2 éves korig tápszer? Ezt mindenki így csinálja? Nem túlzás kicsit?
Ma volt nálunk a védőnő, kisfiam jövő héten 5 hónapos, ezért már beszélgettünk a hozzátáplálásról.Azt is mondta, hogy a doki akihez járunk általában kiírja a tápszert 2 éves korig, ilyen hipoallergént, mivel szerinte a tej nem olyan jó, mert sok hülyeséget tehetnek bele.Kérdeztem, hogy a házi tej se jó, ha fel van jól forralva, azt mondta a doki szerint az se, mert abban meg túl sok a fehérje.
Szerintetek nem túlzás egy kicsit a tápszer 2 éves korig?Mert oké, hogy kímélni kell a baba gyomrát, bélrendszerét, de manapság már olyan rossz minőségű dolgokat lehet kapni, hogy örökké úgysem tudom kikerülni, a sima bolti cuccokat.Nem rossz az, ha 2 éves kor után meg úgymond "drasztikusan" kapja a "mű" dolgokat?
Nem akarok "jó a tápszer-nem jó a tápszer" vitát indítani, csak tudom, hogy általában máshogy működik a gyakorlat, mint az amit a dokik mondanak, főleg többgyerekes családoknál.
1. gyerek 1 éves korig kapott, 2. 3 éves koráig. Ő csak ezt itta meg, nem izlett neki a bolti, aztán besokaltam és nem vettem többet, utána már megitta.
Most van egy 8 hósom. Nem tudom meddig fogom neki adni, amig kéri biztosan, minimum jó lenne 1,5 év. Aztán majd ahogy a sors hozza.
Meg pénztárca kérdése is. Ha megengedheted akkor add neki minél tovább, rosszat nem csinálsz vele, hidd el. Attól függyetlenül 1 év után azért adhatsz neki rendes tejből dolgokat, én is igy tettem.
A kislányom 22 hónapos, mondhatni 2 éves. Minden reggel és este, gyakran délután is tejitalt iszik, összesen 4 dl-t.
Én eddig így láttam jónak, a védőnő is erre biztatott.
Természetesen ivott már tejet, kapja a tejtermékeket naponta, nem érzékeny rá.
Én túlzásnak tartom!
Az elején tényleg próbálja az ember a legjobbat, (minőségit), legtermészetesebbet adni a gyermekének.
Sterilizál világba mindent, stb....
Aztán egy idő után ezt már anyagilag sem lehet bírni - szerintem.
Sajnos szokatni kell a nem túl steril dolgokhoz, és a "mű" kajákhoz is, mert ha bekerül oviba, biztos nem a Sága virslit (pl.) vagy a színhús felvágottakat fogja enni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!