Most 18 hónapos kisfiatok mennyit és mit beszél?
17 hónapos kisfiam van. Ezeket mondja:apa,anya,papa,mama,bácsi (tácsi),néni,vísz (víz),bisz (busz),siha (vonat hangja),miá,cic (cica),cici (csiki-csiki,)Bi (öcsém Norbi), Adi (másik öcsém Adri), pápá (integet közbe),nem,de,dádá (ha rossz), ham,vau-vau, iá. Ha menni akar a boltba akkor hozza a papucsát,vagy a cipőjét.Kisfiam viszont 13,5 hónaposan indult el.Nincs evvel semmi gond,hogy ezeket mondja.Írtad,hogy ő hamar elindult.Testrészeit tudja mutatni?Nálunk nem megy.De megérti öltöztetésnél,hogy add a kezed,add a lábad.
Miket szokott amúgy csinálni?
18 hónapos a kisfiam, a szókincse: nem, gyere, vau (minden szőrös állatra :)), papa, mama, szia, halló. Illetve néha mintha mondaná reggeli és vacsi előtt, hogy kakaó.
És nem vagyok elkeseredve egyáltalán. Miért lennék? Van olyan gyerek aki ennyi idősen már folyékonyan beszél, de ez egyrészt ritka, másrészt meg nem lóverseny. És ha csak egy év múlva fognak a mieink beszélni, akkor mi van? Őszintén, minek ezen elkeseredni?
Harmadik vagyok.
Szerintem teljesen felesleges direkt tanítani, pláne, ha nem érdekli. :) Mi mindig mondtuk fürdéskor, hogy add a kezed, add a lábad, aztán olyan három hete mondtam neki, hogy gyere, megmossuk a lábad, erre megfogta. :))
Nem kell külön tanítással fárasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!