Mennyi idő alatt szokott be a babátok a bölcsibe?
Mi 18 hósak vagyunk. Most kezdtük a beszoktatást. A második napnál járunk, és jelen pillanatban elképzelhetetlennek tartom, hogy az én fiam valaha is el lesz nélkülem a bölcsiben. Vagy hogy elalszik bent.
Nálatok hogy volt?
Az öcsémék a lányukat ennyi idősen nem tudták beszoktatni. Feladták és kivették. A kolléganőmé 27 hónapos, 4 hónapja bölcsis, de épp most írja, hogy 1 hónapban egy hetet van bölcsiben, 3 hetet otthon, mert elkap minden nyavaját.. :(
De nem lehetetlen feladat ez, hiszen sok bölcsis gyerek van, és jól elvannak :) Gondozónénik mit mondanak?
Októberben kezdtük a beszokást 2 évesen. Ő is benyel minden bacit, 1 hét bölcsi- 2 hét itthon tendenciával járt :-(
Viszonylag hamar elfogadta az új helyzetet, az alvástól én is nagyon féltem de meglepően könnyen ment a dolog. Eleinte elég gyakran előfordultak sírások és hisztik (reggel "nemakarokmenni" és napközben is "anyátakarooom"). A karácsonyi szünetben beteg lett és végül 3 hetet nem járt, féltem, hogy kezdhetjük elölről a beszokást, de végül meglepő módon már várta mikor mehet újból, valahol eljött benne a fordulat és azóta szívesen jár. Örömmel tölti ott az idejét, mesél a benti dolgokról, a barátairól... A héten elkezdett a bilibe is pisilni, márpedig ezt az intim dolgot eddig csak itthon művelte, még az imádott mamiknál sem.
Úgyhogy én mostanában érzem azt, hogy "igen, beszokott"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!