3 hónapos babámnak adhatok már bébiételt vagy tejpépet?
Szia! Most jól le fognak ám itt Téged hurrogni! Mert ugye 6 hós korig elég az anyatej/tápszer. Persze persze... :)
Én 3,5 hós korában kezdtem kóstoltatni. De tényleg csak kóstoltatni. Adatsz neki üveges (bébikaja) gyümölcsöt, zöldséget. De csak keveset, és egy nap egy újat kapjon. Tejpépet még nem adnék neki. Én 4,5 hósan adtam neki tejpépet. Most 5 hós és a tízórait már kiváltottuk gyümire, az uzsit pedig tejpépre. Nagyon jó étvágyú :)
Ma 16.50, szerintem senki nem hurrogta le, ellenben a te hozzászólásod mindenképp rosszindulatot sejtet.:(
Kérdező, ha nincs rá valami nyomós indok (pl. nem fogadja el a tápszert, és nem gyarapszik), akkor nyugodtan várhatsz még a hozzátáplálással.
Kérdező,
Kérdező!
Egyáltalán nem rosszindulatból kérdezem, hanem kíváncsiságból: miért tennéd? Tápszeres vagy anyatejes? Orvos, védőnő mit mondanak? Szerintem az ilyesmihez ők értenek elsősorban, nem xy laikus a netről, aki szerint lehet.
Amikor legközelebb mentek orvoshoz vagy meglátogat a védőnő, nyugodtan kérdezd meg tőlük, de szerintem ne kezdj bele ilyesmibe, amíg velük nem beszéled meg. Eleve tejpépet csak HA-sat adhatsz, az meg feleannyi, ha felírják receptre (és még így sem olcsó). Ha pedig rendesen gyarapodik, szerintem le fognak beszélni róla minimum 5-6 hónapos koráig.
Ha pedig attól félsz, hogy ha kivárod az ajánlott kort, válogatós lesz, megnyugtatlak: nem ezen múlik. Mi 6 hónaposan kezdtük a gyümölcsöket, a babám azóta is imád enni, most 10 hónapos és feneketlen gyomra van, mindent szeret. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!