Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adhatok egy nyolc hónapos...

Mit adhatok egy nyolc hónapos babának székrekedésre?

Figyelt kérdés
Tegnap nem volt kaki, és éjjel nagyon szenvedett szegény. Ma végre volt, de az meg nagyon kemény volt. Valőszínű a borsófőzelék volt a ludas. Mit adjak neki enni, inni, ami lazítja a székletet. Esetele gyógyszert, vagy gyógynövényes dolog? Segítsetek kérlek, mert még mindíg szenved. Ja már tápszeres, tejcsi már sajna nincs.
2009. jan. 13. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

őszibarackot, őszibaracklevet, szilvát.

gyógyszerbe: Laevolac

2009. jan. 13. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia én a kamillateát javasolnám,nekem is hasonló gondok voltak.Próbáld meg a gyenge kamillás teát.Remélem segít,sok sikert.
2009. jan. 13. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
még borsót babot ne adj neki, káposztaféléket se, sok gyümölcsöt, az alma beállítja a széklete, adz kapjon minden nap, banánt keveset, a szilva felnőtt korban jó, de a héjában puffasztó anyagok vannak, kicsinek nem a legjobb, sok legyen a krumpli és répa is, és ha szenved székletlazítónak adj egy kis narancslevet egy csepp olajjal, illetve kérd ki a gyermekorvosod véleményét is, többnapos rekedés is lehet, amíg az új ételekhez hozzá szokik, akkor glicerines kúp azonnal segít.
2009. jan. 13. 11:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat. A borsó bébiételes volt és azt is fokozatosan kapta. Vasárnap evett meg először egy egész üveggel. Azt hiszem ezt a borsó dolgot még egy darabig akkor jegeljük..
2009. jan. 13. 11:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én 8,5 hónapos kisfiamnak a kecskeméti bébiételből a paradicsomos burgonya hallal mindig segít, mondjuk imádja is.
2009. jan. 13. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:
8 hósan nekünk a HIPP sárgabarack nagyon bevált. fél óra és tele lett a pelus.
2009. jan. 13. 14:39
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Egy 16 hónapos kislányom van, akinek már születése óta nagyon nehezen van széklete, az első pár hónapban szinte csak golyók voltak (tápot is kapott) és volt úgy, hogy az orrán jött ki az étel úgy erölködött.

Most már szinte mindenféle kaját kap, de nem változott semmit (én is ilyen voltam még ma is), mindent kipróbáltunk, hogy elérjük, hogy ne csak 3-4 naponta sikerüljön neki és ne óriási kemény golyó formában. Volt kamillás tea cukorral, szilvalekvár, aszalt szilvalé, paradicsomlé, mira víz, laevolac szirup, glicerines kúp ... (az utolsó 2 segített, de csak végső esetben használtuk). Mivel ilyenkor nagyon fontos a rost bevitele rátaláltam a 'weetabix'-re (a müzliknél található a tesco és kaisers-ben), ami majdnem 100% teljes kiörlésű búzából készült rostdús szelet és tejjel vagy táppal elkeverve lehet adni a babának már 6 hónapos kortól 1 fél szeletet, 12 hónapos kortól már 1-2 szeletet is lehet. Nálunk ettől teljesen rendbe jött a széklete és naponta max 2 naponta rendszeresen van. Terhesen én is ettem weetabixet naponta és feltételezem ettől volt naponta is székletem (mézzel és banánnal még finomabb és egészséges). Remélem tudtam segíteni.

2010. nov. 22. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!