Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves korig tápszer? Ezt...

2 éves korig tápszer? Ezt mindenki így csinálja? Nem túlzás kicsit?

Figyelt kérdés

Ma volt nálunk a védőnő, kisfiam jövő héten 5 hónapos, ezért már beszélgettünk a hozzátáplálásról.Azt is mondta, hogy a doki akihez járunk általában kiírja a tápszert 2 éves korig, ilyen hipoallergént, mivel szerinte a tej nem olyan jó, mert sok hülyeséget tehetnek bele.Kérdeztem, hogy a házi tej se jó, ha fel van jól forralva, azt mondta a doki szerint az se, mert abban meg túl sok a fehérje.

Szerintetek nem túlzás egy kicsit a tápszer 2 éves korig?Mert oké, hogy kímélni kell a baba gyomrát, bélrendszerét, de manapság már olyan rossz minőségű dolgokat lehet kapni, hogy örökké úgysem tudom kikerülni, a sima bolti cuccokat.Nem rossz az, ha 2 éves kor után meg úgymond "drasztikusan" kapja a "mű" dolgokat?

Nem akarok "jó a tápszer-nem jó a tápszer" vitát indítani, csak tudom, hogy általában máshogy működik a gyakorlat, mint az amit a dokik mondanak, főleg többgyerekes családoknál.

2011. márc. 8. 13:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.Én úgy gondolom, ha semmi nem indokolja a tápszert(ekcéma, allergia, ahogy írtátok) akkor nincs gond azzal, ha 2 éves kora előtt kap mást is.
2011. márc. 8. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Fiam másfél éves,és szintén tejitalt kap egy éves kora óta.Én nem akarok még tehéntejet adni neki.És ahogy egy előző válaszoló írta,ha egy jó minőségű tejet akarnék adni neki,az is kerülne annyiba,mint a tejital.Az meg tele van vitaminnal,ami nem mellékes.Ivott már amúgy tehéntejet az uncsitesó tejéből pár kortyot,nem volt baja tőle,meg is itta,de én még maradok egy darabig a tejitalnál.
2011. márc. 8. 14:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is 1 éves kora óta tejitalt kap. Nagyon szereti. Inkább ezt adok neki, hiszen ez a korának megfelelően van összeállítva. Mai kutatások pedig azt írják, hogy a rendes tehéntej nem ideális még a 3 év alatti gyerekek számára.
2011. márc. 8. 15:14
 14/16 anonim ***** válasza:

1. gyerek 1 éves korig kapott, 2. 3 éves koráig. Ő csak ezt itta meg, nem izlett neki a bolti, aztán besokaltam és nem vettem többet, utána már megitta.

Most van egy 8 hósom. Nem tudom meddig fogom neki adni, amig kéri biztosan, minimum jó lenne 1,5 év. Aztán majd ahogy a sors hozza.

Meg pénztárca kérdése is. Ha megengedheted akkor add neki minél tovább, rosszat nem csinálsz vele, hidd el. Attól függyetlenül 1 év után azért adhatsz neki rendes tejből dolgokat, én is igy tettem.

2011. márc. 8. 15:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom 22 hónapos, mondhatni 2 éves. Minden reggel és este, gyakran délután is tejitalt iszik, összesen 4 dl-t.

Én eddig így láttam jónak, a védőnő is erre biztatott.

Természetesen ivott már tejet, kapja a tejtermékeket naponta, nem érzékeny rá.

2011. márc. 8. 15:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Én túlzásnak tartom!

Az elején tényleg próbálja az ember a legjobbat, (minőségit), legtermészetesebbet adni a gyermekének.

Sterilizál világba mindent, stb....

Aztán egy idő után ezt már anyagilag sem lehet bírni - szerintem.

Sajnos szokatni kell a nem túl steril dolgokhoz, és a "mű" kajákhoz is, mert ha bekerül oviba, biztos nem a Sága virslit (pl.) vagy a színhús felvágottakat fogja enni. :)

2011. márc. 8. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!