Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segísetek nagyon szarul érzem...

Segísetek nagyon szarul érzem magam?

Figyelt kérdés

Rácsaptam a 1,5 éves kislányom fenekére, elszállt az agyam, még nem volt ilyen és most nagyon szarul érzem magam. Épp hiszti korszakát éli pakoltam a ruháit Ő meg mindent szanaszét és közben hisztizett, mikor elkezdett az ágyon ugrálni és leszedtem földhözvágta magát és visított, erre én 2-őt rásóztam a pelusra, meglepődött szegénykém, befejezte, nekem azóta is nagyon lelkiismeretfurdalásom van, csak bőgök, már 2x hánytam is és mellé 16 hetes babás vagyok, és elbizonytalanodtam mi lesz majd, hogy bírok kettővel, ha már eggyel sem megy:(

Nem tudok megnyugodni és nagyon szar anyának érzem magam, hisz ne szépítsük bántottam a gyermekem.

2011. márc. 11. 09:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Hát egy popsira csapás azért még messze van a szar anyaságtól... Az embernek néha elszáll kicsit az agya
2011. márc. 11. 09:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

ne aggódj!

szerintem jól tetted! a hisztit nem jó, ha megszokja. ha a pelusra ütöttél, akkor enm is fájt neki, csak jelezted, hogy ezt már ne.

gondolom, előtte kérted is, hogy hagyja abba.

nem attól jó szülő valaki, hogy mindent megenged a gyerekének. neki most kicsiben kell megtanulni, hogy nem mindig az van, amit ő akar.

tényleg nyugodj meg! semmi rosszat nem tettél!

2011. márc. 11. 09:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj nem vagy szar anya, nyugodj meg bírni fogsz kettővel is. Sajnos néha egy két popsira verés is hozzátartozik a neveléshez.
2011. márc. 11. 09:09
 4/16 A kérdező kommentje:
Persze, hogy szóltam szépen, majd kicsit hangosabban is többször, de nem gondoltam, hogy így el tud szállni az agyam, leszerepeltem magam előtt.
2011. márc. 11. 09:09
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, hogy elolvastátok, és válaszoltatok.
2011. márc. 11. 09:10
 6/16 Tinker Bell ***** válasza:
100%

Szerintem feleslegesen spanolod magad! Ez egy teljesen normális dolog, hogy egy-egy hiszti közben eljár a kezed. Természetesen ebben is vannak határok, de te még jóval a határokon belül jártál el! Ezen mindenki túlesik az első elfenekelés során! Más akkor sem szégyelli el magát, ha a bolt közepén üvölt a gyerekével és üti a kezét!

Vigyázz magadra és a gyerekeidre is! Nem kell annyira a lelkedre venni, hiszen nem agyba-főbe verted, hanem csak a pelusra sóztál oda, ami ha belegondolsz, még csak nem is fájt neki!

Nyugodj meg! =o)

2011. márc. 11. 09:11
 7/16 A kérdező kommentje:
Amiért nagyon rosszul esik, hogy anyukámtól kaptam én is többször fenékre, majd pofonokat is(persze megérdemeltem), de apukám soha még csak a hangját sem emelte fel soha,mindig higgadtan érvelt, én is ilyen szülő akartam lenni, nem sikerült:(
2011. márc. 11. 09:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A popsira csapás nagyon messze van attól hogy szó szerint bántja valaki a gyerekét. A popsira csapás egy tipikusan jó módszer a hisztire, hiszen egy fájdalom okozás nélküli (! ez nagyon fontos!) figyelmeztetés ha a szép szó nem használ.

Hidd el, minden anya alkalmazza ha szükséges! Hiszen a hiszti már olyan szakasza a gyerek rosszalkodásának amikor már nem mindig hallják meg ha csak szavakkal akarod kifejezni hogy állítsa le magát.

Az hogy néha hisztitzik, nem azt helenti hogy nem megy neked a nevelése, hiszenminden gyereknél előfordul hogy akaratosabb perceit éli és nagyon a középpontban akarnak lenni. Vigasztaljon a tudat hogy ki fogja nőni és millióan nevelnek egyszerre 2 vagy akár 3 hiszti-korszakos pelenkás kisgyereket, és midnenki kiborul néha, ez a gyerekneveléssel jár :)

Fel a fejjel és ne idegesítsd a hányásig magadat ilyeneken mint egy kis popsira csapás.

2011. márc. 11. 09:13
 9/16 anonim ***** válasza:
Én a 10 hónaposom kezét ütöttem 2 ütéssel pirosra,mert a konnektorban turkált.Hiába szóltam szépen...És mikor kihúzta a hosszabbító zsinórját,majd rágcsálni kezdte,elszállt az agyam!Aztán együtt sírtunk,magamhoz öleltem,és magyaráztam neki,hogy ez nagyon veszélyes,és potyogtak a könnyeim.Aztán mikor a szemébe néztem már nem sírtam,igyekeztem határozottnak tűnni és mégegyszer elmondtam ,úgy hogy közben meg is mutattam mit nem szabad piszkálni.Szerintem egyszer-egyszer mindenkinél elszakad a cérna.Sajnos!Az a jó,ha így érzed magad utána,mert így valószínűleg nem bántod többet,ahogy -remélem -én sem!Nyugi ettől még szeret,és ugyanolyan jó anyukája vagy,mint ezelőtt! :)
2011. márc. 11. 09:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
ne aggódj ettől vagy szar anya,szerintem akkor majdnem mindannyian szar anyák lennénk.és ha a fenekére csapsz,az igen messze van a veréstől!
2011. márc. 11. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!