Mit tegyek? 7 hós fiam éjszaka többször sír éjszaka, forgolódik, nyöszörög. Összefügghet fogzással? Napközbeni alvásból is sírva ébred.
Akár fogzással is, és van egy ún. szeparációs szorongás nevű jelenség, ami szintén hozhat ilyesmit magával. Sőt, akár álmodhat rosszat is. Sajnos mi is küzdünk ezzel, nekem 3 éves a lányom, de még mindig sokszor rosszkedvűen, sírva ébred. Próbálom neki az elalvást nagyon meghitté, nyugodttá tenni, hogy szívesen menjen, ébredésnél is igyekszem kedvében járni. Mondjuk ilyen korban könnyebb már megvigasztalni (pl egy kis túró rudival :D). Fiamnál az éjszakai nyöszörgés sokszor azért van, mert melege van (1,5 éves). Erre pl elég nehezen jöttem rá. Sokáig nem akartam elhinni, h 22-23 fokban egy szál pizsiben, totál takaró nélkül akar aludni (és nem fog megfázni). Pedig így van :)
Remélem megtaláljátok Ti is a megoldást! :)
Nálunk is ugyanezt csinálja a lányom 6 hónapos korától (pedig előtte átaludta az éjszakákat, és reggel mosolyogva ébredt, illetve napközben is). Most meg 2-3 óránként sírva ébred, szopizik és alszik tovább. (vagyis ébredt, mert 2-3 napja ismét nyugisak az éjszakák). Nálunk másfél hónapig tartott ez az őrület, gondoltam már mindenre, fogzásra, éhségre, melegre, szorongásra, de egyszer csak magától elmúlt.
Sajnos nálunk nem volt rá "gyógymód".
Kitartás és sok türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!