Hogyan kell csinálni a tápszeres pótlást?
Nekem kezdetek óta tápszeres pótlást kapott ,de én sose tudtam fejni 3-5 cseppnél többet. Sem kézzel, sem kézi, sem elektromos mellszívóval, semmivel.
Itthon voltunk már és még mindig nem volt tejem rendesn. A kórházban sem, csak sebes volt a mellbimbóm, és hozzáérni nem lehetett. Aztán bimbóvédővel valahogy sikerült, de ordíott minden szoptatás után. VOlt, hogy két órán át volt cicin folyamatosan, és utána is ordított.
Aztán a védőnő megoldotta, mert kihozott egy mérleget, és azon láttuk, hogy kb. 10-20 ml-t szopizott egy óra alatt, azaz nem nagyon volt tejem. Aztán kapott ugyanennyi tápszert üvegből.
Utána 3 hónapos korig ezt csináltuk, szoptatás, mérés a mérlegen, majd a "hiányzó" mennyiséget kapta tápszerként.
Először megszoptatod, majd utána adod a pótlást. Bár én inkább sűrűbben szoptatnám, hogy a szervezetem kapjon elegendő ingert a többlettermeléshez. Ha tápszert kap a baba, sajnos nem fog a tested infót kapni arról, hogy szükség lenne több tejre... És jön az ördögi kör...
Mennyi idős a babád? Honnan gondolod, hogy kevés a tej?
Napközben megszoptatom, de utána nem feltétlenül adok neki pótlást. Csak akkor, ha még látom rajta, hogy éhes. Éjszakára azonban igyekszem pótlást adni, mert akkor többet alszik. Teljes étkezést egyszer váltottunk ki, mert rettenetesen fájt a bimbóm, nem tudtam volna rátenni.
Nekem is kevés tejem van, és nem tudok fejni sajnos. Így megeszik 2 ciciből olyan 40-50 ml tejet, aztán kap még hozzá igénye szerint 10-20 ml tápszert is.
1 hetes amúgy, még várom, hátha lesz rendesen tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!