Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák véleményére nagyon...

Anyukák véleményére nagyon kíváncsi lennék ebben a szituációban?!

Figyelt kérdés

Egy ismerősömről lenne szó. A történet röviden. A lány együtt volt a barátjával fél évig hatalmas szerelemben, amikor a lány váratlanul teherbe esett. A lány nagyon jómódú családból való, rendezett anyagi háttérrel(23 éves), a srácnak rendes munkahelye volt, szintén jómódú családdal(25 éves), tehát kaptak volna kezdő segítséget mindkét részről. A srác viszont még nem akart gyereket, mert fiatalnak érezte magét és azt mondta, hogy rávegye a lányt az abortuszra, hogy egyedül kell vállalnia, mert ő ebben nem vesz részt. A lány viszont akkorát csalódott a szerelmében, hogy minden kapcsolatot azonnal megszakított vele, és megtartotta egyedül a babát. Egészen a születéséig nem is kommunikáltak,a fiú nem kereste és miután a lány rakott fel egy közösségi oldalra képeket a fiáról, az apuka meglátta, és már szeretne találkozni a fiával nagyon.

A kérdésem az lenne, hogy ti megengednétek e?

Én szerintem nem...igaz ezzel gyerekemet is büntetném ha a lány helyébe lennék, mert igazából lehetne apja a gyereknek, biztos imádná már, és egy gyereknek szüksége van az apjára. Viszont olyan mélyen meg lennék bántva, hogy lehet ezzel akarnám büntetni az apukát, hogy nem engedném...

Ti?

2011. márc. 7. 10:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez egy nehéz kérdés! De szerintem nem engedném az apjának h lássa MÉG. Had szenvedjen még egy kicsit... Aztán majd idővel megengedném. De jó szemét húzás volt ez tőle... Most meg kéne a fia?!
2011. márc. 7. 10:31
 2/14 anonim ***** válasza:
70%

Kutyából nem lesz szalonna ez az egyik.

aki terhes nőt mindegy hanyadik héten magára hagy azzal soha többet nem beszélnék mert alattomos sunyi és gusztustalan húzásnak tarom.

kivonta magát a nehéz időkből de a kész helyzet már kéne amikor megszületett de az hogy ott álljon és fogja a vajúdó barátnő kezét v. csak lélekben támogassa már derogált mert hogy Ő nem nőtt fel.

ha gyereket tudott csinálni vállalta volna a következményeket akkor megérdemelte volna hogy lássa a gyerekét és ne csak fényképről.

én nem engedném nem kell hogy mégegyszer összezavarja a lányt és a gyerekét is.

Remélem talál egy olyat akinek nem büdös a másik nő gyereke és felvállalja nem csak a jóból veszi ki a részét mert ez nagyon gyerekes viselkedés volt a nemző részéről - nem érdemli meg az apa- szót.

2011. márc. 7. 10:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint bármi történt ő akkor is az apja lesz. Én engedném. Nekem mint anyának nem kell találkoznom az apával, megoldható ez másképpen is. De a gyereket nem tiltanám el tőle. Ez később csúnyán visszaüthet.
2011. márc. 7. 10:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet lepontozni, de egy apa az apa!

nem kell vele jóba lenni, de ha látni szeretné a fiát akkor legyen.... pici babáknál ez úgysem lehet sűrűn

Ha apa bíróságra megy, apasági tesztet csinálnak, és ő az apa, akkor követelheti a láthatást! ha nagyobb lesz akkor meg el is viheti majd pár órára!

jobb az ilyet megelőzni.

én mondanám neki, ha apa akar lenni, beszállhat a nevelésbe (gyerektartás) ha akar vegyen neki bármit, de egy év alatti babát heti egy-két óránál többet nem láthat, és ahogy nő úgy növekedne az idő. (szóval mint elvált szülők esetén)

2011. márc. 7. 10:49
 5/14 anonim ***** válasza:
Én engedném a kapcsolattartást. Mindenki változhat, elgondolkodhat, mit tett. Adnék még egy esélyt. Jól írtad, a gyereknek joga van az apjához is, neki is meg kell adni arra az esélyt, hogy mindkét szülőt ismerje. Rá kell bízni a fiatalokra, néhány alapos beszélgetés biztos, hogy kell, és sok-sok idő, de én nem zárkóznék el, az biztos!
2011. márc. 7. 10:57
 6/14 krisztivan ***** válasza:
63%
Én úgy gondolom hogy egy baba hatalmas felelősség és ezért nem varhatom az apuka nyakába ha ő nem akarja.Tudom hogy ő is ott volt amikor csinálták de ha ez véletlen sikerült akkor nem lehet elvárni tőle hogy azonnal akarja.És igen ,változik az ember és főleg a férfiak még 25 évesen sokszor fiúk csak.Én mindenképp engedném a láthatást.Nem volt szép dolog hogy ezt tette és mondta a lánynak de úgy gondolom hogy kellett volna időt hagyni és sokat beszélgetni,mert lehet megtalálták volna a megoldást és még most is boldogok lehetnének ha nem sértődősdit játszanak.Na,lehet lepontozni.
2011. márc. 7. 11:09
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Én úgy csinálnám, mint az elvált felek. Ha nagyon akarja lássa felügyelet mellett rövid ideig, de nem számolnék be neki minden apró mozzanatról élményről csak akkor, ha rákérdez és akkor is szűkszavúan. A nő helyében szétnéznék és keresnék egy empatikusabb, rendes embert, aki igazán apja lehet a kicsinek.
2011. márc. 7. 11:34
 8/14 anonim ***** válasza:
67%
Engem 5 hónapos terhesen hagyott ott,ma 8 éves a gyerek,soha nem engedtem találkozni(nem is igazán akart),sőt 5 éve elköltöztünk többszáz km-re.A gyereknek 4 évesen elmondtam az igazat,megértette,és soha nem kérdez és nem akar találkozni.és az ilyen apának nevezi magát és vannak jogai?eltudja képzelni min megy keresztül ilyenkor egy nő?pfujjj
2011. márc. 7. 11:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy engedném a találkozást ha az anya vele van a babával tehát az anyánál találkozhatnak.
2011. márc. 7. 12:26
 10/14 anonim ***** válasza:
71%
Még szép, hogy megengedném! Ő is kellett ahhoz, hogy a baba világra jöjjön... Annyira butaságnak tartom azt, hogy ha az anya eltiltja a babáját az apuka elől. Mi jogon? Oké, elhagyta, de előtte közölte vele azt is, hogy Ő nem szeretné a babát, ennek ellenére megtartotta. Mégis, ő az apja, joga van látni! Szerintem!
2011. márc. 7. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!