ágyban van, persze nappal már csak egyszer alszik.
De gondolom, ha csak én egyedül vagyok, aki ébresztgette a babáját az átállás időszakában, biztos jól le fogtok pontozni.
Kedves utolsó! Örülök, hogy valaki pontosan érti a problémámat, ugyanúgy gondolkodunk. Azt esti 8 órai lefekvés érdekében ébresztem csak én is, nem hóbortból. Ahhoz viszont ragaszkodom, még ha egy ideig ez is az ára. Nem hinném, hogy ártana az ébresztés, de azért inkább megpróbálom kihúzni a napot egy alvással, és akkor annyit alszik amennyit csak akar.
De mindenkinek köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!