Miért nem hízik normálisan a gyerekem?
Figyelt kérdés
Kislányom 2,5 kg-val született, és 3 és fél hónapos korára megduplázta a születési súlyát.Most 5 hónapos múlt, és a tegnapi mérés szerint csak 5530 g.Az elmúlt 2 hónapban gyakorlatilag semmit nem hízott, hetek teltek el úgy, hogy csak 40, 50, 60 vagy 70 g-ot hízott egy héten. (pedig 150 g lenne az elvárt) Többször voltam vele tanácsadáson az orvosánál.Kevesebb már a tejem, 2 féle tápszert is kipróbáltunk, nem fogadja el, semmilyen formában.Megkezdtük a hozzátáplálást, hogy megdobjuk a súlyát.Kap minden nap tejpépet, gyümölcsöt, főzeléket.+szoptatás.Ennek ellenére csak 60 g-ot szedett fel múlt hét óta.Teljesen kétségbe vagyok esve.A védőnő szerint lehet hogy vérszegény, vagy csak étvágytalan.Az igaz, hogy egy alkalommal ő keveseket eszik, de elég is neki, erőltetni nem tudom, és nem is akarom.És nagyon mozgékony baba.Ajánlották a Béres cseppet még.Szegénykém olyan kis törékeny, mint egy 3 hónapos baba.Egyébként egészséges, vidám, életrevaló kislány.Mit csináljak?Van valami okos ötletetek??2011. márc. 8. 14:41
11/20 A kérdező kommentje:
39+6 napra született, teljesen éretten, egészségesen, én voltam ilyen pici.47 cm-vel született, és tegnap mértem 64 cm-t.A tanácsadáson eddig egyszer mérték csak, nem tudom, hogy jól mértem -e.A magasság/súly aránnyal eddig nem foglalkoztak.Nem fogyott még, de ez akkor is nagyon kevés!Erre nem is gondoltam, hogy tápszert keverjek a főzelékbe..ez jó ötlet, mindenképpen! Tartalmasabb, táplálóbb lesz.Sajnos ha ő elfordítja a fejét, szorosan összecsukja a száját, akkor nem tudok mit csinálni.Belé tömni így nem tudom! Az is lehet, hogy kisebb a gyomor kapacitása, mivel neki ez tökéletesen elég, nem panaszkodik!Ha belé nyomnám, lehet kihányná, és megutálná az összes kanalas dolgot..A Béres cseppen még gondolkodom, mert az tényleg csinálja az étvágyat.
2011. márc. 9. 07:22
12/20 anonim válasza:
Hányszor eszik egy nap, és mennyit? Az evést nincs értelme erőltetni, ha összeszorítja a száját, azt jelzi, hogy már nem éhes, vagy nem kéri, amit adnál neki. Esetleg még annyit javasolnék, hogy várd ki, amíg úgy istenigazából megéhezik, és akkor adj neki először cicit, majd ha még éhes, akkor először tápszert kínálj neki cumiból, ha nem kéri, akkor mást. Olvastam itt, hogy valaki a tejpépet is tápszerrel készíti víz helyett. Az első mindig a szopizás legyen, így is félő, hogy a hozzátáplálás miatt még kevesebb lesz a tejed.
Nálunk volt olyan, hogy egyszerre mindig keveset evett, de azt óránként. Egy idő után rájöttem, hogy reggel rutinszerűen ébredés után megetettem, pedig még nem is volt éhes. Ezért javaslom, hogy várd ki, amíg megéhezik.
13/20 A kérdező kommentje:
Születése óta 2 óránként evett, a kisebb súlya miatt.Harmadik napja tolom ki az etetések közötti időt 2,5-3 órára.Azóta jobban is alszik.Sajnos nem tudom, mennyit eszik egyszerre, a szoptatás miatt, de általában 80 g+szoptatás.Gyanítom, hogy az adagját ami már 180 g lenne, nem eszi meg..lehet, ez a baj.De az is lehet, hogy megoldódik a probléma így, hogy kitoltam az időt.Éhesebb, többet eszik egyszerre, a tejem is jobban összegyűlik.Eddig 6-7-szer evett egy nap, most 5-ször.
2011. márc. 9. 11:50
14/20 anonim válasza:
szerintem az időt ne told ki! a babád döntse el, mikor eszik! a napi 5 kevésnek tűnik. az én 8 hónaposom is 6x eszik.
15/20 A kérdező kommentje:
Bocs! 6-szor eszik.Az időt meg úgy tolom ki, hogy ő jól bírja.Ha éhes lenne, biztosan sírna.Figyelem a jelzéseit, észrevenném, ha éhes lenne.Szerintem az lehet a gond, hogy nagyon keveseket eszik egyszerre, szinte biztos vagyok benne.
2011. márc. 9. 12:03
16/20 anonim válasza:
könyörgöm! ha nem hízik rendesen, akkor ne várd meg amíg sír, hogy éhes! olyan gyakran kell etetni, ahogy elfogadja. pláne, hogy egyszerre keveset is eszik!
17/20 A kérdező kommentje:
Voltak napok/ hetek amikor óránként etettem, ahogy kérte.És azon a héten is csak 60 g-ot hízott, szóval ez az igény szerinti szoptatás se nagyon jött be.Pont fordítva van, ahogy gondolod,állandóan tömtem, akkor is , ha nem kellett volna.Mégse volt eredménye.Ennyit erről!Az a lényeg, hogy senki nem tudja a megoldást a problémára, remélem az orvos foglalkozni fog velünk, mert már bele vagyok betegedve!
2011. márc. 9. 15:51
18/20 anonim válasza:
Vitába szállnék az utolsóval. Az én kisfiam éppen hogy akkor eszik keveset, ha még nem éhes, amikor elkezdem etetni. Kb. 1/3 adagot el is fogad, aztán egy óra múlva megint enne egy keveset... Ez egy ördögi kör. Viszont ha megvárom, amíg megéhezik, úgy eszik, mint egy kisangyal, és utána 4 óra múlva lesz újra éhes. 7 hós, de ez már így működik nálunk 3 hónapos kora óta. El lehet dönteni, melyik a jobb: óránként nasizik, így nem tud a gyomra sosem rendesen kiürülni, emészteni, vagy jóllakik és csak akkor eszik újra, amikor a pocakja üres.
19/20 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is! Igen, az óránként etetéssel az a gond, hogy még az előzőt se emésztette meg, és a tej is kevés.Voltunk orvosnál, adott beutalót vérvételre, leginkább a vashiányt gyanítja.Felszívódási zavarra is megnézik, de a védőnő szerint nem az lesz, mert akkor az látszott volna már a székletén.Aztán megnéztem a saját gyerekkori kis könyvemet.Én 5 hónaposan csak 5570 g voltam, pedig 2850 g-mal születtem, többel, mint a lányom.Szinte grammra pontosan úgy hízik, mint én annak idején.Úgyhogy meg is nyugodtam, valószínűleg csak genetika kérdése.
2011. márc. 10. 11:49
20/20 anonim válasza:
(én sem óránkáéntit javasoltam... de 2,5.nél biztosan megpróbálnám.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!