17 hónapos kisfiatok miket mond?
Kedves hitetlenkedő anyukának egyébként a táblázatom egy részét bemásolom ide, ami a cselekvéseket tartalmazza csak, amiket kisfiam használ, mond (jókor és jó helyen). Aztán el lehet dönteni, hogy halandzsázik vagy sem...
aaszik - alszik
adom - kérem, add ide
akaasz - akarsz
ássz - állsz
beszéj, beszét - beszélni, beszélt
bezet - vezet
búg - a búgócsiga pl.
bújj
dó - dolgozik
dob
eedőt - eldőlt
eement - elment
eetőőt - eltört
eevesz - elveszett
éjaz - almát lehéjazni
elvisz
épít
ess, eszett - esik, esett
fát - fájt
fogo - fogom, fogod
főz
fúj
gyeje - gyere
haddad - hagyjad
hasszi - hapcizni
hozom, hozod, hozz
húz, fúz - redőnyt felhúzni
ideadod
játom - látom
jeeszett - leesett
jepűt - repült
jesz - leszedni
jössz - kéreckedik fel
kap - kapcsolni
kapott
kapsz
kijössz - pl. ágyból
kopát - kopácsol
köt - cipőt beköt
massz - masszírozni
mennü - menjünk
mész
mondad - mondjad
mosz - mos
néz
nyit - nyitni kaput
nyom
panci - pancsizni
pisz, piszít - pisilni, pisilt
pö - pörgessük meg
siess
süt
szajad - szalad
szájad - szárad, száraz
szegít - segít
szejel - szerel
szét - szétszed
széta, szétát - sétálni
szótam - szóltam
szúj - szúr
ta - csavard le
taatott - tartott
tente - tentézni
tesz - tenni helyére vmit
tész - kérsz
tol
ugat
váj, vájjá - vár, várjál
visz, viszem
zenél, zenét
Egyetlen szóval nem írtam, hogy szuper gyerek. Sokat beszél, ez tény.
De nem eszik teljesen egyedül, nem iszik teljesen egyedül pohárból, és olyan messze vagyunk a bilizéstől, mint Makó Jeruzsálemtől.
De hogy te lehalandzsázd a gyerekem beszédét, szavait, mondatait, Uram bocsá, engedtessék már meg, hogy ne hagyjam szó nélkül!
A sokat beszélő anyukáknak, csak annyit mondanék, hogy ne foglalkozzatok az "ilyenekkel", tuti irigyek, tapasztalat.
Én is mit kaptam azért, mert le mertem itt írni, hogy a kisfiam 6 hónaposan teljesen egyedül felállt és 8 hónaposan kapaszkodás, mindenféle segítség nélkül elindult. Én akkor megfogadtam, h többet soha nem írom le, mert nem hisznek nekem. Anélkül is büszke vagyok a kisfiamra, hogy itt hitegessem. Ti is legyetek azok, akik meg nem hisznek nektek, hagyjátok, hagyj forrjanak saját mérgükben.
Nekem is rossz h 18 hónapos és még nem akar megszólalni, de most ha itt idegesítem magam, attól jobb lesz? Nekem nem.
Amúgy még egy tanácsom lenne. Nézzetek be többször a Kisgyerekek kategóriába, én pár hete oda is benézek és ott esküszöm nincsen ennyi veszekedés, irigység, utálat!
Üdv.: az 1. válaszadó
"A sokat beszélő babák anyukáinak..."
Bocs, így akartam kezdeni :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!