Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » AKik szintén baba mellett...

AKik szintén baba mellett tanulnak: hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Én ma jutottam el oda, hogy nagyon kész vagyok a fáradtságtól. És még egy jó másfél hónapom hátra van a vizsgáig. Kinek mi a trükkje, hogy nyersz tanulóidőt/alvásidőt magadnak?
2011. márc. 4. 07:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Én egy lassan 3 éves, és egy 9,5 hónapossal vagyok itthon, és épp az egy hónap múlva esedékes jogi szakvizsgámra készülök, miközben egy főiskolára is járok kéthetente. Hááát, ne tudd meg!!! Iszonyú fáradt vagyok, a kicsi többször kel éjszakánként, a naggyal meg játszani kell napközben, a háztartásról már nem is beszélve! Mi azt csináljuk, hogy ha párom hazaér munkából, átviszi a gyerekeket Anyósomékhoz, így minden nap tudok 2-3 órát tanulni. Este már olyan hulla vagyok, hogy akkor képtelen vagyok akár egy sort is elolvasni, így nálam az este-éjszaka kiesik. Napközben, ha a kicsi alszik (ez napi kb. 2 óra), akkor próbálom még olvasgatni az anyagot, de ez nem elmélyült tanulás, hiszen a nagy (aki viszont nem alszik már napközben) folyton ott sertepertél a közelemben, és időnként egy játékmozdonyt tuszkol a könyvemre... :) Én sem tudom, hogy fog a vizsga sikerülni, de azzal vigasztalom magam, hogy én minden tőlem telhetőt megtettem, legfeljebb megismétlem a vizsgát, ha mégsem sikerül! Te milyen vizsgára tanulsz?
2011. márc. 4. 07:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Én most angolozni szeretnék baba mellett de ezt nem lehet összehasnolítani azzal amit ti csináltok.HAjrá csajok!
2011. márc. 4. 08:19
 3/7 A kérdező kommentje:

Szintén zenész. :)))

Jogi szakvizsgára. (C-re, amit hülye fejjel a végére hagytam). Kislányom is szokott éjjel kelni, ráadásul mostanában egyre korábban ébred (ma hétkor, én meg ki se láttam a fejemből, mert fél kettő körül feküdtem le).

Napközben tudok kicsit tanulni, kb egy órát, és este, ha lefektettem kb. 2-3 órát, jobb esetben négyet. De olyankor már összemászik előttem a papíron a betű. Mondjuk Téged se irigyellek, ahogy leírtad, neked is kell bőven logisztikázni. Nem tudsz egy kicsit hosszabb időt anyósodéknál tölteni a picikkel, hogy amíg felügyelnek rájuk, te stikában át tudnál menni egy másik szobába tanulni? Egyébként Te melyik részből mész?

2011. márc. 4. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:

pár hónap múlva államvizsgázok, a fiam 13 hónapos. Anyósom vagy anyám vigyáz rá, ha órára járok. Ha anyósom vigyáz rá, akkor meg is sétáltatja.

Hogy tanulok?

- míg a kicsi alszik délben

- miután letettem este

- ha vizsgám van, akkor kb. éjjel 2-ig tanulok és reggel 6-7 körül kelek és tanulok tovább

- buszon, villamoson, míg megyek az egyetemre.

Hátránya a kicsire nézve, hogy nem túl jó időben nem viszem sétálni, így időt spórolok a házimunkára. Volt, hogy úgy mentünk sétálni, hogy éppen alvásidőre esett, leültünk egy parkban, a kicsi aludt a kocsiban, én meg tanultam a padon. Ha sürget az idő, akkor is szoktam tanulni, ha messzire megyünk kocsival (pl. minden szombaton járunk babaúszásra 80 km-re, így a kocsiban szoktam olvasni, kötni, stb.)

2011. márc. 4. 08:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Én B-re készülök, a C már megvan, a polgári jogot meg majd talán szeptember-októberben csinálom. Sajna az nem működik, hogy én is menjek Anyósomékhoz, mert a lakásuk nem valami nagy, így félre sem tudnék nagyon vonulni, viszont a kicsi még szopizik, így túl hosszú időre sem viheti át őket a párom. Úgyhogy nekem ennyiből kell gazdálkodnom. :( De majd csak lesz valahogy! Drukkolok nagyon a vizsgádhoz (az anyag nagy, de a vizsgáztatók általában rendesek), és jó tanulást!!!
2011. márc. 7. 07:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A szintén zenész vagyok, csak érdeklődni szeretnék, sikerült a vizsga? Vagy még nem vagy túl rajta? Nekem sikerült... nem volt könnyű, de megvan! :) Drukkolok (drukkoltam) Neked!

2011. ápr. 19. 12:39
 7/7 A kérdező kommentje:

Hali!

Gratulálok! Épp ma voltam, és nekem is sikerült :)

Na, akkor most jól vállon veregethetjük magunkat :)

Egyébként a végén már nem érdekelt, csak túllegyek rajta!

Örülök, h neked is sikerült, épp a napokban gondoltam, vajon mi lehet veled! Minden jót neked! :)

2011. ápr. 21. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!