Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves korig tápszer? Ezt...

2 éves korig tápszer? Ezt mindenki így csinálja? Nem túlzás kicsit?

Figyelt kérdés

Ma volt nálunk a védőnő, kisfiam jövő héten 5 hónapos, ezért már beszélgettünk a hozzátáplálásról.Azt is mondta, hogy a doki akihez járunk általában kiírja a tápszert 2 éves korig, ilyen hipoallergént, mivel szerinte a tej nem olyan jó, mert sok hülyeséget tehetnek bele.Kérdeztem, hogy a házi tej se jó, ha fel van jól forralva, azt mondta a doki szerint az se, mert abban meg túl sok a fehérje.

Szerintetek nem túlzás egy kicsit a tápszer 2 éves korig?Mert oké, hogy kímélni kell a baba gyomrát, bélrendszerét, de manapság már olyan rossz minőségű dolgokat lehet kapni, hogy örökké úgysem tudom kikerülni, a sima bolti cuccokat.Nem rossz az, ha 2 éves kor után meg úgymond "drasztikusan" kapja a "mű" dolgokat?

Nem akarok "jó a tápszer-nem jó a tápszer" vitát indítani, csak tudom, hogy általában máshogy működik a gyakorlat, mint az amit a dokik mondanak, főleg többgyerekes családoknál.

2011. márc. 8. 13:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
14%

szia,

ez mindenkinél máshogy megy, anyukája válogatja, amivel nincs is semmi. baj!!

kisfiam 4 hónapos koráig kapott anya tejet, azután tápszert. 7 hónapos korában adtunk először Neki tehéntejet, boltit, laktózmenteset. ezt kapta 2 hónapig, azóta a sima 2,8-as bolti tejet issza, napi 2x3 dl. ehhez hozzátartozik, hogy a mi családunkban nincsen allergiás és tejérzékeny rokon sem így nyugodt szívvel próbáltam ki Nála a tejet!!

Ági

2011. márc. 8. 13:15
 2/16 anonim ***** válasza:
64%

A fiamnak ekcémája van, ezért elvittük bőrgyógyászhoz. A doki azt mondta, hogy 2 hónappal később adjak neki mindent, mint ahogy a hozzátáplálási táblázatban szerepel, de ne essek át a ló másik oldalára, hogy akkor évekig nem kap rendes kaját, ez a két hónap elég.

Ezt betartottuk, és kutya baja.

Szerintem van egy egészséges határ, amikortól már a gyereknek találkoznia kell más étellel is nemcsak a mesterséges babakajával.

Persze ez az én véleményem, mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja, csak én úgy gondolkodtam, minél később találkozik a szervezete a hétköznapi dolgokkal, annál rosszabbul tolerálja.

2011. márc. 8. 13:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 2 éves, még cicizik emellett babatejet kap reggelente, ha kér. úgy döntöttem, még nem adok neki tejet.

ebben vanna vitaminok is és nem az a 1-2 ezer ft6hó fog földhöz vágni.

Ez az én, vagyis mi döntésünk.

A fiamnak-majdnem 11 éve is csak 1,5 évesen adtamm tejet.

A sima bolti cuccokról meg annyit, hogy meg lehet vennia bolti joghurtot, krémtúrót, pudingot de lehet otthon is csinálni 1 perc alatt.

2011. márc. 8. 13:19
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát igen, én is így vagyok vele, hogy azért nem árt, ha hozzászokik a szervezete ahhoz, amit amúgy egész életében fog enni.

Húgom nem itthon él, az ő fia most lesz 2 éves, makk egészséges, és már 7 hónapos kora óta kap mindent az asztalról, amit éppen ők esznek.

2011. márc. 8. 13:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a doki szíve szerint 3 éves koráig itatná a gyerekekkel a HA-s tápszert...

Kisfiam 17 hónapos, tejitalt adok neki, még egy darabig ennél maradunk a benne lévő vitaminok miatt. Nem megterhelő anyagilag, mert 1 hétig-10 napig elég kb. egy dobozzal, és 1090 Ft-ba kerül a Müllerben (Bebivita).

Ha jobb minőségű tejet akarnék neki beszerezni, azzal sem jönnék ki olcsóbban.

Ezt viszont mondtam a dokinknak legutóbb, mikor voltunk nála, hogy ezt issza, azt mondta: nagyon jó. Szóval nem szólt semmit, hogy nem tápszert adok neki.

2011. márc. 8. 13:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

sztem akkor indokolt, ha van allergiás , ekcémás a családban. egyébként az hogy érzékeny-e vagy se, már előbb mint 2 éves korban látható, endogén ekcéma formájában ált. kijön kisbaba korban. az én kislányom másfél éves korig anyatejet kapott, utána HA-s tápszert, ui. tőlem örökölte az allergiás hajlamot, nagyon érzékeny a bőre, a tejtől meg hasmenése van és kiütése. ill. volt. ui. 2 éves 2 hós koráig nem kapott tejet. azóta óvatosan adom neki, és hálistennek elmúlt, úgy tűnik. ez ui. nem hozzászokás kérdése, sőt. ha előbb adod neki mint ahogy tolerálja a szervezete, akkor nagyobb bajt csinálsz, egész életében kísérni fogja az allergia, szénanátha stb míg így esélye van hogy kinövi. (nekem pl. adtak tejet már 1 éves korormban is, ugye nem volt divat nem adni, és lám, allergiás rhinitisem van meg kül. dolgokra kontakt allergiám van).

a barátnőm kisfia kap tejet már pár hónapja (most másfél éves), és szegénynek az arca tiszta piros, érdes, meg a kakája sincs rendben. a barátnőm is allergiás....kérdeztem tőle, nem kéne kicsit vigyázni a tejjel, á nem attól van, száraz náluk a levegő. na nálunk is nagyon száraz,így télen, hogy sokat kellett fűteni, az én kislányomnak mégis gyönyörű a bőre, mert figyelek erre. egyébként azért is nem értem őt, mert egyéb allergizáló dolgokra odafigyel, aprómagvas, méz stb.

2011. márc. 8. 13:49
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam 3 hónapos koráig szopizott aztán tápszeres lett,mert elment a tejem.

16 hónapos koráig adtam neki tápszert és utána vezettem be nála a bolti tejet.

Semmi baja nincsen és imádja a tejet :)!

Ezt hogy ki mikor vezeti be a tejet a gyerekénél anyuka függő.

De szerintem egy 2 éves gyereknek már nem kell a tápszer de ez csak az én véleményem.

Csak egy pl. a sogórnőm 2,5 évesen akarta a fiánál bevezetni a tejet mert ő is félt nehogy baja legyena tejtől és most ott tart hogy 4 éves és nem issza meg.

Semmilyen formában nem issza meg naa akkor most még ő is adjon neki tápszert mert abban vannak a vitaminok?

2011. márc. 8. 13:58
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

10 hónapig szoptattam, 21 hónapos koráig kapott tápszert a lányom, adtam volna tovább is, de anyagi okokból inkább áttértünk a tejre.

Nem, szerintem nem túlzás.

2011. márc. 8. 14:04
 9/16 anonim ***** válasza:
89%

Mindhárom gyerekem min. 2 éves korig itta a HA-s tápszert, ma se adok soha tejet, inkább vizet. A bőrük érzékeny, apától örökölték.

Nekem semmi bajom a tápszerrel, nem drágább a tejnél, vitaminok vannak benne, akkor mi a gond vele?

2011. márc. 8. 14:06
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 18 hós, 4 hós kora óta tápszeres és hozzátáplált volt. Én laktózérzékeny vagyok. 1 hónapig ivott HA tápszert, utána nem HA tápszert, 1 éves korától pedig tejitalt iszik. A HA szerintem nem indokolt, csak ha van jel, ami tejfehérje allergiára utal. A tej/tápszer kérdésben nekem két szempontom volt: mit szeret és mi kényelmes. A fiam nem issza tejet, sokszor próbáltam hidegen, melegen, kakaóval, mézzel, nem szereti. Aminek én nagyon örülök, mert a tejital nem romlik olyan könnyen és nem kell naponta vásárolgatnom.
2011. márc. 8. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!