Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónapos kisfiatok miket mond?

17 hónapos kisfiatok miket mond?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 13:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Kedves hitetlenkedő anyukának egyébként a táblázatom egy részét bemásolom ide, ami a cselekvéseket tartalmazza csak, amiket kisfiam használ, mond (jókor és jó helyen). Aztán el lehet dönteni, hogy halandzsázik vagy sem...

aaszik - alszik

adom - kérem, add ide

akaasz - akarsz

ássz - állsz

beszéj, beszét - beszélni, beszélt

bezet - vezet

búg - a búgócsiga pl.

bújj

dó - dolgozik

dob

eedőt - eldőlt

eement - elment

eetőőt - eltört

eevesz - elveszett

éjaz - almát lehéjazni

elvisz

épít

ess, eszett - esik, esett

fát - fájt

fogo - fogom, fogod

főz

fúj

gyeje - gyere

haddad - hagyjad

hasszi - hapcizni

hozom, hozod, hozz

húz, fúz - redőnyt felhúzni

ideadod

játom - látom

jeeszett - leesett

jepűt - repült

jesz - leszedni

jössz - kéreckedik fel

kap - kapcsolni

kapott

kapsz

kijössz - pl. ágyból

kopát - kopácsol

köt - cipőt beköt

massz - masszírozni

mennü - menjünk

mész

mondad - mondjad

mosz - mos

néz

nyit - nyitni kaput

nyom

panci - pancsizni

pisz, piszít - pisilni, pisilt

pö - pörgessük meg

siess

süt

szajad - szalad

szájad - szárad, száraz

szegít - segít

szejel - szerel

szét - szétszed

széta, szétát - sétálni

szótam - szóltam

szúj - szúr

ta - csavard le

taatott - tartott

tente - tentézni

tesz - tenni helyére vmit

tész - kérsz

tol

ugat

váj, vájjá - vár, várjál

visz, viszem

zenél, zenét

2011. márc. 19. 00:17
 12/23 anonim ***** válasza:
43%
Nem vagyok irigy,mire is lennék?Csak ez nevetséges volt,hogy "az én gyerekem már 396 szót mond".Ennyi.
2011. márc. 19. 09:30
 13/23 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy neked nevetséges, nekem nem az. Miért lenne nevetséges, hogy vezetek egy "szótárat"? Majd mi fogunk nevetni 18 évesen rajta, ha visszaolvassuk, te meg emlékezni sem fogsz, miket mondott a tiéd. Ennyi!
2011. márc. 19. 09:31
 14/23 anonim ***** válasza:
36%
Egyébként meg szerintem egyáltalán nem nevetség tárgya, hogy egy 17,5 hónapos gyerek ilyen sok szót használ. Sok 2-3 év közötti gyerek nem beszél ennyit.
2011. márc. 19. 09:33
 15/23 anonim ***** válasza:
27%
Ja, és hogy neked nincs is mire emlékezni? Hát bocs, erről igazán nem én tehetek...
2011. márc. 19. 09:53
 16/23 anonim ***** válasza:
50%
Van mire emlékeznem,mert 3 babanaplót is vezetek.Az ilyen anyukáktól,mint te,szokott rosszul lenni mindenki,hogy az ő gyereke a Szuper gyerek.Pár hónap és már írni és olvasni is fog.Hajrá!
2011. márc. 19. 11:03
 17/23 anonim ***** válasza:
14%

Egyetlen szóval nem írtam, hogy szuper gyerek. Sokat beszél, ez tény.

De nem eszik teljesen egyedül, nem iszik teljesen egyedül pohárból, és olyan messze vagyunk a bilizéstől, mint Makó Jeruzsálemtől.

De hogy te lehalandzsázd a gyerekem beszédét, szavait, mondatait, Uram bocsá, engedtessék már meg, hogy ne hagyjam szó nélkül!

2011. márc. 19. 11:10
 18/23 anonim ***** válasza:
59%

A sokat beszélő anyukáknak, csak annyit mondanék, hogy ne foglalkozzatok az "ilyenekkel", tuti irigyek, tapasztalat.

Én is mit kaptam azért, mert le mertem itt írni, hogy a kisfiam 6 hónaposan teljesen egyedül felállt és 8 hónaposan kapaszkodás, mindenféle segítség nélkül elindult. Én akkor megfogadtam, h többet soha nem írom le, mert nem hisznek nekem. Anélkül is büszke vagyok a kisfiamra, hogy itt hitegessem. Ti is legyetek azok, akik meg nem hisznek nektek, hagyjátok, hagyj forrjanak saját mérgükben.

Nekem is rossz h 18 hónapos és még nem akar megszólalni, de most ha itt idegesítem magam, attól jobb lesz? Nekem nem.

Amúgy még egy tanácsom lenne. Nézzetek be többször a Kisgyerekek kategóriába, én pár hete oda is benézek és ott esküszöm nincsen ennyi veszekedés, irigység, utálat!

Üdv.: az 1. válaszadó

2011. márc. 19. 13:22
 19/23 anonim ***** válasza:
41%

"A sokat beszélő babák anyukáinak..."

Bocs, így akartam kezdeni :)))

2011. márc. 19. 13:23
 20/23 anonim ***** válasza:
49%
Kedves irigy 73 százalékos válaszoló.Legalább nézz magadba és magadnak valld be,hogy irigységből írtad,amit írtál.Itt senki nem írta,hogy neki szuper gyereke van,aki ír és olvas,csak a tényeket írta le, a kérdésre válaszolt.Te pedig kétségbe vontad.Amiért a te gyermeked hat szót mond,attól még a másé beszélhet többet.Az enyém már olyanokat is mond,hogy add ide,még egyszer stb.Senki nem butázta le itt a más gyerekét,mert nem beszél egyáltalán vagy csak pár szót mond.Az egyik gyerek ebben a másik másban ügyes.Ezt miért nem lehet elfogadni?És nem az olyan anyukáktól van rosszul itt mindenki,aki őszintén leírja,hogy mit tud a babája,hanem az olyan irigyektől mint te,aki rosszindulatból kétségbe vonja a más által leírtakat.Én ugyan nem számoltam össze,hogy hány szót használ a fiam,de nem keveset.Úgyhogy szállj magadba és szállj le rólunk.És köszönjük a nyolc hónaposan járó baba anyukájának,hogy hisz nekünk,és megért minket.Én elhiszem,hogy járt nyolc hónaposan a babád,mert ilyen is van.
2011. márc. 19. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!