Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mit szokott enni adni egy...

Ki mit szokott enni adni egy kisgyereknek bölcsibe / oviba menetel előtt?

Figyelt kérdés
Kisfiam szeptemberben kezdi a bölcsit, és eddig minden reggel egy junior tejitalt ivott meg közvetlenül felkelés után. Reggelizni később szokott. Félek, hogy a korai indulás miatt még nem lesz éhes a tej után. Sokszor én se vagyok még éhes a munkába menetel előtt ill. induláskor.
2011. máj. 17. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mi évek óta úgy kezdjük a napot a lányokkal, hogy megisznak 7 óra előtt egy pohár kakaót, más nem kell nekik. Legközelebb a suliban tízóraiznak, ott kapnak iskolatejet és csomagolok nekik mindig hozzá valamit.

Amikor ovisok voltak, akkor is kakaót ittak, néha egy-egy kekszet ettek hozzá, de nem volt jellemző.

2011. máj. 17. 14:18
 2/11 anonim ***** válasza:
Tál müzli tejjel vagy joghurttal, ha sikerül beleimádkoznom, akkor gyümölcs. Ezzel kihúzzák tízóraiig.
2011. máj. 17. 14:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van a bölcsődében, hogy vagy beérek a gyerekekkel reggel 3/4 8-ig, és akkor kapnak reggelit, vagy csak 1/2 9 után mennek be, és akkor otthon reggeliznek. Ők szeretnek bent enni, így ébredéskor a nagyobb (33 hónapos) iszik egy actimelt (nem szereti a tejet sem a kakaót), a kisebbik (19 hónapos) 150 ml tápszert. Bent jóízűen megeszik a reggelit.
2011. máj. 17. 14:25
 4/11 A kérdező kommentje:

Tehát akkor nem lehet gond, ha itthon csak a tejecskét vagy a kakaót issza meg. Esetleg néhány szem kekszet.

Sajnos ő elég korán lesz bent, már kb. 3/4 7-kor.

(7-kor már a buszon ülök, 8-ra járok majd dolgozni,sajnos ilyen rossz itt Vácon a helyi buszközlekedés.)

2011. máj. 17. 14:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van, hogy reggeli keléskor (7 körül) kakaó, az oviban 1/2 9-kor reggeli. Míg nem volt ovis, akkor 1/2 10-nél előbb nem tudtam megreggeliztetni, egyszerűen nem volt éhes. Most már az oviba menet közli, hogy korog a gyomra :)
2011. máj. 17. 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk 7:50-re kell beérni,hogy kapjon reggelit,így itthon csak teát iszik és ha kér,akkor útközben (5-10 perc séta)eszik pár szem kekszet.

2011. máj. 17. 15:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Nálunk folyamatos reggeli van az oviban 8-tól kb 9,15-ig.

Érkezési ill. "éhségi" sorrendben esznek a gyerekek.

Itthon az enyémek is csak egy pohár tejet/kakaót isznak, vagy egy joghurtot esznek.

2011. máj. 17. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Kisfaim 15 honapos es reggelire muzlit adok neki tejjel es vagok ra egy kis banant vagy epret, almat, kortet... Attol fugg milyen gyumolcs van otthon. Ezt szoktam neki adni hetfon, szerdan es penteken. Kedden es csutortokon csinalok neki piritos kenyeret, kis sonkas szendvicset, tukortojast, pastetomos szendvicset, sajtos melegszendvicset (ilyen osszesuthetore gondolok), szalamis/kolbaszos szendvicset. A szendvicsekbe teszek egy kis uborkat, paradicsomot, paprikat. Igy valtozatosabb es nem unja meg. Ha minden nap mulit enne akkor megunna es ezert neha valtoztatok.

Reggel 7-kor kelet, lezuhanyzom, feloltozom es elkeszitem neki a reggelijet 7:50-kor ebresztem es amig megeszi a reggelijet addig en bepakolom a kocsit es kisminkelem magam. :) Utanna arcmosas mert tiszta maszat lesz, fogmosas, feloltozoes es be a kocsiba. Aztan bolcsi es 9-re erek be a melohelyre. Nallunk percre pontosan van kiszamolva minden. :)) Ha mar 5 percel kesobb indulok hatalmas forgalmi dugo var rank.

2011. máj. 17. 17:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekünk 8:15-re kell bent lenni, hogy kapjon reggelit, ezért én csak kakaót (epres, ez a sláger) adok neki reggel, és bent eszik. Nem is szokott itthon reggelit kérni, még nem éhes.
2011. máj. 17. 22:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Kislányom 6-kor kel,akkor issza meg a kakaóját.fél 8-ra megyünk bölcsibe,8-kor kapnak reggelit.
2011. máj. 18. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!