Csak az én kisfiam nem "tudja"? Valamit nem jól csinálok?
22 hónapos a kisfiam, és bármennyit mutatom hol az orra, szája..., meg melyik állat mi micsoda, nem hajlandó rámutatni,nem utánozza az állathangokat, olyan mintha nem tudná. Ha nézegetünk meséskönyvet akkor mondom neki mutasd meg hol van ez-az és nem csinálja. Nem tudom nem tudja, vagy csak nem akarja. Minden nap elmondom, mutogatom a testrészeit, és semmi. Már teljesen kivagyok emiatt.
De ha öltözünk, meglátja a zoknit, akkor emeli a lábát, tudja hová kell a sapka, cipő stb.. beszélni még nem beszél. Bár nagyon nehéz leültetni akár 10 percre is, mert állandóan csak fut, jön-megy mint aki nem ér rá.
Nehogy kiakadj az első válaszolón.
Azt sem tudja mit jelent a szó, csak próbál értelmesnek mutatkozni, de sajnos nála nincs kiút a sötétségből.
Ezen nem szabad fennakadni, vannak beteg agyú emberek, akik ilyenekkel szórakoznak, inkább sajnáld, mert szerencsétlennek az iq-ja negatívba fordul. Szánalmas, de nem idegesítő, csak egy vaksötét ostoba liba (vagy valami hím állat).
Elképzelhető, hogy picit le van maradva, de szerintem inkább annyi a helyzet, hogy nem akarja mondani. Valószínűleg pontosan tudja, hogy milye hol van (írtad hogy öltözködésnél is teljesen képben van), csak nem izgatja, hogy meg is mutassa, mert nem látja értelmét.
Beszélj a védőnővel, de nagyon ne izgasd magad, lehet ő pont az a kategória, aki egy szót se szól, majd elkezd mondatokban beszélni:) Nyugi.
Kedves kérdező! A retardált szó nem azt jelenti, hogy "hülye". Elmagyarázom.
Amikor terhes voltam, engem is szíven ütött, amikor a doki az ultrahang vizsgálat közben azt mondta az én lányomra is, hogy "retardált". Az ember ilyenkor egyből arra gondol, hogy "hülye" lesz a gyerekem? De nem elmagyarázta nekem is. A "retardált" szó jelentése: a korához képest nem elég fejlett, úgy szellemileg, mint testileg. Én 2700 g és 51 cm-rel szültem időre. És most egy 9 kg és 75 cm-es, és 11 hós gyönyörű nagy lányom van. Csak vigasztalni akarlak, nem bántani. Azt meg nem hiszem, hogy a hallásával lenne gond, mert azt csak észrevette volna az anyuka. Lehet, hogy csak nem érdekli, de szerintem is vidd el gyermekorvoshoz, már azért is, hogy megnyugodjál.
Hagyd az elsőt, azt sem tudja mit írkál!
Nem hiszem hogy nagy baj lenne, de azért dokinál rákérdezhetsz, nem e a hallásával van baj.De reméljük hogy nem, és majd megjön egyszer csak a kedve a dolgokhoz.
Minden jót Nektek!
Lusta a büdöskölke:) és az anyukáját idegeli.
Nyugi. Az én okos nagy fiam pepitában:)(21hónapos)
Az én kislányom is 22 hónapos. Igazából csak pár hete kezdett el nagyon sokat beszélni, korábban kecés szót ismert. A testrészeit hamar megtanulta, egy kis mondókát mondtam, mutattam neki, azzal könnyebb volt. Mostanra már a térd, boka, szemöldök stb is megy.
A kislányom is mindent lassabban tanul meg, mint a kortársai, de ez a bika jegyére abszolút illik is. Hogy ez is lehet-e a háttérben, nem tudom. Mindenesetre pár hete úgy megindulta a beszédfejlődében, amiről korábban álmodni sem mertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!