Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adhatok neki székrekedésre?

Mit adhatok neki székrekedésre?

Figyelt kérdés

Két hónapos kisfiam anyatejes baba, esténként kell csak tápszerrel kiegészítenem. Kedd este több tápszert kapott, mint egyébként szokott, mert nagyon sírt, és nem lakott jól. Eddig naponta legalább 2-3 kakis pelusa volt, most pedig már a harmadik napja semmi.

Szerintetek ez nagy baj? Nem akarom megvárni, hogy szenvedjen, ezért kérdezem, hogy tehetek-e valamit?

2011. márc. 11. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Amíg őt nem zavarja, egyáltalán nem gond, hogy egy anyatejes baba nem naponta kakil. Ezt álszékrekedésnek nevezik. Csupán annyit jelent, hogy kitőnően hasznosítja az anyatejet, nincs sok fölösleg. A legtöbb anyatejes baba 2-3 hónapos korától nem is kakil naponta, akár 1 hét is eltelik a két kaki között... persze, olyankor mindent pótolnak... Ha úgy látod, hogy őt zavarja, erőlködik, fáj a pocija, adj neki Laevolac szirupot, az segít!
2011. márc. 11. 10:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszönöm szépen!!! Attól féltem, hogy a tápszer megfogta a hasát, de akkor megnyugodtam. Még egyszer köszönöm!
2011. márc. 11. 11:35
 3/5 anonim ***** válasza:
47%
Hát, én nem így gondolom! Pont hogy az anyatejnek hashajtó hatása van.Oké, ha nincs egy napig, de 2. nap én már nem hagynám annyiban!Egyébként egyszer az én babámnak is volt székrekedése, és mondta a védőnő, hogy a tápszertől.Amíg csak anyatejet kapott, ki sem látszottunk a kakis pelusból.Az ő korában amit tehetsz ( adhatsz neki) az a kamilla tea.Főzöl egy adagot, és odaadod cumisüvegből, amikor már ihatóra hűlt.Nekem ezt is a védőnő ajánlotta az egyik látogatásakor, mert mindent megkérdezek tőle, mivel első baba.Ha egy picit nagyobb lesz, néhány korty rostos gyümölcsital megoldja.Ezt tapasztaltam is, kb. 5 perc múlva úszott a kakiban a lányom.Anyatejes babánál tényleg nem kell aggódni annyira, de azért figyelj oda.Neked sem jó, ha nem tudsz wc-re menni.Amikor nekem ilyen gondom volt, a gyerekorvos is azt tanácsolta, hogy ha délutánig ( nem egy hétig!!!) nincs kaki, délután kamilla tea.
2011. márc. 11. 13:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Oké, figyelni fogok. Egy kis kamillatea nem árthat, és tényleg nem akarom megvárni, hogy szenvedjen. Egyébként nagyon jókedvű, rengeteget rottyant, mindig reménykedek, amikor tisztába teszem, de kaki nincs. :(

Kedd délelőtt még le is fürdettem napközben, mert 2-3 pelust telerakott egymás után, de azóta semmi. Még várok, de ha holnap sincs, főzök egy kamillateát. Az azért megnyugtató, hogy többet hasznosít most, meg gondolom kedden jócskán kitisztult délelőtt, de azóta csak eltelt lassan 3 nap... Köszönöm Nektek a választ!!!

2011. márc. 11. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:
64%
Eszembe jutott még valami: hőmérőzd meg.Pelenka cserénél mérd meg a "lázát" végbélben.Nekünk ez mindig működött, és az is, ha kúpot adtam.Soha, egyetlen kúp nem szívódott még fel.:)Tegnap adtam neki először Viburcol kúpot fogzásra, hát 5 perc múlva meg is lett az eredménye.Én feladtam az összes kúpot!
2011. márc. 11. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!