Masnak is van ilyen tunemenyes, inteligens anyosa, mint nekem? Vagy csak engem aldott meg az eg?
Elore is bocsanatot kerek azoktol,akik mar unalmasnak tartjak az "anyos temat",de aki nem kivancsi,az ne olvassa,es ne valaszoljon.
5 honapos a kisbabam (elso baba),24 eves vagyok,es van egy igazan "segitokesz"anyosom,aki nem tudom miert hiszi azt,hogy most jottem le a falvedorol,es miert akar mindig kioktatni.
3 eve vigyaz egy gyerekre,aki akkor meg 3 honapos volt,allitolag o neveli (nem tudom hogy lehet napi 6 oraban gyereket nevelni,sztem ezt bebiszitterkedesnek nevezik,de mindegy).Es az aproblema,hogy en mindent ugy kene csinaljak,ahogy o/ok annal a babanal csinaltak,azaz:
-nem kene szoptassam,mert igy nem tudom senkire hagyni,ha van valami dolgom,es nem tudom,hogy jollakott-e(o nem latja a szemetol,hogy 2 honapos korara megduplazta a szuletesi sulyat a kisfiam);
-a tapszer sokkal taplalobb,es egeszsegesebb,es igy latom mennyit eszik,meg legalabb rendszer lenne a napjainkban,es nem enne masfel,2 orankent,csak 3 orankent;
-3 honapos koraban el kellett volna kezdenem a hozzataplalast,es csakis repalevel,mert ok is ugy csinaltak (a baba anyukajaval)
-nem pampers-et kene hasznalnom,mert miert nem jo neki az olcsobb pelus?(erdekes,a tapszerre kolteni nem penzkidobas lenne,amikor hala Istennek tudok szoptatni);
-miert nem azt a gyogyszertari kenocsot hasznalom,amit ok is hasznaltak,mert annal jobb nincs(soha nem volt kipirosodva a babam popsija egy masik markaju gyogyszertari kenocstol);
-miert furdetem minden este,mikor eleg csak minden masodik nap;
-miert altatom hason (ha veletlen elalszik nala,o mindig hanyatt fekteti le,3 perc mulva a kisfiam fel is ebred,mivel midig oldalt,vagy hason alszik,mert ugy szereti,es ugy jo neki);
-miert nincs mindig sapka a fejen,mert anelkul konnyen fulgyulladast kaphat...
...es meg hosszan sorolhatnam.
Osszesen vagy 3x vigyazott a fiamra,amikor bevasarolni mentem,es meg nem volt babakocsink,meg hideg is volt,igy ki sem vittem volna a picurkat,es ha veletlenul epp kisnadrag,meg pulcsi volt rajta,akkor mire hazajottem at volt oltoztetve rugiba,merthat en mindig ugy oltoztetem,hogy kinnt van a dereka(ami persze nagy baromsag,hisz az o egeszsege a legfontosabb nekem).
Aztan meg ne is beszeljunk arrol,hogy a kulsomet folyton megszolja,hogy meg mindig van hasam (3kg + van rajtam),meg hogy lehet az,hogy azokban a kicsi melleimben meg mindig van tej,miert nem vagatom le a hajam,miert vannak akkkora kormeim(termeszetes,nem mukormok)...
En mar ki vagyok keszulve tole,legszivesebben be sem engednem a lakasba.A ferjem kulfoldon dolgozik,igy neki nem tudom elpanaszolni,hogy az anyja kikeszit,ezert muszaj volt mar kiirnom magambol.
Meg ha nem is valaszol senki,jolesett leirni :)
Ti most együtt éltek az anyóssal egy házban?
Ha igen akkor ez van..ezt kell szeretni.Voltaképpen akik odaköltöznek az anyós nyakára gyerekkel azoknak tudni kell,hogy a legtöbb esetben ilyen sorsban lesz részük..Ilyenkor egyik füleden be a másikon ki a sok anyós szöveg.
HA képtelen vagy együtt élni vele,ha képtelen vagy nem tudomást venni a dolgairól akkor minél előbb új életet kell kezdni,és el kell költözni..Ha már nem éltek együtt,és nem a szomszédban laksz akkor ezek a gondok elmúlnak..
Fogsz kapni válaszokat, szerintem nem is keveset.
Nem irigyelek a helyzetedért, de a határokat neked kell megszabnod anyósod felé.
Bízz önmagadban, hogy jól csinálod a dolgokat, hiszen a leírtak alapján nagyon is jól gondolkodsz a baba neveléséről. Nem kell elfogadnod az Ő véleményét, de azért érdemes nyitott füllel hallgatnod, mert hidd el, gyakran fogsz tőle használható, megfontolandó tanácsokat is kapni. Megszakítani vele a kapcsolatot nem érdemes. Egyrészt időközönként rászorulhatsz a segítségére, másrészt a babádnak Ő is a családja, és a gyerekeknek szüksége van a minél nagyobb családra.
Egyszerűen csak ne hagyd, hogy kiborítson, engedd el a füled mellett a számodra érdektelen vagy bántó megjegyzéseket.
" En mar ki vagyok keszulve tole,legszivesebben be sem engednem a lakásba."
Miért nem csinálod ezt? Mitől félsz? Attól hogy megsértődik,és nem néz többet feléd??Hisz ez tök jó lenne,nem igaz?
Nem akarok az anyós mellé állni (bár durva hogy mire képes) De te magad meg is érdemled,hogy ilyen helyzetben vagy..Már az elején tiszta vizet kell önteni a pohárba ,és a sarkadra kellett volna állnod.Már az elején nem kellett volna beengedned a lakásba.Mondhattad volna neki,hogy addig amíg nem megfelelően viselkedik addig nem szívesen látott vendég..
Tudom miről beszélek mert az én anyósom detto ilyen lett volna ha hagyom.1 utcával lejjebb laktunk tőle,de én már az első ilyen kirohanása után elmondtam neki,hogy velem így nem viselkedhet..Ha nem tetszik neki,hogy hogyan,miképpen nevelem a lányomat akkor adoptáljon,és szüljön egy gyereket és nevelgesse kénye-kedve szerint.Én megmondtam neki,hogy addig amíg nem ő veszi a kenyeret nekem,és nem ő fizeti a számláimat addig neki nincs semmi beleszólása semmibe..Később megmondtam,hogy csak akkor jöjjön át ha a fia itthon van,mert én nem érek rá vele foglalkozni.Megsértődött.Évekig nem beszélt velem,de én nagyon jól elvoltam így..Később persze szent a béke köztünk...
Szóval valahol te is hibás vagy hogy hagytad,hogy a fejedre nőjön.
Kedves
A válasz megírásának időpontja: ma 15:05
Senki nem mondta,hogy egy lakasban lakunk,es kozlom,hogy nem szultem az anyosom nyakara (meg csak az kellett volna!!!).Nem is tudom honnan szedted ezt.
Egy varosban lakunk,o a varos egyik szelen,mi a masikon.
Megfordult mar a fejemben,hogy jol kiosztom,de aztan megse tettem.En az a tipus vagyok,aki rosszul erzi magat,ha megsert valakit,meg ha okom is lenne ra.A ferjem 100 %-ban mellettem all,de azt mondja,hogy ha o kinyitna a szajat,akkor soha tobbe nem allnank szoba egymassal,marmint mi a szuleivel(mivel rengeteg mas problema is van am itt meg),es ezt o nem akarja.
Azt meg elfelejtettem mondani,hogy amiota megszultem semmit nem kaptunk toluk,vagyis nem mi(mivel mi eddig se sokat kaptunk),de az unokajuknak az egvilagon semmit nem vettek meg.
Folyton a akeresztelot kerdeztek,nyaggattak,h mikor csinaljuk mar.Januarban kereszteltunk,es kepesek voltak utolso vendegkent megerkezni az etterembe,es mindennek a tetejebe ajandek/penz nelkul.Semmit nem adtak,mar bocsanat,de leszakadt a pofam.Es meg ezek mellett kommental,hogy ezt vagyunk,meg azt vegyunk a gyereknek.
Kikeszit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!