Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok emiatt?...

Rossz anya vagyok emiatt? Bűntudatom van.

Figyelt kérdés

Vért kellett venni a pici babámtól(1hónapos)és mondta a doki,hogy segíteni kellene,nyomkodni kell az ujjacskáját,hogy kellő mennyiség kijöjjön.

Nah,én erre mondtam,hogy nanee,én erre nem vagyok képes,a saját vérvételeimen is majdnem elájulok,hát még préseljem a vért a lányom picike ujjacskájából?Mondta,hogy rendben,akkor majd hív egy nővérkét ő segít neki,én kimehetek.

Ki is mentem,de így is borzalmas volt,hallottam hogy sír és rájöttem,hogy nem kellett volna magára hagynom!Hiszen pont ilyenkor kellene ott lennie anyának,nem?

Emiatt nagyon rosszul érzem magam,hogy magára hagytam,legközelebb az oltásoknál tuti bent leszek!!!

Mi a véleményetek erről?

2011. márc. 18. 11:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

én megértelek. :(

lányom korazsülött volt. 7 hónapos koráig 9-szer kellett vért venni tőle, (egyszer vért is kapott)leginkább vénásan. most is vár ránk egy. amikor a kórházban feküdtünk, mindkét alkalommal a nővérek vitték el a babát, éppen azért mert tudták mennyire sír egy baba és megviseli ez anyukát. én volt hogy elvitték a picit mert branült kapott és annyira ordított hogy kihallatszott a kezelőből. a fülemet befogva zokogtam a férjemmel együtt.

nem vagy rossz anya, figyelj, ha úgy érzed nem bírod elviselni a látványt, még mindig jobb hogy kimentél mint hogy a nővéreknek egy félájult anyukát is gondozni kelljen. reméljük nem lesz sok vérvételetek, és szerintem idővel amikor te is erősebb leszel lelkileg, már bent fogsz tudni maradni.a kórházi vérvételen kívül én midnig bent maradtam, az ölemben fogtam a picit. igaz hullott könnyem, de szegény lányomnak volt a legrosszabb!

2011. márc. 18. 11:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Eloszor 5naposan vettek tolle vert(ez nalunk kotelezo),ott sem lehettem,masodszor 8honaposan.sajat vervetelemen mindig elajulok de muszaly volt ott lennem es lefognom.

Ha tudsz beszelj hozza es semmikepp ne arra figyelj mit csinalnak vele.

Ja es probald ugy felfogni hogy az o erdekeben tortenik a dolog,mint az oltasnal.Vannak dolgok amik fajank ugyan de muszaly.

2011. márc. 18. 13:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Én oltáskor a védőnő kezébe nyomom a gyerekeimet (2 van), hogy intézze őt, én nem bírom se a vért, se a tűt.

Nincs ezzel semmi baj szerintem. Mire kész az oltás, már ott állok menetkészen ölelésre, vigasztalásra.

Kétszer kellett nekem ott állnom eddig oltásnál, mert nem ért rá a nővér vagy védőnő már nem tudom, mindkétszer elzöldültem, hányingerem lett, majdnem elájultam, mindkétszer a pihenőszobában kötöttem ki. Az rosszabb volt, mert oltás után a síró gyerekeimet nem én tudtam megvigasztalni.

Inkább akkor ott sem vagyok, így jobb mindenkinek.

2011. márc. 18. 13:29
 14/17 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, egyszer olyan is volt, hogy elesett a lányom, vérzett a szája, aztán én is rosszul lettem, úgy kellett engem felmosni a padlóról, hát ez van, nem bírom a vért sajna
2011. márc. 18. 13:31
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

ahogy már írta vki, nem teheted meg anyaként, hogy valamitől megijedsz. te vagy az anyja, a minden, a védelmező. én iszonyodom pl. a cserebogaraktól, amikor repöülnek, nem bírom azt a hangot, ahogy zizegnek, de ha arról lenne szó, akkor a kislányomért akár 1000 is röpködhetne körülem. neked meg ki kell bírnod a vérvételt, mert bizony, neki legalább az valami vigasz még ha fáj is, de ha látja hogy anya bátor, ő is hamarabb megnyugszik. most még amúgy nem késő, mert 1 hónaposan olyan sokat nem fog még fel a dolgoból, de majd ha jön a későbbi oltások ideje, akkor fontos lesz, hogy terajtad mit lát. lehet hogy akkor is sírni fog, de ha te erős vagy, hamarabb megnyugszik majd ő is.

amúgy nem tartalak rossz anyának, hiszen emiatt bűntudatod lett. akkor lennél rossz anya ha sz@rnál erre az egészre. :)

2011. márc. 18. 13:43
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Kedves utolso szuletett anyatigris hozzaszolo! Es mi van, ha az idegessegtol megremeg a keze, mert nem tudja uralni magat (erzelmeket eleg nehez, plane ha felelmek, na de errol biztos te is tudsz) es veletlen atszurja a doki a gyerek venajat, mert anya nem tudta rendesen lefogni? Komolyan ugy felduhit, amikor ilyen bezzeg anayakat olvasok, menjel, edd meg a cserebogarakat. Emberek vagyunk, vannak gyengesegeink, mit kell mar ezt a szegeny not stresszelni???? Ha nem birja, nem birja, ezert vannak az orvosok es a noverek. Ha mi anyak mindent megtudnank csinalni, rajuk nem lenne szukseg. Hogy en mennyire utalom a fajtadat!

Mellesleg Ovoneni voltam

2011. márc. 18. 16:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Remélem, óvónéni, nem hozzád kerül a lányom, mert nem vagy szimpatikus. Látod, te is azt mondod a kérdezőre, hogy nő, nem anyuka... Tudod, én azt gondolom, hogy anyaként leküzdöm a gyengeségeimet érte, lemondok sok mindenről, de nem rabszolga módon, hanem felnőve ahhoz az angyalhoz, akit ajándékba kaptam és ahhoz a feladathoz, amit vállaltam és ennek ez is része, hogy a nemszeretem dolgokat is megteszem. Én amúgy nem bántottam, csak annyit mondtam, hogy 1 hónapos baba anyjaként még most kezdi tanulni ezt a borzasztó nehéz életfeladatot. Én is tanulom, csak én már nem akadok fönn olyan dolgokon, amik mondjuk 1.5 éve gondot okoztak, máshol tartok a tanulási folyamatban, de még mindig a legelején.
2011. márc. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!