Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem adta/adja babáját...

Aki nem adta/adja babáját bölcsibe, az miért döntött úgy? Mi dilemmázunk a férjemmel, hogy menjen, ne menjen.

Figyelt kérdés
Én mellette vagyok, Ő pedig ellene. Dolgozni fogod GYED után, de rugalmas a munkahelyem, így amikor párom dolgozik én vagyok otthon, és ugyanez fordítva. Persze, ennek hátránya, hogy a család ki tudja mikor lesz együtt... Szóval, vannak olyan anyukák, akik valami miatt nem bölcsipártiak?
2011. márc. 22. 21:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekünk nagyban megkönnyítette a döntést az, hogy 20 Km-es körzetben nincs bölcsőde!
2011. márc. 22. 21:13
 2/12 A kérdező kommentje:
aha
2011. márc. 22. 21:15
 3/12 anonim ***** válasza:

Én amig megtehetem nem adom be.Persze ha nagyon kellene a fizum akkor mennék,de amig kijövünk a gyedből és a férjem fizujából addig nem adom be semmi pénzért.

Nem véletlenül 3 év a GYES,addig azért jó otthon lenni a kicsivel,és gyerektársasága is van a fimanak:)

Persze van aki nem teheti meg hogy ne dolgozzon,én is azt megértem.

2011. márc. 22. 21:16
 4/12 anonim ***** válasza:

En maradnek otthon, de a GYES mar annyira keves, hogy nem tudok 3 evig itthon maradni vele. :-(

A kislanyom is 2 evesen kezdte a bolcsit, igaz az elso felevben meg hazahoztam ebed utan, mert akkor ugy dolgoztam. A kisfiammal mar nem tudom ezt megtenni. :-(

Amugy en nem vagyok sem bolcsi parti sem bolcsi ellenes. Persze attol is fugg, milyen az a bolcsi. A mienk nagyon csaladias, ugyhogy vegul nem volt annyira rossz, mint ahogy kepzeltem..

2011. márc. 22. 21:23
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

Nekem most 50-es éveikben járó anukák mondogatták, hogy soha nem kaphatóak vissza azok az idők, amíg tehetem, maradjak a babámmal, neveljem én, gondoskodjak róla, törődjek vele, ne a bölcsiben legyen 1 a sok közül; ott mégiscsak egy gondozó van több gyerekre, nem kapja meg az osztatlan figyelmet, szülei óvó szeretét, segítését, tanítását. Nekem örüljön, nekem mutassa be újabb és újabb tudományát, én fogjam a kezét, az én főztömet egye, és taníthassam, én legyek mellette, amikor felébred az ebéd utáni alvásból.

Szóval én nem adom bölcsibe.

2011. márc. 22. 22:29
 6/12 anonim ***** válasza:
utolsó ezt nagyon szépen megfogalmaztad:)
2011. márc. 22. 22:35
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

Novemberben lesz 3 éves a lányom, és épp ma voltunk nyílt napon a bölcsibe. Szeptembertől fog járni, ha felveszik. És akkor már 2 hónap múlva 3 éves lesz. Én sem akartam bölcsibe adni, és a nyílt napon látottak erről meg is győztek.

Volt pár 1 év körüli kicsi fiúcska a bölcsiben, épphogy jártak még. A többiek mind nagyobbak, 2-4 év közöttiek. Az anyuka szíve biztos megszakadt volna, ha látta volna, hogy hányszor sírva fakadtak az udvaron játék közben azok a picurkák.. Estek, keltek, a nagyok kiszedték alóluk a biciklit, vagy elvették tőlük (nem gonoszságból!!!) a játékaikat, aminek keserves sírás lett a vége.

Ahogy segélykérően körülnéztek, jaj, úgy sajnáltam őket. Na ilyenkor azért még anya jelenléte, ölelése szerintem nagyon kéne... Egy 2-3 évesnek is, de egy 1 évesnek meg pláne.

2011. márc. 22. 23:55
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

én viszont bölcsipárti vagyok. 1 év 9 hós lesz a lányom, amikor bölcsibe megy, jelenleg 4 órában dolgozom, a nagymamák vigyáznak rá felváltva.

biztos, hogy nagyon nehéz elegedni a gyerekünk kezét, azon aggódni, hogy vajon mi lesz vele, hogyan gondozzák...stb. de azt gondolom, hogy azok a gyerekek akik bölcsibe kerülnek, sokkal önállóbbak, könnyebben barátkoznak, hamarabb tanulnak meg mindent. szerintem sokkal nehezebb az óvódába beszoktatni, főleg, ha éjjel-nappal az anyukával vannak addig.

aki azt mondja, hogy ezt a korszakot nem lehet visszahozni, annak igaza van. de minden korszaknak megvan a maga szépsége, a gyereknek 3 éves kora után is a szülei lesznek a legfontosabb emberek még jó darabig, így azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell csak az első 3 évet kiemelni. én a fokozatosság híve vagyok. ezért is döntöttünk úgy, hogy délelőtt dolgozom, vagy akár délután is megtehetem, addig mással lesz a lányunk. 2 hónapja csináljuk, most 14 hós. eddig teljesen bevált.

én a helyedben azt tenném, ha lehet, hogy csak fél napra, azaz pár órára adnám be. aztán tiétek lenne az egész délután és este.

azt már le sem merem írni, hogy milyen elméletem van arról, hogy manapság a nagy gyerekjogok-hangoztatásnak mi lett a következménye. természetesen egy 3 év alatti gyereknek elsősorban a szülei mellett a helye, de a társadalomba való beilleszkedés nagy követelmény, és a mai gyerekek értelmi fejlődése sokkal gyorsabb, mint anyáink, nagyanyáink korában volt. szóval egy 2 év körüli gyereknek egyáltalán nem árt a közösség.

2011. márc. 23. 07:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia,két lányom van,a nagylányomat be kellett adnom bölcsibe,mert nem álltunk úgy anyagilag és visszamentem dolgozni.Akkor megfogadtam,hogy a következő babát megpróbáljuk úgy vállalni,hogy ne kelljen bölcsibe adnom.A lányomat minden nap! ordítva tépték ki a kezemből,nem javult a helyzet későbbre sem,bölcsi után itthon semmit nem tudtam szinte csinálni,mert szorosan követett és állandóan játszani akart velem.Ezen kívül a legtöbb bölcsi véleményem szerint gyermekmegőrző.Most 19 hónapos a kisebbik lányunk és időközben elvégeztem egy okj-és szakmát és azzal egészítem ki a hiányzó keresetet.Ilyenkor a nagyik vigyáznak rá.Nem kell túlzásba vinnem a melót,havonta kb. öt-hat alkalommal dolgozok egy fél délelőttöt és ezzel bőven kivagyunk a slamasztikából.Éppen ezért megértek mindenkit,azt is,akinek bölcsibe kell adnia gyermekét és azt is,aki inkább megoldja másképp.
2011. márc. 23. 08:02
 10/12 anonim ***** válasza:
44%

Nem adtam bölcsibe. Sokaktól hallottam, hogy a gyermekük visszafejlődik a bölcsibe, mert a kicsiktől azt látja, hogy akkor foglalkoznak velük ha pl pelusozni kell. A beszéd terén is ez a helyzet.

Ha valaki megteheti szerintem ne adja, inkább majd az ovi. Ott korban egyforma gyerekekkel van, napirenddel, foglalkozásokkal.

Persze az más, ha valaki anyagi okok miatt kénytelen beadni.

De van olyan ismerősöm is, aki azért adta be mondván "minél előbb elszakad a gyerek a szüleitől, annál inkább önálló lesz később". De ezzel én nem értek egyet. 3 évesen épp elég elkezdeni az elszakadást, szerintem.

2011. márc. 23. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!